varkenshaasje-broccolini-detail

Varkenshaasje met broccolini, asperges, peulerwten en champignonsaus

4 personen
30 min. + 1 u marineren

INGREDIËNTEN

800 g varkenshaasje
200 g broccolini
200 g peulerwten
1 bussel groene asperges
1 el sushi-azijn
300 g udon noedels
2 el olijfolie + 1 el sesamolie
peper van de molen en zout

Voor de marinade:
4 cm gember
2 teentjes knoflook
6 el sojasaus
Sap van 1 limoen
2 el honing
2 el sesamolie
snufje gember
snufje komijn
snufje chilipoeder

Voor de saus:
4 dl kalfsfond
2 el sojasaus
250 g champignons
1 teentje knoflook
20 g ijskoude boter
1 kruidenboeket
1 el olijfolie
peper van de molen en zout

BEREIDING

Verwarm de oven voor op 180°C. Start met de marinade voor het vlees. Schil de gember, pel de knoflook en snipper ze fijn. Meng de sojasaus met het limoensap, de honing en de sesamolie en roer er de kruiden onder. Leg het varkensvlees in een ovenschaal, giet er de marinade over en laat ongeveer 1 uurtje marineren in de koelkast.

Blancheer ondertussen de broccolini gedurende 4 minuten en voeg na 3 minuten de sluimerwten en de asperges toe. Giet af en laat schrikken onder ijskoud water.

Meng de sesamolie met de olijfolie en zet een pan op het vuur met de helft van de olie. Haal het varkensvlees uit de marinade en schroei het varkenshaasje rondom rond dicht in de pan. Haal het vlees uit de pan en laat het nog ongeveer 6 à 8 minuten garen in de warme oven.

Begin nu met het bereiden van de saus. Pel en halveer het teentje knoflook. Snij het uiteinde van de champignons en snij ze dan in vier. Zet de pan van het vlees opnieuw op het vuur, voeg wat olijfolie toe en bak er de knoflook en de champignons in op. Blus met de sojasaus en giet er de kalfsfond bij. Doe er het kruidenboeket ook bij en laat even inkoken. Bind eventueel met enkele klontjes ijskoude boter. Verwijder het kruidenboeket en het teentje knoflook.

Bak de groenten nog kort even op in de resterende gemengde olie en breng ze op smaak met peper, zout en de sushi-azijn. Kook de udon noedels gaar in kokend gezouten water en giet ze daarna af.

Snij het varkenshaasje in plakjes en serveer er de noedels, de gebakken groenten en de champignonsaus bij.

Black Friday

Deze Black Friday is de ideale gelegenheid voor een gezellige en originele maaltijd in contrasterende kleuren. Het witte van de inktvis – het is er het seizoen voor – vormt een schitterend contrast met de donkere kleur van de inktvisinkt, de bloedworst en de kaviaar. Klaar voor een black & white feestje met intense smaken?

Cook like a pro

Maak werk van je werkplek thuis

De laatste maanden is onze manier van leven en werken grondig veranderd. Wie had ooit gedacht dat werken van thuis uit misschien wel de norm wordt in plaats van de uitzondering? Wij kunnen je helpen om zonder veel moeite en met weinig middelen je eigen homeoffice in te richten. We zijn immers begaan met veilig en efficiënt werken!

Oranje droom

Amper een halve eeuw geleden vond de kastanjepompoen zijn weg van het eiland Hokkaido in het noorden van Japan naar Europa. Deze prachtige vrucht is niet tevreden met een rolletje als bijgerecht. Ze speelt met plezier de hoofdrol. Het bewijs in vier recepten.

Cook like a pro

Hemelse sint-jakobsschelpen

Verwar een echte sint-jakobsschelp niet met zijn kleine en minder smaakvolle broertje, de bonte kamschelp. Om de enige echte te herkennen, let je op drie elementen: de platte bovenkant, de genereuze omvang en de diepe groeven. Rauw of heel kort aangeschroeid, met dit topproduct kun je alle kanten uit!

Cook like a pro

Tips om je 'Leuk Steuntje' shoptegoed te verzilveren!

Op 31 juli liep het eerste spaarjaar voor verenigingen af. Leden, vrienden, familie en sympathisanten hebben zich al die tijd ingezet om jullie kas te helpen spijzen via hun aankopen. Nu is het tijd om volop van dit shoptegoed te genieten!