roast-tomatoe-soup-668

Tomatensoep met brood

Deze soep is geïnspireerd op de klassieke Italiaanse pappa al pomodoro, een zeer eenvoudige rustieke soep waarbij de heerlijke smaak van rijpe tomaten volledig tot zijn recht komt. Ciabatta past hier perfect bij, maar deze verrukkelijke soep is ook ideaal om van je oude brood af te geraken.

 

Voor 6 personen

Bereiding: 1 uur 35 minuten

  • 2 kg rijpe tomaten
  • ½ bol knoflook
  • 2 rode uien
  • 1 snuifje gedroogde oregano
  • Olijfolie
  • 1 l organische groentebouillon
  • Enkele takjes verse basilicum
  • 1 ciabatta van 280 g
  • Rodewijnazijn
  • Extra zuivere olijfolie

 

  1. Verwarm de oven voor op 200°C/stand 6 wanneer je een gasoven hebt.
  2. Halveer de tomaten en plaats ze met de bolle kant omlaag in een grote ovenschaal.
  3. Breek de look in teentjes en schil en versnipper de ui in partjes van 3 cm. Verdeel alles over de ovenschaal.
  4. Besprenkel de tomaten met olijfolie en strooi er oregano, zwarte peper en zout over. Rooster de tomaten 50 minuten tot een uur in de oven tot ze zacht en wat kleverig zijn.
  5. Doe vervolgens alle ingrediënten van de ovenschaal in een grote kookpot, maar hou de look apart. Pel en pureer de look en doe hem dan ook bij de rest van de ingrediënten.
  6. Voeg de groentebouillon toe. Hak de basilicumtakjes en het merendeel van de blaadjes grof en voeg ze ook toe.
  7. Halveer de ciabatta. Scheur één helft van de ciabatta in stukken en voeg ze toe aan de soep. Breng de soep aan de kook en laat ze daarna nog 10 minuten sudderen.
  8. Zet ondertussen een grillpan op een hoog vuur.
  9. Snij de rest van de ciabatta in sneetjes en laat deze in de grillpan aan beide kanten goudbruin worden.
  10. Voeg een scheutje rodewijnazijn toe aan de soep en mix ze dan zo glad mogelijk met een handmixer.
  11. Giet de soep in kommetjes, besprenkel met wat extra zuivere olijfolie en verdeel er de rest van de basilicumblaadjes over. Dien op met de gegrilde ciabattasneetjes.

 

Voedingswaarde:

Energie:

229 kcal

Vetten:

5,5 g

waarvan verzadigde vetzuren: 0,9g

Eiwitten:

9,1 g

Koolhydraten:

38,1 g

waarvan suikers:

13,7 g

Zout:

1,1 g

Vezels:

5,5 g

 


Tournée Minérale: 4 alcoholvrije (en even lekkere) alternatieven

Voor wie het niet gewoon bij een colaatje wil houden of wel eens vaker de frisse pint wil inruilen voor een alcoholvrij alternatief, hebben wij alvast enkele voorstellen.

Het jaar van de rat: 4 recepten voor Chinees nieuwjaar

Het nieuwe jaar vieren kan natuurlijk niet zonder een uitgebreid feestmaal. En omdat ook wij steeds meer fan zijn van de wereldkeuken, hebben we 4 Chinese klassiekers op ons menu staan!

5 tips voor een optimale verlichting in huis

Omdat iedereen zijn eigen smaak heeft, kan je bij MAKRO je licht opsteken voor de gepaste oplossing in elke kamer.

Kies voor puur: 3 recepten met pure ingrediënten in de hoofdrol

Ontdek hier enkele gouden tips en 3 recepten met pure ingrediënten in de hoofdrol.

Welk type kip heb jij (en welk kippenhok past het best bij haar)?

Doe nu de test en ontdek welk type kip jij hebt – want wij hebben voor elke kip hét perfecte kippenhok.