salade-salmon-668

Salade met warme zalm & Jersey Royal-aardappelen

Dit gerecht is enorm veelzijdig. Het is zowel warm als koud heel lekker, kan als voor- of hoofdgerecht geserveerd worden en leent zich ook perfect voor een picknick.

 

Voor 4 personen
Bereiding: 40 minuten

 

  • 750 g Jersey Royal aardappelen
  • 4 x 200 g zalmfilets afkomstig van duurzame visvangst
  • ½ bosje verse dille
  • Enkele takjes verse basilicum
  • 1 verse rode chilipeper 
  • 1 citroen
  • Extra zuivere olijfolie
  • 200 g natuuryoghurt
  • 2 bakjes tuinkers

 

  1. Maak de aardappelen schoon en kook ze in een pot gezouten water gedurende 15 minuten of tot ze beetgaar zijn. Giet ze daarna af.
  2. Vul een grote pan (groot genoeg om er alle zalmfilets naast elkaar in te leggen) met gezouten kokend water en zet het vuur middelhoog.
  3. Leg er voorzichtig de zalmfilets in en pocheer ze 10 minuten. Haal ze er weer uit met een visspatel en leg ze op een bord om af te koelen.
  4. Hak de dille fijn en scheur de basilicumblaadjes in stukjes. Verwijder de zaadjes van de chilipeper en snij hem in zeer fijne stukjes. Rasp met een fijne rasp de schil van de citroen.
  5. Halveer de aardappelen zodra ze voldoende afgekoeld zijn in de lengte en meng ze met de helft van het citroensap, 1 eetlepel olie, de fijngehakte dille, een snufje zeezout en zwarte peper.
  6. Schik de aardappelen op een serveerbord en versnipper er de gekookte zalm over.
  7. Breng de yoghurt op smaak en meng er dan de citroenzeste en de rest van het citroensap onder.
  8. Lepel de yoghurt over de zalm, strooi er basilicum en chilipeper over en versnipper dan de tuinkers over het gerecht.

 

 

Energie:

414 kcal

Vetten:

20,1 g

waarvan verzadigde vetzuren: 4,3 g

Eiwitten:

27,2 g

Koolhydraten:

31,2 g

waarvan suikers:

6,3 g

Zout:

1,1 g

Vezels:

3,7 g

 

Spaar nog tot en met 29 januari mee voor bestek van Jamie Oliver! Klik hier voor meer info.

Recipe © Jamie Oliver. Photography © Jamie Oliver Enterprises Limited, by Gus Filgate.


Gevulde sardines met olijven en olijfkruid

Laat je inspireren: Gevulde sardines met olijven en olijfkruid

vis visgerechten recepten

Visrecepten voor de winter: heerlijk hartverwarmend!

In de winter kiezen we eerder vlees op ons bord dan vis. Toch zijn lichte visrecepten net wat je nodig hebt om je ook in de koudste en donkerste maanden van het jaar fit en gezond te voelen. Vis bevat namelijk minder calorieën dan vlees, bevat broodnodige omega 3-vetzuren (dat zijn de zogenaamde goede vetten) en laat zich makkelijk combineren met een veelvoud aan ingrediënten. Klaar om te experimenteren met vis? Met deze visrecepten kan jouw winterse portie culinair genot alvast niet mislukken.

visrecepten visgerechten

Tonijn recept: hoe bereid je gemarineerde tonijn?

Tonijn is een heel veelzijdig en populair gerecht. Ook in de oosterse keuken komt het in allerlei varianten voor. Er bestaan ontelbare tonijn recepten met elk hun eigen smaak en karakter. Hieronder vind je het recept om gemarineerde tonijn te bereiden. Ideaal als hoofdgerecht ter gelegenheid van Chinees Nieuwjaar. Smakelijk!

visgerechten tonijn gerechten

60 soorten vis om te serveren tijdens de feestdagen

Vis is lekker, gezond en veelzijdig. In België zijn er meer dan 60 soorten vis gemakkelijk te verkrijgen. Dit enorme aanbod zorg ervoor dat er altijd wel een geschikte vis is voor de bereiding die jij wil maken. Vis komt goed tot zijn recht in zeer uiteenlopende gerechten. Dit maakt vis het ingrediënt bij uitstek om een feestmenu rond op te bouwen.

visgerechten vis soorten vis