riddervis-met-venkelsalade

Riddervis met venkelsalade

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 riddervisfilets met vel
  • 2 venkelknollen
  • 400 g krielaardappeltjes
  • 200 g trostomaatjes
  • een 30-tal zwarte olijven
  • 1 theelepel venkelzaad
  • peper en zout
  • olijfolie


Bereidingswijze

Breng een pot met water aan de kook. Was en halveer ondertussen de krielaardappeltjes. Kook ze beetgaar. Giet ze af en bak ze daarna even kort aan in een pan met wat peper en zout.

Snij de onderkant van de venkelknollen. Snij de knollen daarna over de breedste kant in zo dun mogelijke plakken. Snij het groen fijn en bewaar het. Verhit wat olijfolie in een wok en roerbak de plakken gedurende 4 minuten. Voeg het venkelzaad toe en laat nog 2 minuten verder bakken. Breng op smaak met peper en zout. Schep uit de wok en laat afkoelen in een schaal.

Was en halveer de trostomaatjes, halveer ook de olijven.
Dep de riddervisfilets droog en kruid ze met peper en zout. Leg ze eerst op het vel in een hete pan en bak ze dan 4 minuten aan beide zijden.
Meng de tomaatjes, de olijven, de venkel en de aardappelen. Verdeel over 4 borden en leg er telkens een gebakken riddervisfilet bovenop. Werk af met het versnipperde groen van de venkelknol.

Laat het smaken!Black Friday

Deze Black Friday is de ideale gelegenheid voor een gezellige en originele maaltijd in contrasterende kleuren. Het witte van de inktvis – het is er het seizoen voor – vormt een schitterend contrast met de donkere kleur van de inktvisinkt, de bloedworst en de kaviaar. Klaar voor een black & white feestje met intense smaken?

Cook like a pro

Maak werk van je werkplek thuis

De laatste maanden is onze manier van leven en werken grondig veranderd. Wie had ooit gedacht dat werken van thuis uit misschien wel de norm wordt in plaats van de uitzondering? Wij kunnen je helpen om zonder veel moeite en met weinig middelen je eigen homeoffice in te richten. We zijn immers begaan met veilig en efficiënt werken!

Oranje droom

Amper een halve eeuw geleden vond de kastanjepompoen zijn weg van het eiland Hokkaido in het noorden van Japan naar Europa. Deze prachtige vrucht is niet tevreden met een rolletje als bijgerecht. Ze speelt met plezier de hoofdrol. Het bewijs in vier recepten.

Cook like a pro

Hemelse sint-jakobsschelpen

Verwar een echte sint-jakobsschelp niet met zijn kleine en minder smaakvolle broertje, de bonte kamschelp. Om de enige echte te herkennen, let je op drie elementen: de platte bovenkant, de genereuze omvang en de diepe groeven. Rauw of heel kort aangeschroeid, met dit topproduct kun je alle kanten uit!

Cook like a pro

Tips om je 'Leuk Steuntje' shoptegoed te verzilveren!

Op 31 juli liep het eerste spaarjaar voor verenigingen af. Leden, vrienden, familie en sympathisanten hebben zich al die tijd ingezet om jullie kas te helpen spijzen via hun aankopen. Nu is het tijd om volop van dit shoptegoed te genieten!