rundertartaar-met-kwarteleitjes-detail

Rundertartaar met kwarteleitje, radijs en waterkers

4 personen
20 min.

INGREDIËNTEN

500 g rumsteak
1 sjalot
10 g platte peterselie
10 g bieslook
½ bosje waterkers
enkele plukjes paarse shiso
½ bussel radijzen
6 zure augurken
3 el kappertjes
enkele appelkappertjes
4 kwarteleitjes
1 scheutje worcestershiresaus
enkele druppeltjes tabasco
1 el scherpe mosterd
1 el wittewijnazijn
2 el olijfolie
peper van de molen en zout


ZO GEMAAKT

Snipper de sjalot fijn en hak de platte peterselie, bieslook, augurkjes en kappertjes fijn. Snij de rumsteak in zo fijn mogelijke blokjes. Kruid het vlees met peper en zout en meng er de peterselie, bieslook, augurkjes, kappertjes, worcestershiresaus, mosterd, wittewijnazijn, tabasco en olijfolie onder. Proef en kruid bij indien nodig.

Neem een dresseerring van ongeveer 8 cm doorsnede en vul deze met de huisbereide tartaar. Breek voor elk bord een kwarteleitje en schik het op de tartaar. Werk verder af met de appelkappertjes, fijngesneden radijs en een plukje waterkers. Serveer meteen.

New York Brunch

Zelfs met de klassieke ingrediënten van een New-Yorkse brunch kan je verrassende combinaties creëren en de smaakpapillen van je gasten prikkelen. Door met de kruiden uit het pastramirecept te spelen, een emulsie te maken van zachte mosterd en roomkaas, of pickles als zure toets te gebruiken.

De kunst van het baden

Een aangename omgevingstemperatuur, een zacht muziekje, gedempt licht, enkele (geur)kaarsen en, waarom niet, een glaasje bubbels zorgen voor een heerlijk ontspannen kader en gevoel. Zo zal je gegarandeerd nog meer van je bad genieten en volledig tot rust kunnen komen.

Groetjes uit België

Vaak zijn we uitzinnig lovend over gebouwen, monumenten en landschappen in het buitenland, terwijl er nog zoveel te ontdekken valt in eigen land. België heeft immers alles te bieden aan de meest veeleisende natuur- en cultuurfanaat of de culinaire meerwaardezoeker.

Flower Power

Zoveel kleuren en smaken dat je niet meer weet waar eerst te kijken... eetbare bloemen geven je culinaire creaties een unieke subtiliteit, en dan bedoelen we niet enkel visueel. Zes seizoenscombinaties die dat bewijzen.

Cook like a pro

Stilton: een ongekend universum aan smaken

MAKRO ging op onderzoek naar deze grote Engelse blauwschimmelkaas en leert je de kaas van een geheel nieuwe kant kennen. Enjoy!

Cook like a pro