eetfestijn-detail

5 tips om je eetfestijn even hip te maken als Beyoncé’s afterparty

Begrijp ons niet verkeerd, eetfestijnen zijn geweldig. Eindeloos veel eten en meteen ook een leuke vereniging steunen: top. Maar het spijt ons, van die klassieke festijnen hebben we genoeg. En ook al zeggen ze het niet, je vrienden ook. Je kan ook creatief geld inzamelen! Wij geven je 5 redenen waarom je standaard eetfestijn niet meer kan – en wat je dan wél moet doen.

 1. Platgekookte pasta & waterige saus. Really? Wat denk je van zachte tortilla’s met een heerlijke chili con carne? Even makkelijk om in grote hoeveelheden te maken, duizend keer zo origineel. Je kan er zelfs een Mexicaanse thema-avond van maken! Serveer voorgemaakte margerita’s & tequila shotjes voor de waaghalzen. Hang piñata’s uit als entertainment en laat de verenigingsleden schitteren in sombrero’s. Pro-tip: voorzie shakers om te dansen en laat Latino hits door de boxen galmen. Tequila maakt de heupen wel los …

   

 2. Taaie mossels, no thanks! Maak er een vettige Britse avond van en serveer fish & chips. Hang die zaal vol met foto’s van The Queen, maak een Boris Johnson ezeltje-prik, organiseer een Brexit spel en serveer veel te grote pinten. Moedig je gasten aan om hun beste Kamping Kitsch outfit boven te halen en spreek iedereen met een overdreven Brits accent aan. Voor zo’n avond komt iedereen graag een pondje aan.

   

 3. Draderig stoofvlees & slappe frieten, daar kom je niet voor buiten. Zet al je leden aan het werk en maak een Oosterse stoofpot met lam voor een Duizend-en-een-nacht avond. Kleed de zaal met kleurrijke doeken aan, zet overal (nep)kaarsen, laat een waarzegger komen (extra centjes!) en huur een buikdanseres in (je gasten kunnen meedansen). Wat later op de avond zet je de muziek van Aladdin op. Zei er iemand karaoke?

   

 4. We hebben ons buik vol van vol-au-vent. Er zit toch altijd te veel maïzena in en te weinig kip. Verras je vereniging en je gasten met een Koreaanse avond. Soju is een immens lekker drankje en jajangmyeon (noedels in zwarte bonensaus) is heerlijk en gemakkelijk te maken in grote porties. En hé, dan mag je eens helemaal losgaan op K-Pop. De durvers kunnen misschien zelfs de complexe dansjes nadoen.

   

 5. Je gebruikt leuksteuntje.be niet. Op zo’n originele thema-avond kan je vrienden, familie én leden overtuigen om bij MAKRO te shoppen. Doen ze dat, dan krijgt jouw vereniging zo even 3% van hun aankoopbedrag. Dat is pas episch. Hier vind je meer info: leuksteuntje.be.
Natuurlijk geven we niet zomaar tips in het luchtledige. Nee, nee. Wij voorzien in alle spullen die je nodig hebt voor een geslaagde thema-avond. Lekker eten, leuke decoratie, tafelservies, partybenodigdheden … eigenlijk gewoon alles wat je nodig hebt kan je doodleuk halen bij MAKRO. Soms is het leven écht zo simpel. Tot snel!

De grote gezellige-winter-checklist: 9 tips voor een geslaagde winter

De winter is koud, vaak nat en vooral erg donker. Maar daarom niet minder leuk! Werk je deze checklist af, dan garanderen wij je een ultragezellige winter.

Plant je appelboom in 7 stappen (en 5 manieren om van je appels te genieten)

Appelboom newbie of expert, in deze blogpost vind je sowieso gouden appel(boom)tips.

9 tips voor een onvergetelijk kerstfeest

En een geslaagd kerstfeest, dat begint met onze tips. Ben jij klaar voor het kerstfeest van het jaar?

Wok met walnoten, garnalen en paksoi

Ontdek dit verrassend recept.

Foodpairing

Knolseldersoep met vanille en sinaasappel

Ontdek dit verrassend recept.

Foodpairing