eetfestijn-detail

5 tips om je eetfestijn even hip te maken als Beyoncé’s afterparty

Begrijp ons niet verkeerd, eetfestijnen zijn geweldig. Eindeloos veel eten en meteen ook een leuke vereniging steunen: top. Maar het spijt ons, van die klassieke festijnen hebben we genoeg. En ook al zeggen ze het niet, je vrienden ook. Je kan ook creatief geld inzamelen! Wij geven je 5 redenen waarom je standaard eetfestijn niet meer kan – en wat je dan wél moet doen.

 1. Platgekookte pasta & waterige saus. Really? Wat denk je van zachte tortilla’s met een heerlijke chili con carne? Even makkelijk om in grote hoeveelheden te maken, duizend keer zo origineel. Je kan er zelfs een Mexicaanse thema-avond van maken! Serveer voorgemaakte margerita’s & tequila shotjes voor de waaghalzen. Hang piñata’s uit als entertainment en laat de verenigingsleden schitteren in sombrero’s. Pro-tip: voorzie shakers om te dansen en laat Latino hits door de boxen galmen. Tequila maakt de heupen wel los …

   

 2. Taaie mossels, no thanks! Maak er een vettige Britse avond van en serveer fish & chips. Hang die zaal vol met foto’s van The Queen, maak een Boris Johnson ezeltje-prik, organiseer een Brexit spel en serveer veel te grote pinten. Moedig je gasten aan om hun beste Kamping Kitsch outfit boven te halen en spreek iedereen met een overdreven Brits accent aan. Voor zo’n avond komt iedereen graag een pondje aan.

   

 3. Draderig stoofvlees & slappe frieten, daar kom je niet voor buiten. Zet al je leden aan het werk en maak een Oosterse stoofpot met lam voor een Duizend-en-een-nacht avond. Kleed de zaal met kleurrijke doeken aan, zet overal (nep)kaarsen, laat een waarzegger komen (extra centjes!) en huur een buikdanseres in (je gasten kunnen meedansen). Wat later op de avond zet je de muziek van Aladdin op. Zei er iemand karaoke?

   

 4. We hebben ons buik vol van vol-au-vent. Er zit toch altijd te veel maïzena in en te weinig kip. Verras je vereniging en je gasten met een Koreaanse avond. Soju is een immens lekker drankje en jajangmyeon (noedels in zwarte bonensaus) is heerlijk en gemakkelijk te maken in grote porties. En hé, dan mag je eens helemaal losgaan op K-Pop. De durvers kunnen misschien zelfs de complexe dansjes nadoen.

   

 5. Je gebruikt leuksteuntje.be niet. Op zo’n originele thema-avond kan je vrienden, familie én leden overtuigen om bij MAKRO te shoppen. Doen ze dat, dan krijgt jouw vereniging zo even 3% van hun aankoopbedrag. Dat is pas episch. Hier vind je meer info: leuksteuntje.be.
Natuurlijk geven we niet zomaar tips in het luchtledige. Nee, nee. Wij voorzien in alle spullen die je nodig hebt voor een geslaagde thema-avond. Lekker eten, leuke decoratie, tafelservies, partybenodigdheden … eigenlijk gewoon alles wat je nodig hebt kan je doodleuk halen bij MAKRO. Soms is het leven écht zo simpel. Tot snel!

Inside out

Orgaanvlees was lange tijd wat in het vergeethoekje beland, of not done, maar verdient wel degelijk – zeker in onze huidige tijd – een volwaardige plaats in onze keuken. Het is immers een fantastisch ingrediënt met unieke smaken en texturen dat ons terugbrengt naar het verleden en tegelijkertijd ongelooflijk modern is. Alles eten, niets weggooien en zo de deur open zetten naar een klein paradijsje vol ongeziene smaken.

Oesters, elke keer anders

De verfijnde smaakbommetjes die oesters zijn, hebben in al hun eenvoud niet veel nodig om volledig tot hun recht te komen. Wil je ze eens anders op tafel brengen? Je kan er origineel mee uitpakken en dat zowel koud als warm. Kom dus gerust uit je schelp en experimenteer volop met deze verrassende combinaties met oesters in de hoofdrol.

Hoe maak ik mijn tuin winterklaar?

September en oktober zijn de ideale maanden om je tuin winterklaar te maken opdat de natuur komend voorjaar opnieuw kan ontluiken. Ontdek met deze 10 tips hoe je je tuin met de flair van een professional het best voorbereidt op de winter.

doe-het-zelf diy tuin winterklaar maken tuin onderhoud

How low can you go?

Perfect gegaard vlees dat wegsmelt in je mond. Sublieme smaken en aroma’s waarvan elk ingrediënt doordrongen is … vacuüm koken op lage temperatuur vraagt geen grote investeringen om verbluffende resultaten te halen. Laat je verleiden en til je keuken naar het level van de pro’s.

Cook like a pro vlees eten

Spicy girls

Wow wat pikken pepers, een explosie, heel je mond staat in brand. Pepers in de keuken zijn zoals achtbanen in een pretpark: uitdagend en heftig! Het zou nochtans jammer zijn om ze te reduceren tot hun vurige kracht. Ze brengen een uniek smaakpallet aan: geparfumeerd en bomvol aroma’s werken ze als een krachtige smaakversterker. Smaakpapillen opgelet, de vlam gaat in de pan!

Cook like a pro