Mosselseizoen: de heerlijkste mosselen klaarmaken

Mosselen zijn zeer populaire zeevruchten. Wie kan er weerstaan aan een heerlijk geurend potje mosselen? Het eten ervan is al een belevenis op zich. Met frietjes, groenten en een lekkere saus erbij wordt het extra genieten. Nu het mosselseizoen begonnen is, kun je weer de heerlijkste mosselen klaarmaken en je gezin of gasten ermee verwennen. Er zijn tal van bereidingswijzen mogelijk. Bovendien zijn mosselen erg gezond: ze zijn rijk aan eiwitten, mineralen en vitaminen.

mosselseizoen mosselen maken mosselen bereiden

Ontdek de diversiteit van de Afrikaanse keuken

Hoe lekker we onze Belgische klassieker biefstuk-friet ook vinden, af en toe willen we wel eens iets exotisch op ons bord. Iets Afrikaans, bijvoorbeeld! De Afrikaanse keuken is even divers als lekker – van zoet, over pikant naar zuur – en dat besef dringt stilaan ook door tot de westerse culinaire wereld. Almaar meer topchefs nemen ingrediënten en recepten over van het Afrikaanse continent en geven er hun eigen twist aan. Denk maar aan de vele couscous- en kebabgerechten die je her en der aantreft in diverse gerespecteerde restaurants. Wij geven een Afrikaanse toets aan hét Franse dessert bij uitstek: chocolademoelleux.

Afrikaanse keuken afrikaanse gerechten afrikaanse recepten recepten

De snoeikalender voor juli en augustus: een bloemlezing

Wie tijdens juli en augustus snoeit, kan vaak tot ver in oktober genieten van een tweede bloeiperiode van rozen, druivelaars en tal van vaste planten. We geven een overzicht van wat er zoal op de snoeikalender staat in juli en augustus …

druiven snoeien zomer appelboom snoeien lavendel snoeien

Tomaten met kruiden en feta

Een ovenheerlijk en gezond recept met tomaten,kruiden en feta.

koken groenten seizoen gezonde recepten tomaten

Bruschetta met tomaat

Italiaans hapje bestaande uit warme toast, fijne tomatenblokjes en olijfolie met basilicumblaadjes.

aperitiefhapjes fingerfood tomaten

Tempura van asperges

Tempura is een Japanse bereidingswijze. Op deze manier kun je verschillende ingrediënten zoals vlees, vis of groenten in een beslag rollen en kort frituren tot hapje met een heel dun korstje. Ideaal als snack met een lekker dipsausje. En eerlijk? Wie houdt er nu niet van hapjes met een crunchy korstje?

aperitiefhapjes asperges klaarmaken

Tips & tricks: Wat iedere barbecuespecialist zou moeten weten

Directe en indirecte warmte: echte professionals voorzien twee zones op de barbecue: de ene recht boven het vuur (directe warmte), de andere meer naar de zijkant toe (indirecte warmte).

barbecue

Puntboterhammetjes met eiersla en komkommer & boterhambrochette

Voorbereiding: 20 min. • Bereiding: 20 min

recepten