Persberichten

18/6/2018

MAKRO zet in op DNA en wil zo klanten (terug)winnen

18 juni 2018 - MAKRO zal voluit inzetten op een nieuwe commerciële aanpak waarin het merk haar DNA als grote sterkte opnieuw wilt uitspelen. Dit vertaalt zich in een assortiment geïnspireerd door professionals, grote volumes en interessante aanbiedingen. Daarenboven wil MAKRO ook de inwoners die naast de deur wonen niet in de kou laten staan door meer te focussen op producten op maat van hun interesses en voorkeuren. Deze commerciële strategie, die vandaag bekendgemaakt werd tijdens een nationale ondernemingsraad, moet het merk opnieuw laten groeien na een periode van verlies van klanten en omzetdaling. Zusterbedrijf METRO – exclusief voor horeca – doet het goed en wil op dat elan verdergaan.


23/3/2017

Makro vindt zichzelf opnieuw uit - Dé specialist in good food, party & home

Machelen, 23 maart 2017 – Makro pakt uit met een vernieuwd concept van winkel(en). De eerder aangekondigde, nieuwe strategie en positionering van Makro staan concreet in de steigers. De winkels van Machelen en Lodelinsart zijn zo goed als volledig in een nieuw jasje gestoken en het productaanbod is uitgebreid. In de loop van de eerste jaarhelft zullen alle Belgische Makro-winkels een volledige facelift doorgemaakt hebben. Makro trekt resoluut de kaart van specialisatie in good food, party en home.


21/3/2017

Download foto's van onze nieuwe winkelwerelden Home, Party en Good Food.


13/6/2016

MAKRO en METRO maken zich klaar voor de toekomst 

met nieuwe commerciële strategie voor België

Wommelgem, 13 juni 2016 – Maandagochtend heeft de Belgische directie van MAKRO en METRO tijdens een Bijzondere Ondernemingsraad aan de personeelsvertegenwoordigers haar intentie meegedeeld om een grondig transformatieplan uit te voeren om beide merken klaar te maken voor de toekomst. De financiële resultaten en de veranderende markt dwingen tot een aanpassing van de commerciële strategie, positionering en organisatie van beide merken in België. Deze transformatie wordt ondersteund door een investeringsplan van 61 miljoen euro en zou tot het verlies van de tewerkstelling van maximaal 505 medewerkers kunnen leiden. Deze reorganisatie zou geleidelijk uitgevoerd worden – tot einde 2018 – en de directie zal alles in het werk stellen om zoveel mogelijk naakte ontslagen te vermijden. MAKRO en METRO onderstrepen dat dit transformatieplan gericht is op de toekomst en gepaard gaat met duidelijke keuzes en investeringen, die een verdere gezonde toekomst voor beide merken moeten mogelijk maken.


28/5/2015

Vlaanderens populairste artiest van het moment Stan Van Samang doet Makro Eke aan

Eke, 28 mei 2015 – Stan Van Samang is helemaal terug van nooit weggeweest. Zijn prachtige covers in het populaire VTM-programma ‘Liefde voor muziek’ lieten zo’n indruk achter op het Vlaamse publiek dat hij één van de meest gezochte zoekopdrachten in de Ituneswinkel is. Zijn singles ‘Goeiemorgend, goeiendag’ en ‘A simple life’ staan momenteel ook erg hoog genoteerd in de singleslijst van de Ultratop 50. En begin deze maand is zijn nieuwe album ‘Liefde voor publiek’ uitgekomen. Redenen genoeg dus om zaterdag 30 mei met stip aan te duiden in de agenda: op die dag komt Stan Van Samang langs in Makro Eke voor een signeersessie.


4/3/2015

Joep Paternostre, medestichter van Makro Cash & Carry België, overleden op 83ste leeftijd

Wommelgem, 4 maart 2015 - Makro Cash & Carry België meldt u met diepe droefheid het overlijden van Joep Paternostre, de medestichter van de Cash & Carry-formule in België in 1970.


6/2/2015

Vlaanderens energiekste partyband SWOOP komt naar Makro Eke op zaterdag 07/02

Eke, 6 februari 2015 – Na een pauze van 3,5 jaar is SWOOP terug, met een nieuwe CD ‘We gaan er voor’ én met een nieuwe reeks concerten. De band rond frontzanger Filip D’haeze komt naar Makro Eke op zaterdag 7 februari om 14u om te tonen waarom ze een graag geziene gast zijn op vele zomerpodia.


Corporate communications MAKRO

Nijverheidsstraat 70
B-2160 Wommelgem
communications@makro.be