tips-in-eigen-land-detail

Groetjes uit België

5 MINDER BEKENDE MUST-SEE PLEKJES IN EIGEN LAND

Vaak zijn we uitzinnig lovend over gebouwen, monumenten en landschappen in het buitenland, terwijl er nog zoveel te ontdekken valt in eigen land. België heeft immers alles te bieden aan de meest veeleisende natuur- en cultuurfanaat of de culinaire meerwaardezoeker. Ontdek hier enkele verborgen pareltjes voor een geslaagde dagtrip.

Lissewege, het witte dorp

Iedereen wil naar Brugge, maar slechts enkele kilometers daarvan verwijderd bevindt zich Lissewege. Dit rustige dorpje charmeert door de vele witgeschilderde huisjes in het oude dorpscentrum de rust die er heerst. Je kan er heerlijk wandelen en fietsen of verpozen in één van de talrijke authentieke eethuisjes en restaurants. Je vindt er een snoepwinkeltje met ruim 60 soorten snoepgoed uit lang vervlogen tijden en een museum met meer dan 150 heiligenbeelden in ‘de oude pastorie’.

De trollen van Boom

Het provinciaal recreatiedomein ‘De Schorre’ in Boom is dan wel wereldwijd beroemd voor zijn festivals als Ubuntu en Tomorrowland, maar minder bekend is het Trollenbos. Je kan er heerlijk wandelen in een feeëriek landschap bevolkt door trollen. De mythische figuren en hun indrukwekkende woonsten werden gerealiseerd door de Deense kunstenaar Thomas Dambo, die hiervoor pallets, gerecycleerd hout, afgewaaide takken en omgevallen bomen gebruikte.

Campo Santo in Gent

Even buiten het stadscentrum van Gent bevindt zich de Campo Santo begraafplaats. Dit kerkhof kan zonder verpinken de vergelijking aan met Père Lachaise in Parijs. De begraafplaats uit 1847 staat bol van de imposante praalgraven en familiale grafkelders en er liggen ook heel wat prominente figuren begraven waaronder kunstenaars, schrijvers en filosofen. Denk maar aan Marc Sleen, Jan Hoet en Luc De Vos (Gorki) om er maar enkele te noemen.

Fietsen door het water in Bokrijk

Een unieke belevenis voor elke recreatieve fietsfanaat. Hier kun je fietsen op een verzonken fietsbrug onder het waterniveau. De talrijke eendjes zwemmen er voorbij op ooghoogte. Verder gaat het fietspad stevig bovengronds en rij je als het ware tussen de kruinen van de bomen.

Genieten in Geraardsbergen

Dit dorpje in de Vlaamse Ardennen is vooral gekend omwille van ‘de Muur’ waar menig deelnemer aan de Ronde van Vlaanderen lek gereden heeft bij het beklimmen van de steile helling. Je kan er tevens genieten van de befaamde ‘Mattentaart’. Wist je trouwens dat Geraardsbergen een eigen ‘Manneken Pis’ heeft? Verder nodigt de groene omgeving uit tot een stevige wandeltocht door de natuur.

Magic mushrooms

Het paddenstoelenseizoen is kort maar krachtig en geeft het bos altijd een sprookjesachtig uitzicht. Een zaligheid voor iedere kok, want dit is het moment waarop naar hartenlust kan worden geëxperimenteerd met die oneindige waaier aan vormen en texturen met rijke umamismaken.

Cook like a pro

Een zee aan mogelijkheden

Vissoep is als een schildersdoek waarop ieder zijn eigen kleuren en voorkeuren aanbrengt afhankelijk van de seizoenen en de getijden. Het is ook een heerlijk harmonieus gerecht waarbij het zalig spelen is met texturen.

Cook like a pro

Groetjes uit Saint-Buro

Telewerken vergt discipline, zoveel is zeker. Hoe lang werken? Hoe werk en privé gescheiden houden…? Met onderstaande tips wordt jouw thuiskantoor een schoolvoorbeeld van efficiëntie.

Groetjes uit Kastelona

Nu we met z’n allen steeds kleiner en compacter gaan wonen, vormt voldoende en efficiënte kastruimte vaak een uitdaging. Voor gezinnen met kinderen wordt het nog prangender, omdat naast de kleren ook het speelgoed een eigen plaatsje moet krijgen. Niemand wil een rommelig huis, toch?

New York Brunch

Zelfs met de klassieke ingrediënten van een New-Yorkse brunch kan je verrassende combinaties creëren en de smaakpapillen van je gasten prikkelen. Door met de kruiden uit het pastramirecept te spelen, een emulsie te maken van zachte mosterd en roomkaas, of pickles als zure toets te gebruiken.