salade-rode-biet

Salade van rode biet

4 personen
30 min.

INGREDIËNTEN

600 g aardappelen Belle de Fontenay
4 voorgekookte rode bieten
100 g gemengde frisse salade
1 bussel radijzen
¼ rammenas
1 el olijfolie
1 el boter
peper van de molen en grof zeezout

Voor de dressing:
1,5 dl yoghurt
scheutje chardonnay-azijn
1 el mosterd
1 el honing
0,5 dl olijfolie
peper van de molen en zout

BEREIDING

Meng voor de dressing alle ingrediënten in een bokaal en schud eens stevig. Zet apart.

Maak de aardappelen schoon, kook ze gaar in 20 minuten en laat ze daarna afkoelen.
Snij de aardappelen in de helft en bak ze langs beide kanten op een laag vuurtje in wat boter tot ze een korstje hebben.

Snij de bieten in partjes en de radijzen in de helft. Zet nog twee pannen op het vuur met wat olijfolie en boter en bak er de bieten en de radijzen apart in op. Breng op smaak met peper en zout.

Stel een salade samen van gebakken aardappelen, rode biet en radijs en werk af met flinterdunne plakjes rammenas en groene salade. Giet er wat dressing overheen of geef er de dressing apart bij.

Ribeye op de rooster met salie en knoflook

Laat je inspireren: Ribeye op de rooster met salie en knoflook

vlees eten recepten

Gevulde sardines met olijven en olijfkruid

Laat je inspireren: Gevulde sardines met olijven en olijfkruid

vis visgerechten recepten

Côte à l'os BBQ met chimichurri en salade van quinoa met kerstomaten

Lekker snel: Côte à l'os BBQ met chimichurri en salade van quinoa met kerstomaten

30 min chef recepten

Camembert op de BBQ

Snij de rode vruchten in kleine stukjes en laat gedurende 2 uur marineren in een zoete wijn (bijvoorbeeld Château La Forêt). Maak een insnijding in de kaas en vul hem op met de gemarineerde vruchtjes.

recepten

Parelhoenboutjes met geroosterde groenten uit de oven

Verwarm de oven voor op 180 °C. Laat de boter smelten in een braadpan en bak hierin de parelhoenboutjes rondom bruin...

recepten