veggie-bbq-detail-image

Ga voor de perfecte vegetarische BBQ

Wie denkt dat een geslaagde barbecue sowieso vlees nodig heeft, zit er goed naast. Een veggie BBQ is niet alleen verfrissend maar ook nog eens origineel. Pas deze tips toe en inspireer je gasten met een smakelijke verrassing.

 • Kies voor echte BBQ-groenten zoals aubergine, tomaat, courgette, paprika … en experimenteer. Maak eens courgette met Halloumi (grillkaas), vul je paprika’s op met rijst, verras jezelf en je gasten met een uniek portobello recept: gewoon durven. Wij inspireren je alvast graag met onze lekkere recepten.

 

 • Meer fan van hardere groenten? Best eerst even blancheren voor je ze gaat grillen. Liefst de avond ervoor. Anders kan je blijven wachten tot ze ein-de-lijk klaar zijn.

   

 • Een barbecue is nooit helemaal compleet zonder een lekkere marinade. Durf te spelen met groentemarinades en deins niet terug van gewaagde smaakcombinaties.

mais

 • Groenteburgers op de BBQ lijken dan wel een goed idee, maar zijn het niet per se. Net omdat ze sneller garen, drogen ze ook vrij snel uit. En een stuk karton op je bord is vast niet je doel. Wil je echt maar dan ook écht heel graag burgers grillen? Gebruik dan zeker en vast een braadrooster.

   

 • Organiseer je de barbecue voor zowel vlees- als niet-vleeseters zorg je er best voor dat er een duidelijke scheiding is op je grillrooster. Je vegetarische gasten gaan je heel dankbaar zijn.

   

 • Stel dat je toch een volledig vegetarische barbecue organiseert en je ook kinderen over je grasperk krijgt hou je daar best rekening mee. Maak leuke vormpjes met de groenten, voorzie lekkere sausjes …

GettyImages-705352081

 • Vet je rooster voldoende in! Groenten bevatten niet zoveel vet als vlees en hebben daardoor wat extra hulp nodig. Je groentjes van je rooster schrapen is namelijk niet zo fijn.

   

 • Zorg voor een paar verrassende bijgerechten en hapjes. Iedereen houdt namelijk heel hard van nog meer eten. We kunnen toch niet de enigen zijn die op barbecues meer eten dan gewoonlijk?

 

Nog één extra receptje? Natuurlijk!


Verrukkelijke veggieburger

Deze heerlijke veganburgers smaken nóg beter met zelfgemaakte pittige veganaise en krokante uienringen. Geniet van dit topgerecht!

vegetarische gerechten vegetarische hapjes

Gebakken veggieballetjes

Deze heerlijke vegetarische balletjes met tomatensaus en ricotta kan je serveren met couscous of rijst of gebruiken als vulling voor pitabroodjes met salade.

vegetarische gerechten vegetarische hapjes

Krokante tofu met gebakken zoete aardappel, geroosterde bloemkool en kruidige quinoa

Kook de quinoa gaar volgens de instructies op de verpakking. Laat goed afkoelen, besprenkel met olijfolie en breng op smaak met peper en zout...

vegetarische gerechten vegetarische hapjes

Tuininspiratie: verwen jezelf met pure luxe in je tuin

Heb je ook gemerkt dat het leven mooier wordt van zodra je meer tijd krijgt om in je tuin te genieten? Welnu, je kan het zelfs nóg mooier maken. Hoe? Door simpelweg meer uit je tuin te halen. Met de juiste investeringen is dat zo in orde.

barbecue loungeset tuin tuinhuis zwembad

BBQ op je balkon: 8 tips

Je bent jong en je wilt wat. Een barbecue organiseren bijvoorbeeld. Maar hier komt het. Je woont op een appartement met balkon. Paniek? Nergens voor nodig! Want met deze tips organiseer jij een top BBQ op jouw terras.

barbecue cocktails