Mosselen nieuwe stijl

Natuurlijk kennen we allemaal de mosselen van de Noordzee: grote exemplaren met gul, oranje vlees binnenin. De kleinere Bretoense bouchotmossel vormt hierop een aardig alternatief. Delicaat en bomvol smaak zorgt ze voor verrassende combinaties. Laarzen aan, het is laag water!

Cook like a pro

Steek het vuur maar aan

Vanaf het eerste zonnestraaltje haasten we ons de tuin in om een arsenaal aan brochetten, kippenborsten en worstjes te braden en te grillen. De klassiekers op het BBQ-rooster hebben zeker hun verdienste. Al kan je ook heel origineel uit de hoek komen met de BBQ. En dat hoeft zeker niet altijd vlees te zijn. Dus bind je schort alvast voor en zorg voor hete kolen!

Cook like a pro

Lekkers op een plank

Als we ons aan de echte definitie houden, is een pintxo (uitgesproken als ‘pintcho’ in het Baskisch) een aperitiefhapje dat op brood wordt geserveerd. In tegenstelling tot tapa, geserveerd met een drankje, is deze apart te bestellen. Maar iedereen weet dat als het op plezier aankomt, de definities niet belangrijk zijn. Een bord, een paar vrienden en wat lekkers om te delen… viva los pintxos!

Cook like a pro

Twee handen op één buik

Dé perfecte begeleidende drank bij een gerecht zoeken lijkt simpel, maar dat is het zeker niet altijd. Een mogelijke oplossing: spelen met contrasten. We bewijzen het met een aantal originele pairings die zowel het gerecht als de drank tot zijn recht laten komen.

Cook like a pro

Street me up

Streetfood is niet enkel voor hipsters, het is sympathiek en vrolijk voor groot en klein. Een kosmopolitische stijl die het ook gastronomisch goed doet. Streetfood past zowel aan sjieke tafels als aan gemoedelijke. Kom mee op een wervelende wereldtour langs de beste streetfood stalletjes.

Cook like a pro

Smaakbomblaadjes

Soms is er niet veel nodig om een gerecht naar hogere sferen te tillen. Het mooiste bewijs daarvan is cress. Deze vers gekiemde blaadjes van aromatische planten mogen dan piepklein zijn, hun smaak is explosief. Ze worden veel gebruikt door professionals, maar zijn zelden verkrijgbaar in winkels. Enkele goed gekozen blaadjes van deze pure, pittige scheutjes en de weg naar het paradijs ligt open.

Keukenrestjes to the rescue!

Wist je dat een derde van het voedsel in de wereld verspild wordt? Daar zou je heel wat mensen mee kunnen voeden. Ook jij kan een handje helpen om minder voedsel verloren te laten gaan.

Knappe krab

Van de lente tot het einde van de zomer is verse krab op haar best. Met enkele extra handelingen maak je er een echt zeebanket van, dat je meevoert van de tropen naar de oevers van de Arno met een tussenstop aan de Atlantische oceaan.

Cook like a pro