salade-rode-biet

Salade van rode biet

4 personen
30 min.

INGREDIËNTEN

600 g aardappelen Belle de Fontenay
4 voorgekookte rode bieten
100 g gemengde frisse salade
1 bussel radijzen
¼ rammenas
1 el olijfolie
1 el boter
peper van de molen en grof zeezout

Voor de dressing:
1,5 dl yoghurt
scheutje chardonnay-azijn
1 el mosterd
1 el honing
0,5 dl olijfolie
peper van de molen en zout

BEREIDING

Meng voor de dressing alle ingrediënten in een bokaal en schud eens stevig. Zet apart.

Maak de aardappelen schoon, kook ze gaar in 20 minuten en laat ze daarna afkoelen.
Snij de aardappelen in de helft en bak ze langs beide kanten op een laag vuurtje in wat boter tot ze een korstje hebben.

Snij de bieten in partjes en de radijzen in de helft. Zet nog twee pannen op het vuur met wat olijfolie en boter en bak er de bieten en de radijzen apart in op. Breng op smaak met peper en zout.

Stel een salade samen van gebakken aardappelen, rode biet en radijs en werk af met flinterdunne plakjes rammenas en groene salade. Giet er wat dressing overheen of geef er de dressing apart bij.

Mosselen met verse kruidenolie op de BBQ

Maak eerst de olie met verse tuinkruiden. Snipper de ui en de look fijn. Was en snipper de andere kruiden, rits de tijm en meng alles samen met de olijfolie ...

recepten

Camembert op de BBQ

Snij de rode vruchten in kleine stukjes en laat gedurende 2 uur marineren in een zoete wijn (bijvoorbeeld Château La Forêt). Maak een insnijding in de kaas en vul hem op met de gemarineerde vruchtjes.

recepten

Varkenshaasje met pastinaakstoemp

Haal het varkenshaasje een half uur op voorhand uit de koelkast...

recepten

Tartaar van sint-jakobsvruchten

Roer de wasabi en het limoensap door de mayonaise. Doe in een kleine spuitzakje en zet even apart...

recepten

Rainbow veggie spring rolls

Zet een pannetje op het vuur met de sesamolie, sojasaus en gembersiroop en laat kort inkoken. Haal van het vuur en laat afkoelen...

recepten