risotto-met-sneeuwkbrab-detail

Risotto met sneeuwkrab, venkel en parmezaan

4 à 6 personen
35 min.

INGREDIËNTEN

1 kg gekookte krabbenscharen (sneeuwkrabvlees)
300 g arboriorijst
1 venkel
2 sjalotten
2 teentjes knoflook
20 g dille
20 g bieslook
sap en geraspte zeste van 1 citroen
50 g geraspte parmezaan
2 dl witte wijn
6 dl groentebouillon
4 el olijfolie
2 el boter
peper van de molen en zout

ZO GEMAAKT

Hou 4 krabbenpoten apart voor de afwerking en kraak de rest van de poten. Haal het vlees eruit en hou het even apart.

Zet een potje met olijfolie op het vuur. Pel de knoflook en de sjalot en fruit enkele minuten in de hete olijfolie. Snij de venkel in de helft en vervolgens in plakjes. Bak de venkel even mee op en voeg daarna de rijst erbij. Laat de rijst even meestoven. Blus met de witte wijn en laat de alcohol verdampen. Giet dan beetje bij beetje de bouillon erbij en roer regelmatig met een houten lepel. Giet er pas opnieuw bouillon bij als de vorige is opgenomen door de rijst. Herhaal tot de rijst gaar is (ongeveer 20 minuten).

Neem de pot risotto van het vuur en roer de boter erdoor en dan de parmezaan en het krabbenvlees.

Verwarm de oven voor op 200°C. Schik de krabbenpoten in een ovenschaaltje, besprenkel ze met olijfolie en warm ze enkele minuten op in de voorverwarmde oven.

Hak de groene kruiden, roer deze onder de risotto en breng hem verder op smaak met peper, zout en citroensap. Verdeel de risotto over de bordjes, schik op iedere risotto een krabbenpoot en werk eventueel af met enkele parmezaanschilfers. Serveer meteen.

De kunst van het baden

Een aangename omgevingstemperatuur, een zacht muziekje, gedempt licht, enkele (geur)kaarsen en, waarom niet, een glaasje bubbels zorgen voor een heerlijk ontspannen kader en gevoel. Zo zal je gegarandeerd nog meer van je bad genieten en volledig tot rust kunnen komen.

Nuri, de koning onder de sardienen

Sublieme Nuri-kwaliteitssardienen doen het overal even goed

Eryngii, de paddenstoel met de vele gezichten

De vrij onbekende Japanse paddenstoel eryngii geeft zijn subtiele smaken prijs

Obsiblue, een garnaal als geen ander

Met hun blauwige schaal, lekkere vlees en ongezien fijne jodiumsmaak doen de Obsiblue-garnalen je meteen dromen van tropische stranden en verafgelegen gebieden.

Welk glas hoort bij welke wijn?

Kleur, transparantie en schittering zijn tekenend voor het karakter en de oorsprong van elke individuele wijn. Een degustatie begint dan ook met een eerste visuele indruk.