salade-rode-biet

Salade van rode biet

4 personen
30 min.

INGREDIËNTEN

600 g aardappelen Belle de Fontenay
4 voorgekookte rode bieten
100 g gemengde frisse salade
1 bussel radijzen
¼ rammenas
1 el olijfolie
1 el boter
peper van de molen en grof zeezout

Voor de dressing:
1,5 dl yoghurt
scheutje chardonnay-azijn
1 el mosterd
1 el honing
0,5 dl olijfolie
peper van de molen en zout

BEREIDING

Meng voor de dressing alle ingrediënten in een bokaal en schud eens stevig. Zet apart.

Maak de aardappelen schoon, kook ze gaar in 20 minuten en laat ze daarna afkoelen.
Snij de aardappelen in de helft en bak ze langs beide kanten op een laag vuurtje in wat boter tot ze een korstje hebben.

Snij de bieten in partjes en de radijzen in de helft. Zet nog twee pannen op het vuur met wat olijfolie en boter en bak er de bieten en de radijzen apart in op. Breng op smaak met peper en zout.

Stel een salade samen van gebakken aardappelen, rode biet en radijs en werk af met flinterdunne plakjes rammenas en groene salade. Giet er wat dressing overheen of geef er de dressing apart bij.

Mosselen met verse kruidenolie op de BBQ

Maak eerst de olie met verse tuinkruiden. Snipper de ui en de look fijn. Was en snipper de andere kruiden, rits de tijm en meng alles samen met de olijfolie ...

recepten

Freakshake

Laat de chocolade smelten au bain-marie...

recepten

Tartaar van sint-jakobsvruchten

Roer de wasabi en het limoensap door de mayonaise. Doe in een kleine spuitzakje en zet even apart...

recepten

Cloud egg

Split de eieren in dooiers en witten. Klop de eiwitten zeer stijf. Bekleed een bakplaat met een vel bakpapier en schep er 4 ‘wolkjes’ eiwit op...

recepten

Parelhoenfilet met groene groentjes

Voorverwarm de oven op 180°C. Snij de sperziebonen in fijne ringetjes. Blancheer de sperziebonen, de tuinbonen en de erwtjes in kokend gezouten water...

recepten