riddervis-met-venkelsalade

Riddervis met venkelsalade

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 riddervisfilets met vel
  • 2 venkelknollen
  • 400 g krielaardappeltjes
  • 200 g trostomaatjes
  • een 30-tal zwarte olijven
  • 1 theelepel venkelzaad
  • peper en zout
  • olijfolie


Bereidingswijze

Breng een pot met water aan de kook. Was en halveer ondertussen de krielaardappeltjes. Kook ze beetgaar. Giet ze af en bak ze daarna even kort aan in een pan met wat peper en zout.

Snij de onderkant van de venkelknollen. Snij de knollen daarna over de breedste kant in zo dun mogelijke plakken. Snij het groen fijn en bewaar het. Verhit wat olijfolie in een wok en roerbak de plakken gedurende 4 minuten. Voeg het venkelzaad toe en laat nog 2 minuten verder bakken. Breng op smaak met peper en zout. Schep uit de wok en laat afkoelen in een schaal.

Was en halveer de trostomaatjes, halveer ook de olijven.
Dep de riddervisfilets droog en kruid ze met peper en zout. Leg ze eerst op het vel in een hete pan en bak ze dan 4 minuten aan beide zijden.
Meng de tomaatjes, de olijven, de venkel en de aardappelen. Verdeel over 4 borden en leg er telkens een gebakken riddervisfilet bovenop. Werk af met het versnipperde groen van de venkelknol.

Laat het smaken!Magic mushrooms

Het paddenstoelenseizoen is kort maar krachtig en geeft het bos altijd een sprookjesachtig uitzicht. Een zaligheid voor iedere kok, want dit is het moment waarop naar hartenlust kan worden geëxperimenteerd met die oneindige waaier aan vormen en texturen met rijke umamismaken.

Cook like a pro

Een zee aan mogelijkheden

Vissoep is als een schildersdoek waarop ieder zijn eigen kleuren en voorkeuren aanbrengt afhankelijk van de seizoenen en de getijden. Het is ook een heerlijk harmonieus gerecht waarbij het zalig spelen is met texturen.

Cook like a pro

Groetjes uit Saint-Buro

Telewerken vergt discipline, zoveel is zeker. Hoe lang werken? Hoe werk en privé gescheiden houden…? Met onderstaande tips wordt jouw thuiskantoor een schoolvoorbeeld van efficiëntie.

Groetjes uit Kastelona

Nu we met z’n allen steeds kleiner en compacter gaan wonen, vormt voldoende en efficiënte kastruimte vaak een uitdaging. Voor gezinnen met kinderen wordt het nog prangender, omdat naast de kleren ook het speelgoed een eigen plaatsje moet krijgen. Niemand wil een rommelig huis, toch?

New York Brunch

Zelfs met de klassieke ingrediënten van een New-Yorkse brunch kan je verrassende combinaties creëren en de smaakpapillen van je gasten prikkelen. Door met de kruiden uit het pastramirecept te spelen, een emulsie te maken van zachte mosterd en roomkaas, of pickles als zure toets te gebruiken.