Oventomaatjes met parmezaan, panko, bieslook en pesto
30. november 2018 | Matthias Van Makro
8 stuks
10 min. + 15 min. in de oven
INGREDIËNTEN
4 tomaten
4 el panko
2 el parmezaan
5 g rozemarijn
1 teentje knoflook
5 g bieslook
2 el olijfolie
peper van de molen en zout
ZO GEMAAKT
Verwarm de oven voor op 200°C.
Spoel de tomaten en snij ze in de helft. Kruid ieder helftje met peper en zout. Pel de knoflook en snipper fijn. Meng de panko met de parmezaan, de knoflook en de olijfolie. Hak er de rozemarijn bij en meng onder de panko. Leg wat panko op ieder tomaatje, schik de tomaatjes in een ovenschaal en gaar de tomaatjes 15 minuten in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en serveer meteen.
Gebakken of rauw – ja, eendenborst kan je ook rauw eten –, eendenborst ontgoochelt nooit. De mogelijke smaakcombinaties zijn nagenoeg eindeloos en kunnen zoete en hartige toetsen, ingrediënten uit de zee en tal van verschillende kruiden en specerijen omvatten!
12. januari 2021
Cook like a pro
Hoe leuksteuntje.be promoten? Ontdek het in deze blog!
10. december 2020
Een terrine van foie gras op een toastje is altijd een succes. Maar laat er gerust je creativiteit op los en tover deze onmisbare eindejaarsparel om tot een origineel gerecht.
2. december 2020
Cook like a pro
Zakouski is een typisch Russische specialiteit. Deze Slavische aperitiefhapjes zijn een ode aan de gastvrijheid en aan het plezier om samen te genieten en het glas te heffen.
25. november 2020
Cook like a pro
Deze Black Friday is de ideale gelegenheid voor een gezellige en originele maaltijd in contrasterende kleuren. Het witte van de inktvis – het is er het seizoen voor – vormt een schitterend contrast met de donkere kleur van de inktvisinkt, de bloedworst en de kaviaar. Klaar voor een black & white feestje met intense smaken?
23. oktober 2020
Cook like a pro