varkenshaasje-broccolini-detail

Varkenshaasje met broccolini, asperges, peulerwten en champignonsaus

4 personen
30 min. + 1 u marineren

INGREDIËNTEN

800 g varkenshaasje
200 g broccolini
200 g peulerwten
1 bussel groene asperges
1 el sushi-azijn
300 g udon noedels
2 el olijfolie + 1 el sesamolie
peper van de molen en zout

Voor de marinade:
4 cm gember
2 teentjes knoflook
6 el sojasaus
Sap van 1 limoen
2 el honing
2 el sesamolie
snufje gember
snufje komijn
snufje chilipoeder

Voor de saus:
4 dl kalfsfond
2 el sojasaus
250 g champignons
1 teentje knoflook
20 g ijskoude boter
1 kruidenboeket
1 el olijfolie
peper van de molen en zout

BEREIDING

Verwarm de oven voor op 180°C. Start met de marinade voor het vlees. Schil de gember, pel de knoflook en snipper ze fijn. Meng de sojasaus met het limoensap, de honing en de sesamolie en roer er de kruiden onder. Leg het varkensvlees in een ovenschaal, giet er de marinade over en laat ongeveer 1 uurtje marineren in de koelkast.

Blancheer ondertussen de broccolini gedurende 4 minuten en voeg na 3 minuten de sluimerwten en de asperges toe. Giet af en laat schrikken onder ijskoud water.

Meng de sesamolie met de olijfolie en zet een pan op het vuur met de helft van de olie. Haal het varkensvlees uit de marinade en schroei het varkenshaasje rondom rond dicht in de pan. Haal het vlees uit de pan en laat het nog ongeveer 6 à 8 minuten garen in de warme oven.

Begin nu met het bereiden van de saus. Pel en halveer het teentje knoflook. Snij het uiteinde van de champignons en snij ze dan in vier. Zet de pan van het vlees opnieuw op het vuur, voeg wat olijfolie toe en bak er de knoflook en de champignons in op. Blus met de sojasaus en giet er de kalfsfond bij. Doe er het kruidenboeket ook bij en laat even inkoken. Bind eventueel met enkele klontjes ijskoude boter. Verwijder het kruidenboeket en het teentje knoflook.

Bak de groenten nog kort even op in de resterende gemengde olie en breng ze op smaak met peper, zout en de sushi-azijn. Kook de udon noedels gaar in kokend gezouten water en giet ze daarna af.

Snij het varkenshaasje in plakjes en serveer er de noedels, de gebakken groenten en de champignonsaus bij.

Groetjes uit Fuerta Adventura

Hallo, hoe gaat het nog met jullie? Ook lekker thuis aan het genieten? Wij maken alvast de tijd van ons leven mee in Fuerta Adventura!

De kunst van het baden

Een aangename omgevingstemperatuur, een zacht muziekje, gedempt licht, enkele (geur)kaarsen en, waarom niet, een glaasje bubbels zorgen voor een heerlijk ontspannen kader en gevoel. Zo zal je gegarandeerd nog meer van je bad genieten en volledig tot rust kunnen komen.

Nuri, de koning onder de sardienen

Sublieme Nuri-kwaliteitssardienen doen het overal even goed

Eryngii, de paddenstoel met de vele gezichten

De vrij onbekende Japanse paddenstoel eryngii geeft zijn subtiele smaken prijs

Obsiblue, een garnaal als geen ander

Met hun blauwige schaal, lekkere vlees en ongezien fijne jodiumsmaak doen de Obsiblue-garnalen je meteen dromen van tropische stranden en verafgelegen gebieden.