riddervis-met-venkelsalade

Riddervis met venkelsalade

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 riddervisfilets met vel
  • 2 venkelknollen
  • 400 g krielaardappeltjes
  • 200 g trostomaatjes
  • een 30-tal zwarte olijven
  • 1 theelepel venkelzaad
  • peper en zout
  • olijfolie


Bereidingswijze

Breng een pot met water aan de kook. Was en halveer ondertussen de krielaardappeltjes. Kook ze beetgaar. Giet ze af en bak ze daarna even kort aan in een pan met wat peper en zout.

Snij de onderkant van de venkelknollen. Snij de knollen daarna over de breedste kant in zo dun mogelijke plakken. Snij het groen fijn en bewaar het. Verhit wat olijfolie in een wok en roerbak de plakken gedurende 4 minuten. Voeg het venkelzaad toe en laat nog 2 minuten verder bakken. Breng op smaak met peper en zout. Schep uit de wok en laat afkoelen in een schaal.

Was en halveer de trostomaatjes, halveer ook de olijven.
Dep de riddervisfilets droog en kruid ze met peper en zout. Leg ze eerst op het vel in een hete pan en bak ze dan 4 minuten aan beide zijden.
Meng de tomaatjes, de olijven, de venkel en de aardappelen. Verdeel over 4 borden en leg er telkens een gebakken riddervisfilet bovenop. Werk af met het versnipperde groen van de venkelknol.

Laat het smaken!Theegeheimen: ontdek de exotische wereld van thee

Vroeger dronk je een kop thee bij een zere keel. Tegenwoordig is thee drinken een echte trend. Naast de barista die experimenteert met koffie, zijn er ook heuse theesommeliers die een hele wereld aan kruiden en smaken laten open gaan. Zelfs doorwinterde koffiedrinkers zullen zich aan een tas thee wagen na het lezen van deze blog!

Koffiegeheimen: alles wat je moet weten over het zwarte goud!

Espresso, dopio, latte, cappuccino, of gewoon een simpele kop zwarte koffie. Tegenwoordig bestaan er zo veel varianten en smaken dat we soms eens back to basics willen. Maar dan nog, kies je voor mild of intens? Slow of express? Wij helpen je met je keuzestress!

Tournée Minérale: 4 alcoholvrije (en even lekkere) alternatieven

Voor wie het niet gewoon bij een colaatje wil houden of wel eens vaker de frisse pint wil inruilen voor een alcoholvrij alternatief, hebben wij alvast enkele voorstellen.

Het jaar van de rat: 4 recepten voor Chinees nieuwjaar

Het nieuwe jaar vieren kan natuurlijk niet zonder een uitgebreid feestmaal. En omdat ook wij steeds meer fan zijn van de wereldkeuken, hebben we 4 Chinese klassiekers op ons menu staan!

5 tips voor een optimale verlichting in huis

Omdat iedereen zijn eigen smaak heeft, kan je bij MAKRO je licht opsteken voor de gepaste oplossing in elke kamer.