Duurzaamheid

header-duurzaamheid

ONZE VISIE

Duurzaam ondernemen is bij MAKRO een onderdeel van de dagelijkse routine. Als retailer proberen we een positieve impact uit te oefenen op onze medewerkers en klanten, en de maatschappij en het milieu in het algemeen. We zijn er ons dan ook van bewust dat we als onderneming een extra inspanning moeten doen om zaken als voedselverspilling, energieverspilling en milieuvervuiling tegen te gaan.

Als bedrijf, maar ook als mens, zetten we ons dagelijks in om onze positieve impact zo veel mogelijk te vergroten. Daarom is duurzaamheid in de loop der jaren uitgegroeid tot een van onze kernactiviteiten. Ontdek welke inspanningen we doen op het gebied van assortiment, werknemers en het milieu in het algemeen.


ONZE DOELEN EN AMBITIES

MAKRO brengt zijn doelstelling rond duurzaamheid dagelijks in de praktijk. Door bijvoorbeeld herbruikbare zakjes aan te bieden, hopen we het gebruik van 900.000 plastic zakjes per jaar te vermijden. Vanuit ons DNA bieden we verder ook de keuze om fruit en groenten in bulk en dus eenvoudigweg zonder verpakking te kopen.

Ook op internationaal vlak proberen we dagelijks stappen te zetten. Ben jij benieuwd naar wat onze doelen voor 2020 zijn? Hou dan zeker de pagina in de gaten want eind december 2019 komen onze goede voornemens al jullie kant op!
 
icoontje-assortiment

verschillende producten uit ons assortiment kunnen met ecocheques betaald worden.

 

icoontje-werknemers

We streven ernaar om jaar na jaar als ‘Top Employer’ erkend te worden door onze werknemers.

icoontje-milieu

20 ton minder plastic in omloop door het overstappen naar een papieren wikkel voor de folder.