Veelgestelde vragen

veelgesteldevragen-hero-nl
 

Beste klant,

Heb je vragen over MAKRO?
Dan kun je hieronder wellicht het antwoord vinden. Vind je het antwoord echter niet, dan kun je steeds contact opnemen met onze klantendienst.
 

Winkel

Wat zijn de openingsuren?
MAKRO is open van maandag tot zaterdag tussen 7u15 en 20u en vrijdag tot 21u. Je kunt eten in ons restaurant van maandag tot zaterdag tussen 7u15 en 20u30 en vrijdag tot 21u30.

Wat zijn de betalingsmogelijkheden bij MAKRO?
Je kunt cash betalen, Bancontact, Maestro, maaltijdcheques, ecocheques, cadeaubonnen en aankoopbonnen van MAKRO.

Benzinestation?
Je kunt in elke MAKRO in België 24/24 uur en 7 dagen op 7 tanken tegen de grootste korting en je hebt er geen MAKRO-kaart voor nodig. Je kunt er betalen met Bancontact of met MAKRO's eigen Mastercard. Klik op je winkel voor de benzineprijzen.


Klantenkaart/makrokaart

Wie kan een MAKRO-kaart aanvragen en hoe?
Iedereen komt in aanmerking voor een MAKRO-kaart, de procedure is verschillend naargelang je een btw-nummer/ondernemingsnummer hebt of niet.
Je kunt je klantenkaart aanvragen aan de klantenreceptie van jouw MAKRO-winkel waar ze die meteen voor je aanmaken. Particulieren kunnen ook online een kaart aanvragen. Je ontvangt de kaart dan via de post.
  

Hoe kan ik mijn gegevens wijzigen?
Je kunt je gegevens wijzigen aan de klantenreceptie van je vestiging.

Kan ik mijn kaart in het buitenland gebruiken? Kan ik een buitenlandse kaart in België gebruiken?
Je kunt een dagpas aanvragen in de MAKRO of METRO-winkel van je keuze. Let op: Je kan met een MAKRO-kaart terecht in MAKRO-winkels, en met je METRO-kaart in MAKRO en METRO-winkels.


Service/Dienst na verkoop

Wat zijn de voorwaarden in verband met omruiling?
Je mag al je aankopen omruilen* mits het volgen van volgende 4 stappen:
1) Breng je product binnen 10 dagen na aankoop terug naar je MAKRO-winkel.
2) Breng je originele aankoopfactuur mee
3) Zorg ervoor dat het artikel niet beschadigd en gebruikt werd. Breng zeker alle onderdelen mee terug.
4) Steek alle onderdelen in de originele en onbeschadigde verpakking.
* Uitgezonderd: ondergoed en zwemkledij, verse producten en diepvriesproducten.

Wat zijn de voorwaarden in verband met garantie?
Je hebt bij MAKRO recht op alle wettelijke waarborgen. Je krijgt van MAKRO twee jaargarantie op alle aangekochte producten. Die geldt zelfs als de fabrikant een kortere garantie aanbiedt. Je originele factuur geldt als garantiebewijs. Breng je producten voor herstelling onmiddellijk naar MAKRO en breng er geen schade aan toe door ze eerst zelf te willen repareren. Anders vervalt je garantie. Soms kan je een herstelling ook rechtstreeks regelen via de leverancier.

Kan ik bij MAKRO terecht voor een herstelling?
Je kunt op MAKRO rekenen voor een vlotte herstelling binnen én buiten garantie. Breng best de verpakking en alle accessoires mee. Wij zorgen dan voor de herstelling. Je kunt de status van je herstelling online volgen en wij sturen je een sms of mail wanneer je je herstelling mag komen afhalen.

Levert MAKRO aan huis?
Wij leveren je aankopen normaal binnen de 3 dagen. Kleeft er een 48u-sticker op je product? Dan brengen onze transporteurs je aankopen zelfs binnen de twee dagen bij je thuis. Vraag bij je bestelling aan de infobalie de exacte prijs van de levering.

Kan ik producten bestellen bij Makro?
MAKRO is een cash-and-carry formule. Dat wil zeggen dat je naar onze winkel komt en het artikel daar aankoopt. Als het artikel uitverkocht is, kan het zijn dat bijbestellen niet meer mogelijk is. Uitzonderingen zijn folderartikelen. Je kunt uitverkochte folderartikelen bestellen indien de leverancier of producent nog voorraad heeft. Zo niet wordt een gelijkwaardig alternatief aangeboden. Wij hebben ook een webshop www.makroshop.be waar je een groot deel van ons assortiment kan terugvinden. Je kan kiezen voor thuislevering of afhaling in een UPS-punt.


Jobs

Zijn er vacatures bij MAKRO?
Je kunt een vrije sollicitatie sturen naar MAKRO Hoofdkantoor, Personeelszaken, Nijverheidsstraat 70, 2160 Wommelgem of online onze vacature raadplegen

Kan ik aan de slag als jobstudent bij MAKRO?
Je kunt aan de klantenbalie in de vestiging een sollicitatieformulier opvragen of je kan online solliciteren.

Kan ik stage lopen bij MAKRO?
Aanvragen voor een stageplaats kun je schriftelijk sturen naar MAKRO Hoofdkantoor, Personeelszaken, Nijverheidsstraat 70, 2160 Wommelgem. Enkel de aanvragen waar we positief gevolg aan geven, worden beantwoord. Wij danken je voor je begrip.

 

Website

Wanneer staat de nieuwe folder online?
Elke zaterdagavond voor folderstart staan de folders online.

Hoe kan ik op de hoogte blijven van jullie acties en promoties?
Je kunt je inschrijven via deze link voor onze nieuwsbrief. Zo blijf je het beste op de hoogte van al onze aanbiedingen en promoties.

 


Contact

Kun je je vraag niet terugvinden op onze site of heb je een klacht?
Je kunt met je vragen altijd terecht op ons nummer 078/150 330 of in de winkel zelf. Je kunt ons ook contacteren via deze link.
Je kan ook terecht op het online ODR-platform van de Europese Commissie: http://ec.europa.eu/odr
  

Ik zoek informatie over assortiment, voorraad en prijs.
Deze informatie staat niet op onze website (uitgezonderd folderpromoties) maar in onze winkels helpen we je graag verder.