Kamperen op een festival: welke tent kies ik?

Kamperen op een festival: welke tent kies ik?

Kamperen op een festival: een hele belevenis

Ben jij een van de duizenden mensen die zich dit jaar weer zullen uitleven op de wei van Rock Werchter, Pukkelpop of Tomorrowland? Of verkies je eerder festivals zoals Dour, Graspop, Antilliaanse Feesten of Les Ardentes? Wat je muzieksmaak ook is, als je meerdere dagen van het festival wil genieten, zal je waarschijnlijk kamperen op de festivalcamping. Enkele tips om de juiste festivaltent te kiezen.

Welke tenten zijn geschikt voor de festivalcamping?

Wanneer je op de camping van een festival aankomt, heb je waarschijnlijk geen zin om urenlang je tent op te zetten en te organiseren. Je wil natuurlijk zo snel mogelijk richting podium! Daarom komt een pop-up tent goed van pas. Dit type tent, ook wel eens een werptent of een opgooitent genoemd, staat al recht na enkele seconden. Het enige wat je hoeft te doen is de tent uit zijn verpakking halen, en ze plooit meteen in de juiste vorm. Nog verankeren in de grond, je matje, slaapzak en rugzak erin leggen, en het festival kan beginnen!

Pop-up tent of familietent, aan jou de keuze!

Pop-up tenten zijn niet duur, en dus ideaal om op een festival te gebruiken. Bovendien zijn ze beschikbaar in allerlei felle kleurtjes. Zo vind je zelfs ’s nachts gemakkelijk je pop-up tent terug op een overvolle camping. Deel je toch liever één grote tent met al je vrienden? Dan kies je toch gewoon voor een familietent. Als iedereen helpt, is ook zo’n tent in een wip opgezet. Bovendien is een grote tent ook heel gezellig!

Organiseer een feest in je eigen tuin dankzij een partytent

Ga je dit jaar niet naar een festival? Bouw dan gewoon een feestje in je eigen tuin! In dat geval komt een partytent zeker van pas. Die bestaan in verschillende uitvoeringen: wil je graag alleen een dak op palen, om je eten en jezelf te beschermen tegen de zon? Of speel je op veilig en neem je een partytent met (oprolbare) ‘muren’ langs de zijkanten, die je beschermen tegen regen en wind? Het kan allemaal!

Bij Makro vind je een ruim aanbod aan tenten, van pop-up tenten en festivaltenten tot alle soorten partytenten voor een feest in de tuin. Zo wordt deze zomer een echt feest!