groene-boontjes-detail

Groene boontjes en asperges met spek

8 stuks
10 min. + 8 min. in de oven

INGREDIËNTEN

8 lapjes spek
250 g groene boontjes
150 g groene asperges
1 el olijfolie
peper van de molen en zout


ZO GEMAAKT

Snij de uiteinden van de asperges en de boontjes en blancheer 3 minuten in kokend gezouten water. Giet af en laat schrikken onder ijskoud water. Neem wat boontjes en enkele asperges en rol ze op in een plakje spek. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout en bak gaar in de voorverwarmde oven gedurende 5 à 8 minuten.

Tips voor een zuiniger huis

Mag het een beetje minder zijn? Minder verbruiken én minder betalen! Dat willen we allemaal, natuurlijk. Maar hoe doe je dat zonder al te veel moeite? MAKRO pakt deze maand uit met een hoop slimme tips waardoor je minder water, elektriciteit en gas verbruikt. Niet alleen vandaag, maar elke dag van het jaar.

11 tips voor een sinterklaasfeestje waar de Kerstman jaloers op wordt!

Een sinterklaasfeestje organiseren, hoe begin je er eigenlijk aan? Het moet onvergetelijk zijn voor jouw kinderen, hun vriendjes én hun ouders. Zo’n feestje waar zelfs de Kerstman (en de paashaas) jaloers op zijn. Met deze 11 tips slaag je daar sowieso in.

Lekker wild, sappig en mals klaargemaakt

Hier zie je per wildsoort de aanbevolen bereidingswijze en -tijd.

Zo maak je zeevruchten klaar

Twijfel je nog hoe lang je de langoustines, gamba’s, scampi’s en kreukels mag laten koken in een flink gezouten groentebouillon?

De grote gezellige-winter-checklist: 9 tips voor een geslaagde winter

De winter is koud, vaak nat en vooral erg donker. Maar daarom niet minder leuk! Werk je deze checklist af, dan garanderen wij je een ultragezellige winter.