risotto-met-sneeuwkbrab-detail

Risotto met sneeuwkrab, venkel en parmezaan

4 à 6 personen
35 min.

INGREDIËNTEN

1 kg gekookte krabbenscharen (sneeuwkrabvlees)
300 g arboriorijst
1 venkel
2 sjalotten
2 teentjes knoflook
20 g dille
20 g bieslook
sap en geraspte zeste van 1 citroen
50 g geraspte parmezaan
2 dl witte wijn
6 dl groentebouillon
4 el olijfolie
2 el boter
peper van de molen en zout

ZO GEMAAKT

Hou 4 krabbenpoten apart voor de afwerking en kraak de rest van de poten. Haal het vlees eruit en hou het even apart.

Zet een potje met olijfolie op het vuur. Pel de knoflook en de sjalot en fruit enkele minuten in de hete olijfolie. Snij de venkel in de helft en vervolgens in plakjes. Bak de venkel even mee op en voeg daarna de rijst erbij. Laat de rijst even meestoven. Blus met de witte wijn en laat de alcohol verdampen. Giet dan beetje bij beetje de bouillon erbij en roer regelmatig met een houten lepel. Giet er pas opnieuw bouillon bij als de vorige is opgenomen door de rijst. Herhaal tot de rijst gaar is (ongeveer 20 minuten).

Neem de pot risotto van het vuur en roer de boter erdoor en dan de parmezaan en het krabbenvlees.

Verwarm de oven voor op 200°C. Schik de krabbenpoten in een ovenschaaltje, besprenkel ze met olijfolie en warm ze enkele minuten op in de voorverwarmde oven.

Hak de groene kruiden, roer deze onder de risotto en breng hem verder op smaak met peper, zout en citroensap. Verdeel de risotto over de bordjes, schik op iedere risotto een krabbenpoot en werk eventueel af met enkele parmezaanschilfers. Serveer meteen.

Inspecteur Magret

Gebakken of rauw – ja, eendenborst kan je ook rauw eten –, eendenborst ontgoochelt nooit. De mogelijke smaakcombinaties zijn nagenoeg eindeloos en kunnen zoete en hartige toetsen, ingrediënten uit de zee en tal van verschillende kruiden en specerijen omvatten!

Cook like a pro

5 tips om leuksteuntje.be optimaal te promoten

Hoe leuksteuntje.be promoten? Ontdek het in deze blog!

Feestelijke foie gras

Een terrine van foie gras op een toastje is altijd een succes. Maar laat er gerust je creativiteit op los en tover deze onmisbare eindejaarsparel om tot een origineel gerecht.

Cook like a pro

Zalige Zakouski

Zakouski is een typisch Russische specialiteit. Deze Slavische aperitiefhapjes zijn een ode aan de gastvrijheid en aan het plezier om samen te genieten en het glas te heffen.

Cook like a pro

Black Friday

Deze Black Friday is de ideale gelegenheid voor een gezellige en originele maaltijd in contrasterende kleuren. Het witte van de inktvis – het is er het seizoen voor – vormt een schitterend contrast met de donkere kleur van de inktvisinkt, de bloedworst en de kaviaar. Klaar voor een black & white feestje met intense smaken?

Cook like a pro