tartaar-sint-jakobsvrucht

Tartaar van sint-jakobsvruchten

4 personen
20 min.

INGREDIËNTEN

Voor de tartaar:
16 sint-jakobsvruchten
4 el olijfolie
sap van 1 limoen
½ rode Spaanse peper
50 g zeekraal
2 lente-uitjes
snufje vanillezeezout

Voor de salade:
1 venkelknol
200 g kerstomaatjes
5 g paarse shiso
enkele takjes groene kruiden: koriander, dragon, verse munt, dille
2 el olijfolie
2 el sushi-azijn
peper van de molen en zout

Voor de wasabimayonaise :
2 el mayonaise
1 el wasabi
enkele druppels limoensap

BEREIDING


Roer de wasabi en het limoensap door de mayonaise. Doe in een kleine spuitzakje en zet even apart.

Spoel de sint-jakobsvruchten, dep ze droog en snij ze in blokjes van 0,5 cm. Blancheer de zeekraal kort, laat goed uitlekken en laat schrikken onder koud water. Snipper de lente-uitjes in fijne ringen. Meng de blokjes sint-jakobsvrucht met de olijfolie, het limoensap, de Spaanse rode peper, de zeekraal en de lente-uitjes. Breng op smaak met het vanillezout en laat even rusten zodat de smaken kunnen mengen.

Snij de venkel in flinterdunne plakjes met een mandoline. Besprenkel met olijfolie en de sushi-azijn. Halveer de kerstomaatjes.

Neem een serveerring en vul deze met de tartaar van sint-jakobsvruchten. Geef er de venkelsla en de kerstomaatjes bij en werk af met enkele plukjes koriander, dragon, dille, munt en shiso. Spuit er nog enkele kleine toefjes wasabimayonaise op.

Varkenslapjes met perzik en sugar snaps

Lekker snel: Varkenslapjes met perzik en sugar snaps

30 min chef recepten

Tarwesalade met worteltjes + yoghurtdip en hamrolletjes

Voorbereiding: 15 min. • Bereiding: 15 min

recepten