riddervis-met-venkelsalade

Riddervis met venkelsalade

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 riddervisfilets met vel
  • 2 venkelknollen
  • 400 g krielaardappeltjes
  • 200 g trostomaatjes
  • een 30-tal zwarte olijven
  • 1 theelepel venkelzaad
  • peper en zout
  • olijfolie


Bereidingswijze

Breng een pot met water aan de kook. Was en halveer ondertussen de krielaardappeltjes. Kook ze beetgaar. Giet ze af en bak ze daarna even kort aan in een pan met wat peper en zout.

Snij de onderkant van de venkelknollen. Snij de knollen daarna over de breedste kant in zo dun mogelijke plakken. Snij het groen fijn en bewaar het. Verhit wat olijfolie in een wok en roerbak de plakken gedurende 4 minuten. Voeg het venkelzaad toe en laat nog 2 minuten verder bakken. Breng op smaak met peper en zout. Schep uit de wok en laat afkoelen in een schaal.

Was en halveer de trostomaatjes, halveer ook de olijven.
Dep de riddervisfilets droog en kruid ze met peper en zout. Leg ze eerst op het vel in een hete pan en bak ze dan 4 minuten aan beide zijden.
Meng de tomaatjes, de olijven, de venkel en de aardappelen. Verdeel over 4 borden en leg er telkens een gebakken riddervisfilet bovenop. Werk af met het versnipperde groen van de venkelknol.

Laat het smaken!



Wat een kaas

Frankrijk zou Frankrijk niet zijn zonder … camembert. Een rustieke en heel alledaagse kaas. Wat een verrassing als hij op de juiste temperatuur en rijping zijn volle smaakpallet ontvouwt: tegelijk zacht en krachtig. En laat je deze kerel smelten in de oven of op de BBQ, dan wachten je weer nieuwe smaaksensaties.

Cook like a pro

Heek van de week

Het is een van de meest gevangen vis in Europa. Een populariteit die je soms de culinaire kwaliteiten doet vergeten. Met zijn mager en stevig vlees doet de heek – die ook wel eens ‘mooie meid’ wordt genoemd – wonderen in klassieke gerechten en streetfoodrecepten.

Cook like a pro

Zalig lekker lam

Zondag is de dag voor een lekker malse lamsbout! Een ritueel dat doet denken aan je kindertijd, met langgerekte zondaglunches in de lente. Kies een lekker stuk met vlees eraan. En dan snel de keuken in om het smakelijk te kruiden en te braden. En je alvast te verlekkeren op wat er straks op je bord zal verschijnen. Dat wordt een lamsbout om vingers en duimen van af te likken!

Cook like a pro

Te land en ter zee

Producten uit de zee combineren met ingrediënten van op het land is een kunst waarmee koks van alle strekkingen zich al eeuwenlang bezighouden. Bij zowel klassieke combinaties als meer gewaagde contrasten zijn het de subtiele nuances van vet en ziltig die voor vuurwerk zorgen in een haast oneindig universum waarvan je moeilijk afscheid kunt nemen eens je ervan geproefd hebt.

Cook like a pro

Belgischer wordt het niet

Asperges zijn – net als witloof – een van die nationale parels aan onze Belgische culinaire kroon. Ondanks hun discrete en onopvallende verschijning kondigen witte asperges – nog meer dan zwaluwen – de langverwachte terugkeer van de lente aan.

Cook like a pro