veggie-bbq-detail-image

Ga voor de perfecte vegetarische BBQ

Wie denkt dat een geslaagde barbecue sowieso vlees nodig heeft, zit er goed naast. Een veggie BBQ is niet alleen verfrissend maar ook nog eens origineel. Pas deze tips toe en inspireer je gasten met een smakelijke verrassing.

 • Kies voor echte BBQ-groenten zoals aubergine, tomaat, courgette, paprika … en experimenteer. Maak eens courgette met halloumi (grillkaas), vul paprika’s op met rijst, verras jezelf en je gasten met een uniek portobellorecept: gewoon durven. Wij inspireren je alvast graag met onze lekkere recepten.

 

 • Meer fan van hardere groenten? Best eerst even blancheren voor je ze gaat grillen. Liefst de avond ervoor. Anders kan je blijven wachten tot ze ein-de-lijk klaar zijn.

   

 • Een barbecue is nooit helemaal compleet zonder een lekkere marinade. Durf te spelen met groentemarinades en deins niet terug voor gewaagde smaakcombinaties.

mais

 • Groenteburgers op de BBQ lijken dan wel een goed idee, maar zijn het niet per se. Net omdat ze sneller garen, drogen ze ook vrij snel uit. En een stuk karton op je bord is vast niet je doel. Wil je echt maar dan ook écht heel graag burgers grillen? Gebruik dan zeker een braadrooster.

   

 • Organiseer je de barbecue voor zowel vlees- als niet-vleeseters, dan zorg je er best voor dat er een duidelijke scheiding is op je grillrooster. Je vegetarische gasten gaan je heel dankbaar zijn.

   

 • Stel dat je toch een volledig vegetarische barbecue organiseert en je ook kinderen over je grasperk krijgt, hou dan ook zeker rekening met hen. Maak leuke vormpjes met de groenten, voorzie lekkere sausjes …

GettyImages-705352081

 • Vet je rooster voldoende in! Groenten bevatten niet zoveel vet als vlees en hebben daardoor wat extra hulp nodig. Je groentjes van je rooster schrapen is namelijk niet zo fijn.

   

 • Zorg voor een paar verrassende bijgerechten en hapjes. Iedereen houdt namelijk heel hard van nog meer eten. We kunnen toch niet de enigen zijn die op barbecues meer eten dan gewoonlijk?

 

Nog één extra receptje? Natuurlijk!