rainbow-veggie-spring-rolls

Rainbow veggie spring rolls

12 stuks
30 min.

INGREDIËNTEN

12 rijstvellen
3 wortelen
1 handvol radijskiemen
1/8 verse rode kool
6 lente-uitjes
1 komkommer
½ mango
10 g verse koriander
2 limoenen
1 Spaanse rode peper
1 el rijstazijn

Voor de saus:
8 el sojasaus
1 el sesamolie
1 el gembersiroop
1 el wasabi-sesamzaadjes

BEREIDING

Zet een pannetje op het vuur met de sesamolie, sojasaus en gembersiroop en laat kort inkoken. Haal van het vuur en laat afkoelen.

Snipper de rode kool in fijne reepjes van ongeveer 6 cm lang. Schil de wortelen en snij ze in lange dunne staafjes van ongeveer 3 mm dik en 6 cm lang. Snij de lente-uitjes, de komkommer en de mango eveneens in lange staafjes van 6 cm lang. Besprenkel de groentjes met de rijstazijn. Snij daarna de Spaanse rode peper in dunne ringetjes.

Neem een bakje met lauw water en laat er een rijstvelletje eventjes in weken tot het zacht is. Leg nu een propere handdoek op je werkvlak en leg er het rijstvelletje op. Plaats wat radijskiemen op het rijstvelletje en daarop de andere groenten. Leg er op het einde wat korianderblaadjes en wat Spaanse rode peper bij en bestrooi met de wasabi-sesamzaadjes. Vouw het rijstvelletje eerst over de vulling, vouw dan de zijkanten naar binnen en rol verder op tot een mooi rolletje.

Serveer met sojasaus en werk af met enkele plukjes koriander en limoenwedges.

Varkenslapjes met perzik en sugar snaps

Lekker snel: Varkenslapjes met perzik en sugar snaps

30 min chef recepten

Tarwesalade met worteltjes + yoghurtdip en hamrolletjes

Voorbereiding: 15 min. • Bereiding: 15 min

recepten