risotto-met-sneeuwkbrab-detail

Risotto met sneeuwkrab, venkel en parmezaan

4 à 6 personen
35 min.

INGREDIËNTEN

1 kg gekookte krabbenscharen (sneeuwkrabvlees)
300 g arboriorijst
1 venkel
2 sjalotten
2 teentjes knoflook
20 g dille
20 g bieslook
sap en geraspte zeste van 1 citroen
50 g geraspte parmezaan
2 dl witte wijn
6 dl groentebouillon
4 el olijfolie
2 el boter
peper van de molen en zout

ZO GEMAAKT

Hou 4 krabbenpoten apart voor de afwerking en kraak de rest van de poten. Haal het vlees eruit en hou het even apart.

Zet een potje met olijfolie op het vuur. Pel de knoflook en de sjalot en fruit enkele minuten in de hete olijfolie. Snij de venkel in de helft en vervolgens in plakjes. Bak de venkel even mee op en voeg daarna de rijst erbij. Laat de rijst even meestoven. Blus met de witte wijn en laat de alcohol verdampen. Giet dan beetje bij beetje de bouillon erbij en roer regelmatig met een houten lepel. Giet er pas opnieuw bouillon bij als de vorige is opgenomen door de rijst. Herhaal tot de rijst gaar is (ongeveer 20 minuten).

Neem de pot risotto van het vuur en roer de boter erdoor en dan de parmezaan en het krabbenvlees.

Verwarm de oven voor op 200°C. Schik de krabbenpoten in een ovenschaaltje, besprenkel ze met olijfolie en warm ze enkele minuten op in de voorverwarmde oven.

Hak de groene kruiden, roer deze onder de risotto en breng hem verder op smaak met peper, zout en citroensap. Verdeel de risotto over de bordjes, schik op iedere risotto een krabbenpoot en werk eventueel af met enkele parmezaanschilfers. Serveer meteen.

De leukste kerstcadeaus voor iedereen

Vermijd de cadeaustress en haal nu je pakjes in huis. Wij geven je tips om voor elk familielid een topcadeau te scoren!

Tips voor een zuiniger huis

Mag het een beetje minder zijn? Minder verbruiken én minder betalen! Dat willen we allemaal, natuurlijk. Maar hoe doe je dat zonder al te veel moeite? MAKRO pakt deze maand uit met een hoop slimme tips waardoor je minder water, elektriciteit en gas verbruikt. Niet alleen vandaag, maar elke dag van het jaar.

11 tips voor een sinterklaasfeestje waar de Kerstman jaloers op wordt!

Een sinterklaasfeestje organiseren, hoe begin je er eigenlijk aan? Het moet onvergetelijk zijn voor jouw kinderen, hun vriendjes én hun ouders. Zo’n feestje waar zelfs de Kerstman (en de paashaas) jaloers op zijn. Met deze 11 tips slaag je daar sowieso in.

Lekker wild, sappig en mals klaargemaakt

Hier zie je per wildsoort de aanbevolen bereidingswijze en -tijd.

Zo maak je zeevruchten klaar

Twijfel je nog hoe lang je de langoustines, gamba’s, scampi’s en kreukels mag laten koken in een flink gezouten groentebouillon?