walnoten-garnalen-paksoi

Wok met walnoten, garnalen en paksoi

4 personen
20 minuten

INGREDIËNTEN

  • 20 scampi's
  • 2 paksoi
  • 400 g zilvervliesrijst
  • 200 g Oosterse paddenstoelenmengeling
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 Spaanse rode peper
  • 2 el gembersiroop
  • Sap van 1 limoen
  • 6 el sojasaus
  • 1 el sesamolie
  • 50 g walnoten
  • 2 el sesamzaadjes
  • Enkele takjes koriander
  • Peper van de molen en zout

BEREIDING

Kook de rijst gaar volgens de instructies op de verpakking.
Pel het teentje knoflook. Pel de scampi's en verwijder het darmkanaal. Zet een wok op het vuur met de sesamolie en het teentje knoflook en schroei er de scampi 's in dicht. Maak de paddenstoelen schoon met een borsteltje, snij het uiteinde van de steeltjes en bak ze mee op in de wok. Voeg de paksoi toe en bak verder. Voeg na enkele minuten sojasaus, limoensap en gembersiroop toe en laat nog even verder garen op het vuur. Hak de walnoten, snipper de rode peper fijn en voeg ze toe. Bestrooi met sesamzaadjes en werk af met enkele takjes koriander.