kastelona-detail

Groetjes uit Kastelona

Haal meer uit je kasten

Nu we met z’n allen steeds kleiner en compacter gaan wonen, vormt voldoende en efficiënte kastruimte vaak een uitdaging. Voor gezinnen met kinderen wordt het nog prangender, omdat naast de kleren ook het speelgoed een eigen plaatsje moet krijgen. Niemand wil een rommelig huis, toch?

Bij MAKRO hebben we al langer begrepen dat zelfs bestaande kastenvolumes sterk geoptimaliseerd kunnen worden door een efficiënte herindeling of aanpassing op vlak van hangers, legborden en schuiflades. Bij Makro vind je alles om meer uit je kasten te halen en je keuken, woonkamer, slaapkamer of hobbyruimte netjes en opgeruimd te houden.

Ontdek hier ons volledige aanbod kastinrichtingen.

Functionele ruimte onder de trap

Met een relatief kleine ingreep kun je de verloren ruimte onder de trap omtoveren tot een nuttige ruimte. Enkele legborden aanbrengen, een roede met kleerhangers voorzien en je raakt er massa’s kleren en schoenen kwijt. Een werkblad en een bureaustoel en je kan er met de computer aan de slag. Een ideaal project voor de doe-het-zelver.

Extra opbergruimte onder het bed

Heb je plaats te weinig in je kleerkast? De ruimte onder bed wordt vaak niet benut. Gebruik een onderbedbox om beddengoed, kleren of zelfs schoenen in op te bergen. Kies je er eentje op wielen, dan rol je die zo van onder je bed. Handig!

Speelgoed onder de zitbank

Om de kinderkamer opgeruimd en netjes te houden, kun je de ruimte onder een zitbank benutten om het speelgoed op te bergen. Laat je creativiteit de vrije loop: opbergdozen op wieltjes, deurtjes of een gordijn, schuiflades of legborden… een kleine ingreep voor een maximaal resultaat.

Magic mushrooms

Het paddenstoelenseizoen is kort maar krachtig en geeft het bos altijd een sprookjesachtig uitzicht. Een zaligheid voor iedere kok, want dit is het moment waarop naar hartenlust kan worden geëxperimenteerd met die oneindige waaier aan vormen en texturen met rijke umamismaken.

Cook like a pro

Een zee aan mogelijkheden

Vissoep is als een schildersdoek waarop ieder zijn eigen kleuren en voorkeuren aanbrengt afhankelijk van de seizoenen en de getijden. Het is ook een heerlijk harmonieus gerecht waarbij het zalig spelen is met texturen.

Cook like a pro

Groetjes uit Saint-Buro

Telewerken vergt discipline, zoveel is zeker. Hoe lang werken? Hoe werk en privé gescheiden houden…? Met onderstaande tips wordt jouw thuiskantoor een schoolvoorbeeld van efficiëntie.

New York Brunch

Zelfs met de klassieke ingrediënten van een New-Yorkse brunch kan je verrassende combinaties creëren en de smaakpapillen van je gasten prikkelen. Door met de kruiden uit het pastramirecept te spelen, een emulsie te maken van zachte mosterd en roomkaas, of pickles als zure toets te gebruiken.

De kunst van het baden

Een aangename omgevingstemperatuur, een zacht muziekje, gedempt licht, enkele (geur)kaarsen en, waarom niet, een glaasje bubbels zorgen voor een heerlijk ontspannen kader en gevoel. Zo zal je gegarandeerd nog meer van je bad genieten en volledig tot rust kunnen komen.