fuerta-adventura-detail

Groetjes uit Fuerta Adventura

Hallo, hoe gaat het nog met jullie? Ook lekker thuis aan het genieten? Wij maken alvast de tijd van ons leven mee in Fuerta Adventura! Hier lacht het ene avontuur na het andere ons toe. Simpelweg in eigen tuin. Nooit gedacht dat hier zoveel te beleven viel. Lekker chillen en samen spelen met de kids… Geluk schuilt vaak in een klein hoekje van de tuin. Moeten jullie ook eens proberen. Een echte aanrader!


TOVER JE TUIN OM TOT EEN SPEELPARADIJS

Veel heb je niet nodig om van je tuin een boeiend speelparadijs te maken voor jong en oud. Wat creativiteit en een beetje handigheid volstaan voor een dagje heerlijk ouderwets speelplezier. Veel beter toch dan uren op de smartphone of de tablet?

De klassiekers

Herbeleef een aantal spelletjes uit je eigen kindertijd. Wie nog een aantal oude jutezakken in de tuinberging heeft liggen kan uit de bol gaan met een rondje zaklopen. Een lang en stevig touw is genoeg om je kracht te bewijzen en de teamgeest aan te scherpen met een wedstrijdje touwtrekken. Wie over een grotere tuin beschikt kan zich uitleven met tikkertje. Een tuin met veel struiken is dan weer ideaal om verstoppertje te spelen. In een grotere tuin zonder hoge bomen kun je dan weer lekker vliegeren. Een vlieger is snel gemaakt met twee houten latjes, een lang en een kort, in kruisvorm aan elkaar bevestigd en bekleed met papier of plastic.

Behendigheidsspelletjes

Een kleine tuintafel, een zachte bal en wat lege blikjes volstaan voor een spelletje blikjes gooien. Zet de lege blikjes in een piramidevorm op de tafel en probeer om beurt met de bal zoveel mogelijk blikjes om te gooien. Ook bowlen is mogelijk op het gras of op een tuinpad. Neem enkele plastic flessen van 1 liter, eventueel gevuld met een bodempje water. Plaats de flessen in een V-vorm en probeer met een bal zoveel mogelijk flessen om te rollen.

Waterspelletjes

Niets is verfrissender in de zomer dan een waterballonnengevecht. Vul de ballonnen met water en gooi ze naar de tegenstrever. Deze moet ze proberen op te vangen zonder dat ze scheuren. Gebeurt dit wel, dan krijg je een verfrissende douche. Ook een waterballonnen piñata is bijzonder leuk. Span een touw tussen twee bomen en knoop daar de met water gevulde ballonnen aan vast. De speler is geblinddoekt en moet de piñata met een houten of plastic slagbat proberen stuk te slaan.

Appels happen is nog zo’n leuk spelletje. Vul een teil met water en leg daar een aantal appels in. De spelers moeten met de handen op de rug proberen zoveel mogelijk appels te happen met de tanden en deze over de meet te brengen.

Wie over een lange strook plastic beschikt, kan deze uitrollen in de tuin, overvloedig besproeien met water en er wat bruine zeep aan toevoegen. Dit vormt een uiterst gladde waterglijbaan. Ongelooflijk veel plezier gegarandeerd!

 

Avontuur

Wie het nog avontuurlijker wil, kan een tentenkamp bouwen in eigen tuin. Al wat je nodige hebt: enkele takken en versleten kussens, lakens en dekens. Tipi of Bedouïnentent, laat je fantasie de vrije loop. Ook klimmen is een avontuurlijke activiteit, bijvoorbeeld met het Bokito klimtoestel. Je kan er zelfs een hindernissenparcours rond aanleggen.


Magic mushrooms

Het paddenstoelenseizoen is kort maar krachtig en geeft het bos altijd een sprookjesachtig uitzicht. Een zaligheid voor iedere kok, want dit is het moment waarop naar hartenlust kan worden geëxperimenteerd met die oneindige waaier aan vormen en texturen met rijke umamismaken.

Cook like a pro

Een zee aan mogelijkheden

Vissoep is als een schildersdoek waarop ieder zijn eigen kleuren en voorkeuren aanbrengt afhankelijk van de seizoenen en de getijden. Het is ook een heerlijk harmonieus gerecht waarbij het zalig spelen is met texturen.

Cook like a pro

Groetjes uit Saint-Buro

Telewerken vergt discipline, zoveel is zeker. Hoe lang werken? Hoe werk en privé gescheiden houden…? Met onderstaande tips wordt jouw thuiskantoor een schoolvoorbeeld van efficiëntie.

Groetjes uit Kastelona

Nu we met z’n allen steeds kleiner en compacter gaan wonen, vormt voldoende en efficiënte kastruimte vaak een uitdaging. Voor gezinnen met kinderen wordt het nog prangender, omdat naast de kleren ook het speelgoed een eigen plaatsje moet krijgen. Niemand wil een rommelig huis, toch?

New York Brunch

Zelfs met de klassieke ingrediënten van een New-Yorkse brunch kan je verrassende combinaties creëren en de smaakpapillen van je gasten prikkelen. Door met de kruiden uit het pastramirecept te spelen, een emulsie te maken van zachte mosterd en roomkaas, of pickles als zure toets te gebruiken.