fuerta-adventura-detail

Groetjes uit Fuerta Adventura

Hallo, hoe gaat het nog met jullie? Ook lekker thuis aan het genieten? Wij maken alvast de tijd van ons leven mee in Fuerta Adventura! Hier lacht het ene avontuur na het andere ons toe. Simpelweg in eigen tuin. Nooit gedacht dat hier zoveel te beleven viel. Lekker chillen en samen spelen met de kids… Geluk schuilt vaak in een klein hoekje van de tuin. Moeten jullie ook eens proberen. Een echte aanrader!


TOVER JE TUIN OM TOT EEN SPEELPARADIJS

Veel heb je niet nodig om van je tuin een boeiend speelparadijs te maken voor jong en oud. Wat creativiteit en een beetje handigheid volstaan voor een dagje heerlijk ouderwets speelplezier. Veel beter toch dan uren op de smartphone of de tablet?

De klassiekers

Herbeleef een aantal spelletjes uit je eigen kindertijd. Wie nog een aantal oude jutezakken in de tuinberging heeft liggen kan uit de bol gaan met een rondje zaklopen. Een lang en stevig touw is genoeg om je kracht te bewijzen en de teamgeest aan te scherpen met een wedstrijdje touwtrekken. Wie over een grotere tuin beschikt kan zich uitleven met tikkertje. Een tuin met veel struiken is dan weer ideaal om verstoppertje te spelen. In een grotere tuin zonder hoge bomen kun je dan weer lekker vliegeren. Een vlieger is snel gemaakt met twee houten latjes, een lang en een kort, in kruisvorm aan elkaar bevestigd en bekleed met papier of plastic.

Behendigheidsspelletjes

Een kleine tuintafel, een zachte bal en wat lege blikjes volstaan voor een spelletje blikjes gooien. Zet de lege blikjes in een piramidevorm op de tafel en probeer om beurt met de bal zoveel mogelijk blikjes om te gooien. Ook bowlen is mogelijk op het gras of op een tuinpad. Neem enkele plastic flessen van 1 liter, eventueel gevuld met een bodempje water. Plaats de flessen in een V-vorm en probeer met een bal zoveel mogelijk flessen om te rollen.

Waterspelletjes

Niets is verfrissender in de zomer dan een waterballonnengevecht. Vul de ballonnen met water en gooi ze naar de tegenstrever. Deze moet ze proberen op te vangen zonder dat ze scheuren. Gebeurt dit wel, dan krijg je een verfrissende douche. Ook een waterballonnen piñata is bijzonder leuk. Span een touw tussen twee bomen en knoop daar de met water gevulde ballonnen aan vast. De speler is geblinddoekt en moet de piñata met een houten of plastic slagbat proberen stuk te slaan.

Appels happen is nog zo’n leuk spelletje. Vul een teil met water en leg daar een aantal appels in. De spelers moeten met de handen op de rug proberen zoveel mogelijk appels te happen met de tanden en deze over de meet te brengen.

Wie over een lange strook plastic beschikt, kan deze uitrollen in de tuin, overvloedig besproeien met water en er wat bruine zeep aan toevoegen. Dit vormt een uiterst gladde waterglijbaan. Ongelooflijk veel plezier gegarandeerd!

 

Avontuur

Wie het nog avontuurlijker wil, kan een tentenkamp bouwen in eigen tuin. Al wat je nodige hebt: enkele takken en versleten kussens, lakens en dekens. Tipi of Bedouïnentent, laat je fantasie de vrije loop. Ook klimmen is een avontuurlijke activiteit, bijvoorbeeld met het Bokito klimtoestel. Je kan er zelfs een hindernissenparcours rond aanleggen.


Black Friday

Deze Black Friday is de ideale gelegenheid voor een gezellige en originele maaltijd in contrasterende kleuren. Het witte van de inktvis – het is er het seizoen voor – vormt een schitterend contrast met de donkere kleur van de inktvisinkt, de bloedworst en de kaviaar. Klaar voor een black & white feestje met intense smaken?

Cook like a pro

Maak werk van je werkplek thuis

De laatste maanden is onze manier van leven en werken grondig veranderd. Wie had ooit gedacht dat werken van thuis uit misschien wel de norm wordt in plaats van de uitzondering? Wij kunnen je helpen om zonder veel moeite en met weinig middelen je eigen homeoffice in te richten. We zijn immers begaan met veilig en efficiënt werken!

Oranje droom

Amper een halve eeuw geleden vond de kastanjepompoen zijn weg van het eiland Hokkaido in het noorden van Japan naar Europa. Deze prachtige vrucht is niet tevreden met een rolletje als bijgerecht. Ze speelt met plezier de hoofdrol. Het bewijs in vier recepten.

Cook like a pro

Hemelse sint-jakobsschelpen

Verwar een echte sint-jakobsschelp niet met zijn kleine en minder smaakvolle broertje, de bonte kamschelp. Om de enige echte te herkennen, let je op drie elementen: de platte bovenkant, de genereuze omvang en de diepe groeven. Rauw of heel kort aangeschroeid, met dit topproduct kun je alle kanten uit!

Cook like a pro

Tips om je 'Leuk Steuntje' shoptegoed te verzilveren!

Op 31 juli liep het eerste spaarjaar voor verenigingen af. Leden, vrienden, familie en sympathisanten hebben zich al die tijd ingezet om jullie kas te helpen spijzen via hun aankopen. Nu is het tijd om volop van dit shoptegoed te genieten!