veggie-bbq-detail-image

Ga voor de perfecte vegetarische BBQ

Wie denkt dat een geslaagde barbecue sowieso vlees nodig heeft, zit er goed naast. Een veggie BBQ is niet alleen verfrissend maar ook nog eens origineel. Pas deze tips toe en inspireer je gasten met een smakelijke verrassing.

 • Kies voor echte BBQ-groenten zoals aubergine, tomaat, courgette, paprika … en experimenteer. Maak eens courgette met halloumi (grillkaas), vul paprika’s op met rijst, verras jezelf en je gasten met een uniek portobellorecept: gewoon durven. Wij inspireren je alvast graag met onze lekkere recepten.

 

 • Meer fan van hardere groenten? Best eerst even blancheren voor je ze gaat grillen. Liefst de avond ervoor. Anders kan je blijven wachten tot ze ein-de-lijk klaar zijn.

   

 • Een barbecue is nooit helemaal compleet zonder een lekkere marinade. Durf te spelen met groentemarinades en deins niet terug voor gewaagde smaakcombinaties.

mais

 • Groenteburgers op de BBQ lijken dan wel een goed idee, maar zijn het niet per se. Net omdat ze sneller garen, drogen ze ook vrij snel uit. En een stuk karton op je bord is vast niet je doel. Wil je echt maar dan ook écht heel graag burgers grillen? Gebruik dan zeker een braadrooster.

   

 • Organiseer je de barbecue voor zowel vlees- als niet-vleeseters, dan zorg je er best voor dat er een duidelijke scheiding is op je grillrooster. Je vegetarische gasten gaan je heel dankbaar zijn.

   

 • Stel dat je toch een volledig vegetarische barbecue organiseert en je ook kinderen over je grasperk krijgt, hou dan ook zeker rekening met hen. Maak leuke vormpjes met de groenten, voorzie lekkere sausjes …

GettyImages-705352081

 • Vet je rooster voldoende in! Groenten bevatten niet zoveel vet als vlees en hebben daardoor wat extra hulp nodig. Je groentjes van je rooster schrapen is namelijk niet zo fijn.

   

 • Zorg voor een paar verrassende bijgerechten en hapjes. Iedereen houdt namelijk heel hard van nog meer eten. We kunnen toch niet de enigen zijn die op barbecues meer eten dan gewoonlijk?

 

Nog één extra receptje? Natuurlijk!


Gezelligheidstips voor een geslaagd BBQ-tuinfeest

Een tuin, dat is puur genieten. Omdat het Belgische weer wel eens onvoorspelbaar durft te zijn, benutten we graag elke gelegenheid. En dan is een BBQ-feest ideaal!

tuinfeest organiseren barbecueën tuinfeest

Een zomerse BBQ organiseren: checklist voor een geslaagde avond

Een zonnige zomer- of nazomerdag, meer heeft een levensgenieter niet nodig om het barbecuestel boven te halen. Voor veel Belgen is barbecueën dan ook het toppunt van ontspanning en gastronomie. En zeg nu zelf: wie houdt er niet van om samen met vrienden en familie te genieten van het zalige buitenleven en culinaire hoogstandjes? Om van een zomerse barbecue écht een succes te maken, is een grondige voorbereiding evenwel een must. Met volgende BBQ-checklist en planning laat je alvast niets aan het toeval over!

barbecue BBQ organiseren BBQ

Hoe barbecuevlees perfect bereiden?

Wat is er heerlijker dan op een zomerse avond gezellig en uitgebreid te barbecueën? In goed gezelschap, met vrienden of familie, is het heerlijk genieten tot in de late uurtjes. Als je inkopen doet, mogen een lekker aperitief, hemelse wijnen en groentjes niet ontbreken. Maar waarschijnlijk prijkt barbecuevlees helemaal bovenaan op je boodschappenlijstje. Het vlees leg je niet zomaar op de rooster. De bereiding is een ware evenwichtsoefening: je moet het vlees lang genoeg op het vuur laten liggen, maar het moet binnenin wel sappig blijven.

barbecue vlees barbecuen barbecuevlees BBQ barbecue

BBQ op je balkon: 7 tips

Je bent jong en je wilt wat. Een barbecue organiseren bijvoorbeeld. Maar hier komt het. Je woont op een appartement met balkon. Paniek? Nergens voor nodig! Want met deze tips organiseer jij een top BBQ op jouw terras.

barbecue BBQ organiseren