Hoe barbecuevlees perfect bereiden?

Wat is er heerlijker dan op een zomerse avond gezellig en uitgebreid te barbecueën? In goed gezelschap, met vrienden of familie, is het heerlijk genieten tot in de late uurtjes. Als je inkopen doet, mogen een lekker aperitief, hemelse wijnen en groentjes niet ontbreken. Maar waarschijnlijk prijkt barbecuevlees helemaal bovenaan op je boodschappenlijstje. Het vlees leg je niet zomaar op de rooster. De bereiding is een ware evenwichtsoefening: je moet het vlees lang genoeg op het vuur laten liggen, maar het moet binnenin wel sappig blijven.

barbecue vlees barbecuen barbecuevlees BBQ barbecue

Tips & tricks: Wat iedere barbecuespecialist zou moeten weten

Directe en indirecte warmte: echte professionals voorzien twee zones op de barbecue: de ene recht boven het vuur (directe warmte), de andere meer naar de zijkant toe (indirecte warmte).

barbecue

New York Brunch

Zelfs met de klassieke ingrediënten van een New-Yorkse brunch kan je verrassende combinaties creëren en de smaakpapillen van je gasten prikkelen. Door met de kruiden uit het pastramirecept te spelen, een emulsie te maken van zachte mosterd en roomkaas, of pickles als zure toets te gebruiken.

Kippenbouten in de oven met venkel, witte wijn en citroen

Lekker snel: Kippenbouten in de oven met venkel, witte wijn en citroen

30 min chef

Patatine al forno

Lekker snel: patatine al forno

30 min chef

Struisvogelsteak met knolselder en kersen in rode wijn

Lekker snel: Struisvogelsteak met knolselder en kersen in rode wijn

30 min chef

Schelvis met gelakte paksoi, venkel en curry

Lekker snel: Schelvis met gelakte paksoi, venkel en curry

30 min chef