roast-tomatoe-soup-668

Tomatensoep met brood

Deze soep is geïnspireerd op de klassieke Italiaanse pappa al pomodoro, een zeer eenvoudige rustieke soep waarbij de heerlijke smaak van rijpe tomaten volledig tot zijn recht komt. Ciabatta past hier perfect bij, maar deze verrukkelijke soep is ook ideaal om van je oude brood af te geraken.

 

Voor 6 personen

Bereiding: 1 uur 35 minuten

  • 2 kg rijpe tomaten
  • ½ bol knoflook
  • 2 rode uien
  • 1 snuifje gedroogde oregano
  • Olijfolie
  • 1 l organische groentebouillon
  • Enkele takjes verse basilicum
  • 1 ciabatta van 280 g
  • Rodewijnazijn
  • Extra zuivere olijfolie

 

  1. Verwarm de oven voor op 200°C/stand 6 wanneer je een gasoven hebt.
  2. Halveer de tomaten en plaats ze met de bolle kant omlaag in een grote ovenschaal.
  3. Breek de look in teentjes en schil en versnipper de ui in partjes van 3 cm. Verdeel alles over de ovenschaal.
  4. Besprenkel de tomaten met olijfolie en strooi er oregano, zwarte peper en zout over. Rooster de tomaten 50 minuten tot een uur in de oven tot ze zacht en wat kleverig zijn.
  5. Doe vervolgens alle ingrediënten van de ovenschaal in een grote kookpot, maar hou de look apart. Pel en pureer de look en doe hem dan ook bij de rest van de ingrediënten.
  6. Voeg de groentebouillon toe. Hak de basilicumtakjes en het merendeel van de blaadjes grof en voeg ze ook toe.
  7. Halveer de ciabatta. Scheur één helft van de ciabatta in stukken en voeg ze toe aan de soep. Breng de soep aan de kook en laat ze daarna nog 10 minuten sudderen.
  8. Zet ondertussen een grillpan op een hoog vuur.
  9. Snij de rest van de ciabatta in sneetjes en laat deze in de grillpan aan beide kanten goudbruin worden.
  10. Voeg een scheutje rodewijnazijn toe aan de soep en mix ze dan zo glad mogelijk met een handmixer.
  11. Giet de soep in kommetjes, besprenkel met wat extra zuivere olijfolie en verdeel er de rest van de basilicumblaadjes over. Dien op met de gegrilde ciabattasneetjes.

 

Voedingswaarde:

Energie:

229 kcal

Vetten:

5,5 g

waarvan verzadigde vetzuren: 0,9g

Eiwitten:

9,1 g

Koolhydraten:

38,1 g

waarvan suikers:

13,7 g

Zout:

1,1 g

Vezels:

5,5 g

 


Magic mushrooms

Het paddenstoelenseizoen is kort maar krachtig en geeft het bos altijd een sprookjesachtig uitzicht. Een zaligheid voor iedere kok, want dit is het moment waarop naar hartenlust kan worden geëxperimenteerd met die oneindige waaier aan vormen en texturen met rijke umamismaken.

Cook like a pro

Een zee aan mogelijkheden

Vissoep is als een schildersdoek waarop ieder zijn eigen kleuren en voorkeuren aanbrengt afhankelijk van de seizoenen en de getijden. Het is ook een heerlijk harmonieus gerecht waarbij het zalig spelen is met texturen.

Cook like a pro

Groetjes uit Saint-Buro

Telewerken vergt discipline, zoveel is zeker. Hoe lang werken? Hoe werk en privé gescheiden houden…? Met onderstaande tips wordt jouw thuiskantoor een schoolvoorbeeld van efficiëntie.

Groetjes uit Kastelona

Nu we met z’n allen steeds kleiner en compacter gaan wonen, vormt voldoende en efficiënte kastruimte vaak een uitdaging. Voor gezinnen met kinderen wordt het nog prangender, omdat naast de kleren ook het speelgoed een eigen plaatsje moet krijgen. Niemand wil een rommelig huis, toch?

New York Brunch

Zelfs met de klassieke ingrediënten van een New-Yorkse brunch kan je verrassende combinaties creëren en de smaakpapillen van je gasten prikkelen. Door met de kruiden uit het pastramirecept te spelen, een emulsie te maken van zachte mosterd en roomkaas, of pickles als zure toets te gebruiken.