salade-rode-biet

Salade van rode biet

4 personen
30 min.

INGREDIËNTEN

600 g aardappelen Belle de Fontenay
4 voorgekookte rode bieten
100 g gemengde frisse salade
1 bussel radijzen
¼ rammenas
1 el olijfolie
1 el boter
peper van de molen en grof zeezout

Voor de dressing:
1,5 dl yoghurt
scheutje chardonnay-azijn
1 el mosterd
1 el honing
0,5 dl olijfolie
peper van de molen en zout

BEREIDING

Meng voor de dressing alle ingrediënten in een bokaal en schud eens stevig. Zet apart.

Maak de aardappelen schoon, kook ze gaar in 20 minuten en laat ze daarna afkoelen.
Snij de aardappelen in de helft en bak ze langs beide kanten op een laag vuurtje in wat boter tot ze een korstje hebben.

Snij de bieten in partjes en de radijzen in de helft. Zet nog twee pannen op het vuur met wat olijfolie en boter en bak er de bieten en de radijzen apart in op. Breng op smaak met peper en zout.

Stel een salade samen van gebakken aardappelen, rode biet en radijs en werk af met flinterdunne plakjes rammenas en groene salade. Giet er wat dressing overheen of geef er de dressing apart bij.

Varkenslapjes met perzik en sugar snaps

Lekker snel: Varkenslapjes met perzik en sugar snaps

30 min chef recepten

Tarwesalade met worteltjes + yoghurtdip en hamrolletjes

Voorbereiding: 15 min. • Bereiding: 15 min

recepten