tartaar-sint-jakobsvrucht

Tartaar van sint-jakobsvruchten

4 personen
20 min.

INGREDIËNTEN

Voor de tartaar:
16 sint-jakobsvruchten
4 el olijfolie
sap van 1 limoen
½ rode Spaanse peper
50 g zeekraal
2 lente-uitjes
snufje vanillezeezout

Voor de salade:
1 venkelknol
200 g kerstomaatjes
5 g paarse shiso
enkele takjes groene kruiden: koriander, dragon, verse munt, dille
2 el olijfolie
2 el sushi-azijn
peper van de molen en zout

Voor de wasabimayonaise :
2 el mayonaise
1 el wasabi
enkele druppels limoensap

BEREIDING


Roer de wasabi en het limoensap door de mayonaise. Doe in een kleine spuitzakje en zet even apart.

Spoel de sint-jakobsvruchten, dep ze droog en snij ze in blokjes van 0,5 cm. Blancheer de zeekraal kort, laat goed uitlekken en laat schrikken onder koud water. Snipper de lente-uitjes in fijne ringen. Meng de blokjes sint-jakobsvrucht met de olijfolie, het limoensap, de Spaanse rode peper, de zeekraal en de lente-uitjes. Breng op smaak met het vanillezout en laat even rusten zodat de smaken kunnen mengen.

Snij de venkel in flinterdunne plakjes met een mandoline. Besprenkel met olijfolie en de sushi-azijn. Halveer de kerstomaatjes.

Neem een serveerring en vul deze met de tartaar van sint-jakobsvruchten. Geef er de venkelsla en de kerstomaatjes bij en werk af met enkele plukjes koriander, dragon, dille, munt en shiso. Spuit er nog enkele kleine toefjes wasabimayonaise op.

Parelhoenboutjes met geroosterde groenten uit de oven

Verwarm de oven voor op 180 °C. Laat de boter smelten in een braadpan en bak hierin de parelhoenboutjes rondom bruin...

recepten

Varkenshaasje met pastinaakstoemp

Haal het varkenshaasje een half uur op voorhand uit de koelkast...

recepten

Salade van rode biet

Meng voor de dressing alle ingrediënten in een bokaal en schud eens stevig...

recepten

Rainbow veggie spring rolls

Zet een pannetje op het vuur met de sesamolie, sojasaus en gembersiroop en laat kort inkoken. Haal van het vuur en laat afkoelen...

recepten

Parelhoenfilet met groene groentjes

Voorverwarm de oven op 180°C. Snij de sperziebonen in fijne ringetjes. Blancheer de sperziebonen, de tuinbonen en de erwtjes in kokend gezouten water...

recepten