bangladouche-detail

De kunst van het baden

Creëer de juiste sfeer

Een aangename omgevingstemperatuur, een zacht muziekje, gedempt licht, enkele (geur)kaarsen en, waarom niet, een glaasje bubbels zorgen voor een heerlijk ontspannen kader en gevoel. Zo zal je gegarandeerd nog meer van je bad genieten en volledig tot rust kunnen komen.

Verrijk het badwater

Voeg naar eigen voorkeur badschuim, badparels of etherische oliën toe. Deze zorgen niet enkel voor een aangename geur, ze voeden en verkwikken bovendien de huid en vermijden dat ze droog aanvoelt na het baden.

De perfecte watertemperatuur

Badwater mag niet te heet maar ook niet te koud zijn. Beide zijn slecht voor de huid. Bij het baden ’s avonds is een temperatuur van 35 tot 40°C ideaal. Het ontspant je en maakt je zelfs al een beetje slaperig voor je in bed gaat.

Een bad vlak na het opstaan hou je best rond de 35°C en niet hoger als je de dag fris en monter wil beginnen.

Voor stijve spieren mag de badwatertemperatuur wel wat hoger zijn, tot ongeveer 42°C. Warmer is af te raden omdat dit te belastend is voor het hart. Een koude douche na het bad heeft een stimulerend effect op de huid.

Blijf niet te lang in bad

Overdaad schaadt, en dat geldt ook voor de tijd die je in bad doorbrengt. 20 minuten is ideaal voor de huid, die dan nog niet te droog wordt. Blijf je graag wat langer liggen, breng dan achteraf een lotion aan op de huid om overmatige uitdroging te voorkomen.

Lekker scrubben in de douche

Een huidscrub is ideaal voor het verwijderen van dode huidcellen. Bovendien zorgt het voor een verkwikkend en stimulerend gevoel. Een ritueel dat je perfect kan toepassen in de douche. Je brengt de scrub zelf op je huid aan, of beter nog, je betrekt je partner erbij. Gedeeld genieten is dubbel genieten!

Buiten baden

Wie het baden wil koppelen aan een onvervalste natuurbeleving, heeft baat bij een bad in open lucht. Een houten hottub is hiervoor ideaal. Hou wel rekening met een langere voorbereiding, het water moet immers eerst op temperatuur gebracht worden met de bijgaande kachel en dat kan wel een tijdje duren. Natuurlijk is ook een jacuzzi op het terras niet te versmaden.

 

https://www.makroshop.be/nl/bouwen-en-gereedschappen/sanitair/infrarood-douchecabines


Zuinig wonen

Zuinig wonen en toch genieten van een optimaal comfort? Lees hieronder onze tips om je energieverbruik aanzienlijk te verminderen. Beter isoleren is een eerste stap. Wil je tegelijkertijd ook genieten van een gezond binnenklimaat, dan is ventileren de boodschap. Goed voor jezelf, voor het milieu en voor je portemonnee!

Magic mushrooms

Het paddenstoelenseizoen is kort maar krachtig en geeft het bos altijd een sprookjesachtig uitzicht. Een zaligheid voor iedere kok, want dit is het moment waarop naar hartenlust kan worden geëxperimenteerd met die oneindige waaier aan vormen en texturen met rijke umamismaken.

Cook like a pro

Een zee aan mogelijkheden

Vissoep is als een schildersdoek waarop ieder zijn eigen kleuren en voorkeuren aanbrengt afhankelijk van de seizoenen en de getijden. Het is ook een heerlijk harmonieus gerecht waarbij het zalig spelen is met texturen.

Cook like a pro

Groetjes uit Saint-Buro

Telewerken vergt discipline, zoveel is zeker. Hoe lang werken? Hoe werk en privé gescheiden houden…? Met onderstaande tips wordt jouw thuiskantoor een schoolvoorbeeld van efficiëntie.

Groetjes uit Kastelona

Nu we met z’n allen steeds kleiner en compacter gaan wonen, vormt voldoende en efficiënte kastruimte vaak een uitdaging. Voor gezinnen met kinderen wordt het nog prangender, omdat naast de kleren ook het speelgoed een eigen plaatsje moet krijgen. Niemand wil een rommelig huis, toch?