oventomaatjes-parmezaan-detail

Oventomaatjes met parmezaan, panko, bieslook en pesto

8 stuks
10 min. + 15 min. in de oven


INGREDIËNTEN

4 tomaten
4 el panko
2 el parmezaan
5 g rozemarijn
1 teentje knoflook
5 g bieslook
2 el olijfolie
peper van de molen en zout

ZO GEMAAKT

Verwarm de oven voor op 200°C.

Spoel de tomaten en snij ze in de helft. Kruid ieder helftje met peper en zout. Pel de knoflook en snipper fijn. Meng de panko met de parmezaan, de knoflook en de olijfolie. Hak er de rozemarijn bij en meng onder de panko. Leg wat panko op ieder tomaatje, schik de tomaatjes in een ovenschaal en gaar de tomaatjes 15 minuten in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en serveer meteen.

Inspecteur Magret

Gebakken of rauw – ja, eendenborst kan je ook rauw eten –, eendenborst ontgoochelt nooit. De mogelijke smaakcombinaties zijn nagenoeg eindeloos en kunnen zoete en hartige toetsen, ingrediënten uit de zee en tal van verschillende kruiden en specerijen omvatten!

Cook like a pro

5 tips om leuksteuntje.be optimaal te promoten

Hoe leuksteuntje.be promoten? Ontdek het in deze blog!

Feestelijke foie gras

Een terrine van foie gras op een toastje is altijd een succes. Maar laat er gerust je creativiteit op los en tover deze onmisbare eindejaarsparel om tot een origineel gerecht.

Cook like a pro

Zalige Zakouski

Zakouski is een typisch Russische specialiteit. Deze Slavische aperitiefhapjes zijn een ode aan de gastvrijheid en aan het plezier om samen te genieten en het glas te heffen.

Cook like a pro

Black Friday

Deze Black Friday is de ideale gelegenheid voor een gezellige en originele maaltijd in contrasterende kleuren. Het witte van de inktvis – het is er het seizoen voor – vormt een schitterend contrast met de donkere kleur van de inktvisinkt, de bloedworst en de kaviaar. Klaar voor een black & white feestje met intense smaken?

Cook like a pro