Heek van de week

Het is een van de meest gevangen vis in Europa. Een populariteit die je soms de culinaire kwaliteiten doet vergeten. Met zijn mager en stevig vlees doet de heek – die ook wel eens ‘mooie meid’ wordt genoemd – wonderen in klassieke gerechten en streetfoodrecepten.

Cook like a pro

Zalig lekker lam

Zondag is de dag voor een lekker malse lamsbout! Een ritueel dat doet denken aan je kindertijd, met langgerekte zondaglunches in de lente. Kies een lekker stuk met vlees eraan. En dan snel de keuken in om het smakelijk te kruiden en te braden. En je alvast te verlekkeren op wat er straks op je bord zal verschijnen. Dat wordt een lamsbout om vingers en duimen van af te likken!

Cook like a pro

Te land en ter zee

Producten uit de zee combineren met ingrediënten van op het land is een kunst waarmee koks van alle strekkingen zich al eeuwenlang bezighouden. Bij zowel klassieke combinaties als meer gewaagde contrasten zijn het de subtiele nuances van vet en ziltig die voor vuurwerk zorgen in een haast oneindig universum waarvan je moeilijk afscheid kunt nemen eens je ervan geproefd hebt.

Cook like a pro