saint-bureau-detail

Groetjes uit Saint-Buro

Tips voor efficiënter telewerken

Telewerken vergt discipline, zoveel is zeker. Hoe lang werken? Wanneer een rustpauze inlassen? Hoe werk en privé gescheiden houden…? Met onderstaande tips wordt jouw thuiskantoor een schoolvoorbeeld van efficiëntie.

 • Kies liefst een afzonderlijke ruimte om in te werken. Zo blijven de kinderen en de huisdieren uit beeld tijdens een videocall.

 • Verlucht af en toe de werkruimte voor een optimaal binnenklimaat. Dit komt de concentratie en alertheid ten goede.

 • Zorg voor een werkblad op de juiste hoogte en een comfortabele, verstelbare bureaustoel. Een perfecte ondersteuning van de rug is belangrijk.

 • Bouw een vaste routine op: opstaan, douchen, ontbijten, werken, ontspannen…Improviseren vermindert steevast de efficiëntie.

 • Zet de computer uit na je werkdag, net zoals je op kantoor zou doen. Zo maak je een onderscheid tussen werktijd en privétijd.

 • Maak een werkschema op met haalbare doelstellingen. Neem niet te veel maar ook niet te weinig hooi op je vork.

 • Zorg voor voldoende lichaamsbeweging en buitenlucht tussendoor. Je tuin of terras is een ideale ontspanningsplek om even te herbronnen.

 • Neem regelmatig contact op met collega’s via telefoon of videocalls om sociale isolatie te vermijden.

 • Zorg voor voldoende verlichting op je werkplek om je ogen niet te vermoeien.

 • Let op je werkhouding om overbelasting van pols en elleboog te vermijden tijdens het computerwerk. Een los klavier, een touchpad of een muis verbeteren het comfort.

 • Maak gebruik van een vertrouwd wifinetwerk en een veilige netwerkverbinding.

 • Hou je software up-to-date en installeer de juiste programma’s voor videocalls (Skype, Teams, Zoom…).

 • Let erop dat tijdens videoconferenties geen gevoelige informatie (paswoorden bijvoorbeeld) op je bureaublad staat bij het delen van schermen.

Maak werk van je werkplek thuis

De laatste maanden is onze manier van leven en werken grondig veranderd. Wie had ooit gedacht dat werken van thuis uit misschien wel de norm wordt in plaats van de uitzondering? Wij kunnen je helpen om zonder veel moeite en met weinig middelen je eigen homeoffice in te richten. We zijn immers begaan met veilig en efficiënt werken!

Oranje droom

Amper een halve eeuw geleden vond de kastanjepompoen zijn weg van het eiland Hokkaido in het noorden van Japan naar Europa. Deze prachtige vrucht is niet tevreden met een rolletje als bijgerecht. Ze speelt met plezier de hoofdrol. Het bewijs in vier recepten.

Cook like a pro

Hemelse sint-jakobsschelpen

Verwar een echte sint-jakobsschelp niet met zijn kleine en minder smaakvolle broertje, de bonte kamschelp. Om de enige echte te herkennen, let je op drie elementen: de platte bovenkant, de genereuze omvang en de diepe groeven. Rauw of heel kort aangeschroeid, met dit topproduct kun je alle kanten uit!

Cook like a pro

Tips om je 'Leuk Steuntje' shoptegoed te verzilveren!

Op 31 juli liep het eerste spaarjaar voor verenigingen af. Leden, vrienden, familie en sympathisanten hebben zich al die tijd ingezet om jullie kas te helpen spijzen via hun aankopen. Nu is het tijd om volop van dit shoptegoed te genieten!

Forest Jump

Wild: altijd top, maar niet zomaar op eender welke manier. Zonder de waardevolle tradities uit het oog te verliezen kun je wild ook op andere, misschien wel wat gedurfdere manieren bereiden, met originele ingrediënten en afwijkende bereidingen.

Cook like a pro