witloofsoep-met-appel-detail

Witloofsoep met appel, grijze garnalen en waterkers

4 à 6 personen
15 min. + 15 min. koken

INGREDIËNTEN

1 kg witloof
2 Jonagold appelen
1 preiwit
2 l groentebouillon
1 kruidenboeket
½ kl curry
1 el boter
peper van de molen en grof zeezout

Voor de afwerking:
4 à 6 stronkjes witloof
100 g grijze garnalen
1 el boter
enkele plukjes waterkers
snufje nootmuskaat
peper van de molen en grof zeezout

ZO GEMAAKT

Zet een grote pot op het vuur met wat boter. Pel de knoflook en de ui en laat fruiten in de hete boter. Snij de prei in grove stukken en voeg deze bij de ui. Schil 1 appel, verwijder het klokhuis, snij in grove stukken en stoof kort mee.

Snij het onderste van het witloof, snij overlangs in de helft en verwijder de harde kern. Snij verder in grove stukken en stoof kort mee, maar niet te lang, want dan wordt de soep te bitter.

Giet de groentebouillon erbij, voeg het kruidenboeket en de curry toe en kook de soep in ongeveer 15 minuten gaar. Verwijder het kruidenboeket en mix de soep met de staafmixer tot een gladde soep. Proef en breng op smaak met peper en zout.

Snij ondertussen het witloof voor de afwerking overlangs in de helft en verwijder de harde kern. Zet een pan op het vuur met wat boter en bak er het witloof kort in op. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

Schil de resterende appel en snij in hele fijne blokjes van ongeveer ½ cm.
Verdeel de soep over de kommetjes en werk verder af met twee halve stronkjes witloof, de blokjes Jonagold, de grijze garnalen en een plukje waterkers.

Black Friday

Deze Black Friday is de ideale gelegenheid voor een gezellige en originele maaltijd in contrasterende kleuren. Het witte van de inktvis – het is er het seizoen voor – vormt een schitterend contrast met de donkere kleur van de inktvisinkt, de bloedworst en de kaviaar. Klaar voor een black & white feestje met intense smaken?

Cook like a pro

Maak werk van je werkplek thuis

De laatste maanden is onze manier van leven en werken grondig veranderd. Wie had ooit gedacht dat werken van thuis uit misschien wel de norm wordt in plaats van de uitzondering? Wij kunnen je helpen om zonder veel moeite en met weinig middelen je eigen homeoffice in te richten. We zijn immers begaan met veilig en efficiënt werken!

Oranje droom

Amper een halve eeuw geleden vond de kastanjepompoen zijn weg van het eiland Hokkaido in het noorden van Japan naar Europa. Deze prachtige vrucht is niet tevreden met een rolletje als bijgerecht. Ze speelt met plezier de hoofdrol. Het bewijs in vier recepten.

Cook like a pro

Hemelse sint-jakobsschelpen

Verwar een echte sint-jakobsschelp niet met zijn kleine en minder smaakvolle broertje, de bonte kamschelp. Om de enige echte te herkennen, let je op drie elementen: de platte bovenkant, de genereuze omvang en de diepe groeven. Rauw of heel kort aangeschroeid, met dit topproduct kun je alle kanten uit!

Cook like a pro

Tips om je 'Leuk Steuntje' shoptegoed te verzilveren!

Op 31 juli liep het eerste spaarjaar voor verenigingen af. Leden, vrienden, familie en sympathisanten hebben zich al die tijd ingezet om jullie kas te helpen spijzen via hun aankopen. Nu is het tijd om volop van dit shoptegoed te genieten!