Seizoensgerechten voor de herfst

Als we aan de herfst denken, denken we aan regen, het einde van de zomer en het uithalen van de dikke jassen, maar ook aan gezelligheid, de ongelooflijke kleuren in de natuur en lekker eten. Als overgangsseizoen tussen zomer en winter, heeft de herfst andere typische groenten aan het begin en aan het einde van het seizoen. Zo vinden we in het begin van de herfst nog wat van de zomerse groenten terug, terwijl naar het einde van de herfst de wintergroenten aan hun opmars beginnen. De herfst en winter zijn de ideale periode voor verschillende koolsoorten zoals bloemkool, broccoli, witte kool, maar ook rapen en natuurlijk : champignons.

pasta maken herfstgerechten herfstrecepten recepten

Pladijs: vis van het jaar!

Elk jaar verkiest de VLAM (Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing) een lokale vissoort uit tot VIS VAN HET JAAR. Vorig jaar de rode poon en dit jaar de PLADIJS of SCHOL. Pladijs is in België aan een sterke opmars bezig. Dat is niet te verwonderen: pladijs is een vis van bij ons. Een smakelijke, goedkope en heel gezonde vis die gemakkelijk en op veel manieren te bereiden is.

pladijs pladijs recepten pladijs bakken