rundertartaar-met-kwarteleitjes-detail

Rundertartaar met kwarteleitje, radijs en waterkers

4 personen
20 min.

INGREDIËNTEN

500 g rumsteak
1 sjalot
10 g platte peterselie
10 g bieslook
½ bosje waterkers
enkele plukjes paarse shiso
½ bussel radijzen
6 zure augurken
3 el kappertjes
enkele appelkappertjes
4 kwarteleitjes
1 scheutje worcestershiresaus
enkele druppeltjes tabasco
1 el scherpe mosterd
1 el wittewijnazijn
2 el olijfolie
peper van de molen en zout


ZO GEMAAKT

Snipper de sjalot fijn en hak de platte peterselie, bieslook, augurkjes en kappertjes fijn. Snij de rumsteak in zo fijn mogelijke blokjes. Kruid het vlees met peper en zout en meng er de peterselie, bieslook, augurkjes, kappertjes, worcestershiresaus, mosterd, wittewijnazijn, tabasco en olijfolie onder. Proef en kruid bij indien nodig.

Neem een dresseerring van ongeveer 8 cm doorsnede en vul deze met de huisbereide tartaar. Breek voor elk bord een kwarteleitje en schik het op de tartaar. Werk verder af met de appelkappertjes, fijngesneden radijs en een plukje waterkers. Serveer meteen.

Black Friday

Deze Black Friday is de ideale gelegenheid voor een gezellige en originele maaltijd in contrasterende kleuren. Het witte van de inktvis – het is er het seizoen voor – vormt een schitterend contrast met de donkere kleur van de inktvisinkt, de bloedworst en de kaviaar. Klaar voor een black & white feestje met intense smaken?

Cook like a pro

Maak werk van je werkplek thuis

De laatste maanden is onze manier van leven en werken grondig veranderd. Wie had ooit gedacht dat werken van thuis uit misschien wel de norm wordt in plaats van de uitzondering? Wij kunnen je helpen om zonder veel moeite en met weinig middelen je eigen homeoffice in te richten. We zijn immers begaan met veilig en efficiënt werken!

Oranje droom

Amper een halve eeuw geleden vond de kastanjepompoen zijn weg van het eiland Hokkaido in het noorden van Japan naar Europa. Deze prachtige vrucht is niet tevreden met een rolletje als bijgerecht. Ze speelt met plezier de hoofdrol. Het bewijs in vier recepten.

Cook like a pro

Hemelse sint-jakobsschelpen

Verwar een echte sint-jakobsschelp niet met zijn kleine en minder smaakvolle broertje, de bonte kamschelp. Om de enige echte te herkennen, let je op drie elementen: de platte bovenkant, de genereuze omvang en de diepe groeven. Rauw of heel kort aangeschroeid, met dit topproduct kun je alle kanten uit!

Cook like a pro

Tips om je 'Leuk Steuntje' shoptegoed te verzilveren!

Op 31 juli liep het eerste spaarjaar voor verenigingen af. Leden, vrienden, familie en sympathisanten hebben zich al die tijd ingezet om jullie kas te helpen spijzen via hun aankopen. Nu is het tijd om volop van dit shoptegoed te genieten!