fuerta-adventura-detail

Groetjes uit Fuerta Adventura

Hallo, hoe gaat het nog met jullie? Ook lekker thuis aan het genieten? Wij maken alvast de tijd van ons leven mee in Fuerta Adventura! Hier lacht het ene avontuur na het andere ons toe. Simpelweg in eigen tuin. Nooit gedacht dat hier zoveel te beleven viel. Lekker chillen en samen spelen met de kids… Geluk schuilt vaak in een klein hoekje van de tuin. Moeten jullie ook eens proberen. Een echte aanrader!


TOVER JE TUIN OM TOT EEN SPEELPARADIJS

Veel heb je niet nodig om van je tuin een boeiend speelparadijs te maken voor jong en oud. Wat creativiteit en een beetje handigheid volstaan voor een dagje heerlijk ouderwets speelplezier. Veel beter toch dan uren op de smartphone of de tablet?

De klassiekers

Herbeleef een aantal spelletjes uit je eigen kindertijd. Wie nog een aantal oude jutezakken in de tuinberging heeft liggen kan uit de bol gaan met een rondje zaklopen. Een lang en stevig touw is genoeg om je kracht te bewijzen en de teamgeest aan te scherpen met een wedstrijdje touwtrekken. Wie over een grotere tuin beschikt kan zich uitleven met tikkertje. Een tuin met veel struiken is dan weer ideaal om verstoppertje te spelen. In een grotere tuin zonder hoge bomen kun je dan weer lekker vliegeren. Een vlieger is snel gemaakt met twee houten latjes, een lang en een kort, in kruisvorm aan elkaar bevestigd en bekleed met papier of plastic.

Behendigheidsspelletjes

Een kleine tuintafel, een zachte bal en wat lege blikjes volstaan voor een spelletje blikjes gooien. Zet de lege blikjes in een piramidevorm op de tafel en probeer om beurt met de bal zoveel mogelijk blikjes om te gooien. Ook bowlen is mogelijk op het gras of op een tuinpad. Neem enkele plastic flessen van 1 liter, eventueel gevuld met een bodempje water. Plaats de flessen in een V-vorm en probeer met een bal zoveel mogelijk flessen om te rollen.

Waterspelletjes

Niets is verfrissender in de zomer dan een waterballonnengevecht. Vul de ballonnen met water en gooi ze naar de tegenstrever. Deze moet ze proberen op te vangen zonder dat ze scheuren. Gebeurt dit wel, dan krijg je een verfrissende douche. Ook een waterballonnen piñata is bijzonder leuk. Span een touw tussen twee bomen en knoop daar de met water gevulde ballonnen aan vast. De speler is geblinddoekt en moet de piñata met een houten of plastic slagbat proberen stuk te slaan.

Appels happen is nog zo’n leuk spelletje. Vul een teil met water en leg daar een aantal appels in. De spelers moeten met de handen op de rug proberen zoveel mogelijk appels te happen met de tanden en deze over de meet te brengen.

Wie over een lange strook plastic beschikt, kan deze uitrollen in de tuin, overvloedig besproeien met water en er wat bruine zeep aan toevoegen. Dit vormt een uiterst gladde waterglijbaan. Ongelooflijk veel plezier gegarandeerd!

 

Avontuur

Wie het nog avontuurlijker wil, kan een tentenkamp bouwen in eigen tuin. Al wat je nodige hebt: enkele takken en versleten kussens, lakens en dekens. Tipi of Bedouïnentent, laat je fantasie de vrije loop. Ook klimmen is een avontuurlijke activiteit, bijvoorbeeld met het Bokito klimtoestel. Je kan er zelfs een hindernissenparcours rond aanleggen.


100% chocolade in je menu

Wie dacht dat chocolade enkel welkom is bij het dessert of het taartmoment, vergist zich. Cacao heeft meer troeven op zak en laat zich perfect blenden bij zoute smaken. Verras je tafelgenoten met een menu waarin chocola de rode draad is doorheen alle gerechten.

Groen op tafel

De eerste voorjaarsgroenten zijn er weer met hun heerlijk frisse lentekleuren. Na de lange, lange wintermaanden waarin de moestuin er verlaten bij lag, brengen ze weer kleur in de keuken. En als we ze nu eens een voorkeursplaats op ons bord zouden geven, in plaats van hun traditionele bijrol? Asperges, spinazie en boontjes: de natuur kleurt weer groen!

Balletjes, altijd feest!

Natuurlijk, onze gehaktbal is even Belgisch als onze frieten, al heeft hij vele neven over de hele wereld. Vegetarisch of met vlees, pittig of smeuïg, een balletje is altijd lekker en een beetje feest. Hier laten we de balletjes rollen, voldoende inspiratie om je duimen en vingers af te likken.

Straffe soepen!

Soepen saai? Fletse bouillons en smaakloze soepen zijn niet meer van deze tijd. Tegenwoordig mag het al eens wat creatiever en echte foodies weten een kwaliteitssoep intussen naar waarde te schatten. In een miniportie als amuse of als lauw tussengerecht of predessert doen ze het goed op menig sterrenmenu, maar ook de trendy soepbars zetten met plezier een exotische kop soep op de kaart. Lepelen maar!

Jaar van de tijger

Het Nieuwe Maanjaar, dat traditioneel in heel wat landen van het Verre Oosten wordt gevierd, is uitgegroeid tot een internationaal feest. Dit jaar staat deze Chinese traditie in het teken van de tijger, die symbool staat voor hoop en vernieuwing. Een mooi aanknopingspunt om te grasduinen in de Aziatische keuken en er een feestelijke dis van te maken.