kip-champignons-nectarines

Salade met kip, champignons en nectarines

4 personen
25 minuten

INGREDIËNTEN

  • 2 kipfilets
  • 300 g kastanjechampignons
  • 1 pakje feta
  • 4 nectarines
  • 200 g gemengde jonge sla
  • 2 lente-uitjes
  • 5 g platte peterselie
  • 5 g bieslook
  • 5 g basilicum
  • ¼ dl olijfolie
  • 4 el wittewijnazijn
  • 1 kl honing
  • 1 kl mosterd
  • Peper van de molen en zout


BEREIDING


Snipper de lente-uitjes fijn. Neem een kommetje en giet er 4 el olijfolie en wittewijnazijn in. Roer er de mosterd en de honing door en snipper er de groene kruiden bij. Breng op smaak met peper en zout.
Snij de kip in hapklare stukken en schroei dicht in wat olijfolie. Bak verder gaar.
Spoel de sla en zwier droog.
Snij de nectarines in partjes. Borstel de champignons schoon, snij het uiteinde van het steeltje en bak ze kort aan.
Stel een salade samen met de sla, de gebakken champignons, de partjes nectarine en de kippenblokjes. Kruimel er de feta over en werk af met de vinaigrette en enkele plukjes groene kruiden.


Wok met walnoten, garnalen en paksoi

Ontdek dit verrassend recept.

Foodpairing

Knolseldersoep met vanille en sinaasappel

Ontdek dit verrassend recept.

Foodpairing

Chocoladetaart met rode biet

Ontdek dit verrassend recept.

Foodpairing