zalm-asperges-detail

Zalm met asperges

4 personen
30 min.

INGREDIËNTEN

4 Atlantische Noorse zalmfilets op vel van ± 180 g elk
2 bussels witte asperges
4 verse eieren
2 lente-uitjes
150 g ongezouten echte boter
10 g bieslook
1 potje Affilla Cress
peper van de molen en grof zeezout

Optioneel: Frans brood

BEREIDING

Snij het uiteinde van de asperges en schil ze. Vul een grote pot met koud gezouten water, doe er de geschilde asperges in en breng aan de kook. Laat de asperges 1 minuut koken en draai dan het vuur uit. Laat de asperges nog zo’n kwartier in het water zachtjes verder garen, zo blijven ze stevig.

Kook de eitjes zacht in 6 minuten, giet af en laat afkoelen onder koud stromend water zodat het eigeel lekker smeuïg blijft.

Smelt de boter in een pannetje op een zacht vuur. Schep het schuim eraf en hou enkel het geklaarde deel van de boter over. Snij de lente-uitjes in fijne ringen en laat ze even garen in de geklaarde boter.

Verhit een antikleefpan met olijfolie en bak de zalm eerst enkele minuten op het vel, draai daarna om en bak de zalm dan nog enkele minuten op de vleeskant. Kruid met peper en grof zeezout.

Schik enkele asperges op een bord. Leg een stuk zalm op de asperges en overgiet met de geklaarde boter. Werk af met de fijngesnipperde bieslook en de scheuten Affilla Cress. Pel de eieren en serveer ze erbij, eventueel samen met een stukje Frans brood.

Black Friday

Deze Black Friday is de ideale gelegenheid voor een gezellige en originele maaltijd in contrasterende kleuren. Het witte van de inktvis – het is er het seizoen voor – vormt een schitterend contrast met de donkere kleur van de inktvisinkt, de bloedworst en de kaviaar. Klaar voor een black & white feestje met intense smaken?

Cook like a pro

Maak werk van je werkplek thuis

De laatste maanden is onze manier van leven en werken grondig veranderd. Wie had ooit gedacht dat werken van thuis uit misschien wel de norm wordt in plaats van de uitzondering? Wij kunnen je helpen om zonder veel moeite en met weinig middelen je eigen homeoffice in te richten. We zijn immers begaan met veilig en efficiënt werken!

Oranje droom

Amper een halve eeuw geleden vond de kastanjepompoen zijn weg van het eiland Hokkaido in het noorden van Japan naar Europa. Deze prachtige vrucht is niet tevreden met een rolletje als bijgerecht. Ze speelt met plezier de hoofdrol. Het bewijs in vier recepten.

Cook like a pro

Hemelse sint-jakobsschelpen

Verwar een echte sint-jakobsschelp niet met zijn kleine en minder smaakvolle broertje, de bonte kamschelp. Om de enige echte te herkennen, let je op drie elementen: de platte bovenkant, de genereuze omvang en de diepe groeven. Rauw of heel kort aangeschroeid, met dit topproduct kun je alle kanten uit!

Cook like a pro

Tips om je 'Leuk Steuntje' shoptegoed te verzilveren!

Op 31 juli liep het eerste spaarjaar voor verenigingen af. Leden, vrienden, familie en sympathisanten hebben zich al die tijd ingezet om jullie kas te helpen spijzen via hun aankopen. Nu is het tijd om volop van dit shoptegoed te genieten!