witloofsoep-met-appel-detail

Witloofsoep met appel, grijze garnalen en waterkers

4 à 6 personen
15 min. + 15 min. koken

INGREDIËNTEN

1 kg witloof
2 Jonagold appelen
1 preiwit
2 l groentebouillon
1 kruidenboeket
½ kl curry
1 el boter
peper van de molen en grof zeezout

Voor de afwerking:
4 à 6 stronkjes witloof
100 g grijze garnalen
1 el boter
enkele plukjes waterkers
snufje nootmuskaat
peper van de molen en grof zeezout

ZO GEMAAKT

Zet een grote pot op het vuur met wat boter. Pel de knoflook en de ui en laat fruiten in de hete boter. Snij de prei in grove stukken en voeg deze bij de ui. Schil 1 appel, verwijder het klokhuis, snij in grove stukken en stoof kort mee.

Snij het onderste van het witloof, snij overlangs in de helft en verwijder de harde kern. Snij verder in grove stukken en stoof kort mee, maar niet te lang, want dan wordt de soep te bitter.

Giet de groentebouillon erbij, voeg het kruidenboeket en de curry toe en kook de soep in ongeveer 15 minuten gaar. Verwijder het kruidenboeket en mix de soep met de staafmixer tot een gladde soep. Proef en breng op smaak met peper en zout.

Snij ondertussen het witloof voor de afwerking overlangs in de helft en verwijder de harde kern. Zet een pan op het vuur met wat boter en bak er het witloof kort in op. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

Schil de resterende appel en snij in hele fijne blokjes van ongeveer ½ cm.
Verdeel de soep over de kommetjes en werk verder af met twee halve stronkjes witloof, de blokjes Jonagold, de grijze garnalen en een plukje waterkers.

De leukste kerstcadeaus voor iedereen

Vermijd de cadeaustress en haal nu je pakjes in huis. Wij geven je tips om voor elk familielid een topcadeau te scoren!

Tips voor een zuiniger huis

Mag het een beetje minder zijn? Minder verbruiken én minder betalen! Dat willen we allemaal, natuurlijk. Maar hoe doe je dat zonder al te veel moeite? MAKRO pakt deze maand uit met een hoop slimme tips waardoor je minder water, elektriciteit en gas verbruikt. Niet alleen vandaag, maar elke dag van het jaar.

11 tips voor een sinterklaasfeestje waar de Kerstman jaloers op wordt!

Een sinterklaasfeestje organiseren, hoe begin je er eigenlijk aan? Het moet onvergetelijk zijn voor jouw kinderen, hun vriendjes én hun ouders. Zo’n feestje waar zelfs de Kerstman (en de paashaas) jaloers op zijn. Met deze 11 tips slaag je daar sowieso in.

Lekker wild, sappig en mals klaargemaakt

Hier zie je per wildsoort de aanbevolen bereidingswijze en -tijd.

Zo maak je zeevruchten klaar

Twijfel je nog hoe lang je de langoustines, gamba’s, scampi’s en kreukels mag laten koken in een flink gezouten groentebouillon?