roast-tomatoe-soup-668

Tomatensoep met brood

Deze soep is geïnspireerd op de klassieke Italiaanse pappa al pomodoro, een zeer eenvoudige rustieke soep waarbij de heerlijke smaak van rijpe tomaten volledig tot zijn recht komt. Ciabatta past hier perfect bij, maar deze verrukkelijke soep is ook ideaal om van je oude brood af te geraken.

 

Voor 6 personen

Bereiding: 1 uur 35 minuten

  • 2 kg rijpe tomaten
  • ½ bol knoflook
  • 2 rode uien
  • 1 snuifje gedroogde oregano
  • Olijfolie
  • 1 l organische groentebouillon
  • Enkele takjes verse basilicum
  • 1 ciabatta van 280 g
  • Rodewijnazijn
  • Extra zuivere olijfolie

 

  1. Verwarm de oven voor op 200°C/stand 6 wanneer je een gasoven hebt.
  2. Halveer de tomaten en plaats ze met de bolle kant omlaag in een grote ovenschaal.
  3. Breek de look in teentjes en schil en versnipper de ui in partjes van 3 cm. Verdeel alles over de ovenschaal.
  4. Besprenkel de tomaten met olijfolie en strooi er oregano, zwarte peper en zout over. Rooster de tomaten 50 minuten tot een uur in de oven tot ze zacht en wat kleverig zijn.
  5. Doe vervolgens alle ingrediënten van de ovenschaal in een grote kookpot, maar hou de look apart. Pel en pureer de look en doe hem dan ook bij de rest van de ingrediënten.
  6. Voeg de groentebouillon toe. Hak de basilicumtakjes en het merendeel van de blaadjes grof en voeg ze ook toe.
  7. Halveer de ciabatta. Scheur één helft van de ciabatta in stukken en voeg ze toe aan de soep. Breng de soep aan de kook en laat ze daarna nog 10 minuten sudderen.
  8. Zet ondertussen een grillpan op een hoog vuur.
  9. Snij de rest van de ciabatta in sneetjes en laat deze in de grillpan aan beide kanten goudbruin worden.
  10. Voeg een scheutje rodewijnazijn toe aan de soep en mix ze dan zo glad mogelijk met een handmixer.
  11. Giet de soep in kommetjes, besprenkel met wat extra zuivere olijfolie en verdeel er de rest van de basilicumblaadjes over. Dien op met de gegrilde ciabattasneetjes.

 

Voedingswaarde:

Energie:

229 kcal

Vetten:

5,5 g

waarvan verzadigde vetzuren: 0,9g

Eiwitten:

9,1 g

Koolhydraten:

38,1 g

waarvan suikers:

13,7 g

Zout:

1,1 g

Vezels:

5,5 g

 


Inspecteur Magret

Gebakken of rauw – ja, eendenborst kan je ook rauw eten –, eendenborst ontgoochelt nooit. De mogelijke smaakcombinaties zijn nagenoeg eindeloos en kunnen zoete en hartige toetsen, ingrediënten uit de zee en tal van verschillende kruiden en specerijen omvatten!

Cook like a pro

5 tips om leuksteuntje.be optimaal te promoten

Hoe leuksteuntje.be promoten? Ontdek het in deze blog!

Feestelijke foie gras

Een terrine van foie gras op een toastje is altijd een succes. Maar laat er gerust je creativiteit op los en tover deze onmisbare eindejaarsparel om tot een origineel gerecht.

Cook like a pro

Zalige Zakouski

Zakouski is een typisch Russische specialiteit. Deze Slavische aperitiefhapjes zijn een ode aan de gastvrijheid en aan het plezier om samen te genieten en het glas te heffen.

Cook like a pro

Black Friday

Deze Black Friday is de ideale gelegenheid voor een gezellige en originele maaltijd in contrasterende kleuren. Het witte van de inktvis – het is er het seizoen voor – vormt een schitterend contrast met de donkere kleur van de inktvisinkt, de bloedworst en de kaviaar. Klaar voor een black & white feestje met intense smaken?

Cook like a pro