mocktails-detail

Verhoog de funfactor van je Tournée Minérale

Wij serveren je alvast 5 heerlijke mocktails

Meedoen aan Tournée Minérale hoeft helemaal niet saai te zijn. Trakteer jezelf eens op een lekkere alcoholvrije mocktail. Veel leuker dan gewoon een glaasje water of frisdrank. Je combineert verschillende smaken in een leuk glas en pimpt het met een stukje fruit, jeneverbesjes of een kaneelstokje. Het oog wil immers ook wat! Of je nu houdt van zoet, zuur of bitter, alles kan. Laat je creativiteit dus maar de vrije loop. Wij helpen je alvast op weg met deze verrassende recepten.

 Zoete mocktails : sucker for sweet

Fruitige mocktail met een twist

Fruitige-mocktail-met-een-twist

Een mocktail met in de hoofdrol een niet-alcoholische schuimwijn en rode vruchten voor een fruitige toets.

Dit heb je nodig:

  • 10 cl Codorniu Zero schuimwijn
  • 4 el Funny cranberrysap
  • 2 blauwe bessen
  • 2 frambozen
  • Enkele veenbessen
  • ijsblokjes

Zo maak je het:

Doe een lepeltje Funny cranberrysap in een robuust glas en doe er de gewassen vruchten in. Voeg enkele ijsblokjes toe en leng aan met de niet-alcoholische schuimwijn.

Black Tower

Black-Tower

In een elegant wijn-of champagneglas mag deze Black Tower fier naast elke andere witte aperitiefwijn pronken.

Dit heb je nodig:

  • 2 cl vlierbloesemsiroop
  • 10 cl alcoholvrije schuimwijn
  • 4 pitloze blauwe druiven
  • eetbaar bloempje of takje lavendel (optioneel)

Zo maak je het:

Doe de druiven gedurende 2 uur in de diepvriezer. Haal de druiven uit de vriezer en doe ze samen met de vlierbloesemsiroop in een mooi glas. Giet er de schuimwijn bij en werk eventueel af met een decoratief eetbaar bloempje of een takje lavendel.

Faux Kir

Faux-Kirr

Zoals zijn naam doet vermoeden, is dit de alcoholvrije variant van de grote aperitiefklassieker. 

Dit heb je nodig:

  • 1 theelepel frambozensiroop
  • 18 cl gekoelde Appletiser
  • een verse framboos voor de afwerking

Zo maak je het:

Doe een theelepel frambozensiroop in een champagneglas, voeg de appelwijn toe en versier met een verse framboos.
 

Zure mocktails : heerlijk verfrissend

Elderflower mocktail

Elderflower-mocktail

Qua looks doet deze mocktail wat denken aan de wereldberoemde mojito. De vlierbloesemtoetsen geven hem een aparte smaak.

Dit heb je nodig:

  • 2 cl vlierbloesemsiroop (elderflower) gemengd met 15 cl bruiswater of elderflower tonic
  • takje munt
  • schijfje limoen
  • ijsblokjes

Zo maak je het:

Meng de vlierbloesemsiroop met het bruiswater of de elderflower tonic. Doe er wat ijsblokjes bij en voeg naar smaak een takje munt en een schijfje limoen toe.
 

Bittere mocktails : pittig karakter

Spritzer mocktail met een bittertje

Spritzer-mocktail-met-een-bittertje

Voor wie van een bittere toets houdt, is deze met pompelmoes gepimpte mocktail een lekker aperitiefje.

Dit heb je nodig:

  • 1 sinaasappelpartje (ontvliesd) + 1 voor de garnering
  • 2 pompelmoespartjes (ontvliesd)
  • 1 flesje Orangina
  • ijsblokjes

Zo maak je het:

Doe één sinaasappelpartje en beide pompelmoespartjes in een glas. Voeg enkele ijsblokjes toe en overgiet met de gekoelde Orangina. Decoreer met het resterende sinaasappelpartje.

Cheers!


100% chocolade in je menu

Wie dacht dat chocolade enkel welkom is bij het dessert of het taartmoment, vergist zich. Cacao heeft meer troeven op zak en laat zich perfect blenden bij zoute smaken. Verras je tafelgenoten met een menu waarin chocola de rode draad is doorheen alle gerechten.

Groen op tafel

De eerste voorjaarsgroenten zijn er weer met hun heerlijk frisse lentekleuren. Na de lange, lange wintermaanden waarin de moestuin er verlaten bij lag, brengen ze weer kleur in de keuken. En als we ze nu eens een voorkeursplaats op ons bord zouden geven, in plaats van hun traditionele bijrol? Asperges, spinazie en boontjes: de natuur kleurt weer groen!

Balletjes, altijd feest!

Natuurlijk, onze gehaktbal is even Belgisch als onze frieten, al heeft hij vele neven over de hele wereld. Vegetarisch of met vlees, pittig of smeuïg, een balletje is altijd lekker en een beetje feest. Hier laten we de balletjes rollen, voldoende inspiratie om je duimen en vingers af te likken.

Straffe soepen!

Soepen saai? Fletse bouillons en smaakloze soepen zijn niet meer van deze tijd. Tegenwoordig mag het al eens wat creatiever en echte foodies weten een kwaliteitssoep intussen naar waarde te schatten. In een miniportie als amuse of als lauw tussengerecht of predessert doen ze het goed op menig sterrenmenu, maar ook de trendy soepbars zetten met plezier een exotische kop soep op de kaart. Lepelen maar!

Jaar van de tijger

Het Nieuwe Maanjaar, dat traditioneel in heel wat landen van het Verre Oosten wordt gevierd, is uitgegroeid tot een internationaal feest. Dit jaar staat deze Chinese traditie in het teken van de tijger, die symbool staat voor hoop en vernieuwing. Een mooi aanknopingspunt om te grasduinen in de Aziatische keuken en er een feestelijke dis van te maken.