Rainbow veggie spring rolls
3. april 2019 | Matthias Van Makro
12 stuks
30 min.
INGREDIËNTEN
12 rijstvellen
3 wortelen
1 handvol radijskiemen
1/8 verse rode kool
6 lente-uitjes
1 komkommer
½ mango
10 g verse koriander
2 limoenen
1 Spaanse rode peper
1 el rijstazijn
Voor de saus:
8 el sojasaus
1 el sesamolie
1 el gembersiroop
1 el wasabi-sesamzaadjes
BEREIDING
Zet een pannetje op het vuur met de sesamolie, sojasaus en gembersiroop en laat kort inkoken. Haal van het vuur en laat afkoelen.
Snipper de rode kool in fijne reepjes van ongeveer 6 cm lang. Schil de wortelen en snij ze in lange dunne staafjes van ongeveer 3 mm dik en 6 cm lang. Snij de lente-uitjes, de komkommer en de mango eveneens in lange staafjes van 6 cm lang. Besprenkel de groentjes met de rijstazijn. Snij daarna de Spaanse rode peper in dunne ringetjes.
Neem een bakje met lauw water en laat er een rijstvelletje eventjes in weken tot het zacht is. Leg nu een propere handdoek op je werkvlak en leg er het rijstvelletje op. Plaats wat radijskiemen op het rijstvelletje en daarop de andere groenten. Leg er op het einde wat korianderblaadjes en wat Spaanse rode peper bij en bestrooi met de wasabi-sesamzaadjes. Vouw het rijstvelletje eerst over de vulling, vouw dan de zijkanten naar binnen en rol verder op tot een mooi rolletje.
Serveer met sojasaus en werk af met enkele plukjes koriander en limoenwedges.
Maak eerst de olie met verse tuinkruiden. Snipper de ui en de look fijn. Was en snipper de andere kruiden, rits de tijm en meng alles samen met de olijfolie ...
4. juni 2019 | Matthias Van Makro
recepten
Snij de rode vruchten in kleine stukjes en laat gedurende 2 uur marineren in een zoete wijn (bijvoorbeeld Château La Forêt). Maak een insnijding in de kaas en vul hem op met de gemarineerde vruchtjes.
4. juni 2019 | Matthias Van Makro
recepten
Haal het varkenshaasje een half uur op voorhand uit de koelkast...
3. april 2019 | Matthias Van Makro
recepten
Roer de wasabi en het limoensap door de mayonaise. Doe in een kleine spuitzakje en zet even apart...
3. april 2019 | Matthias Van Makro
recepten
Meng voor de dressing alle ingrediënten in een bokaal en schud eens stevig...
3. april 2019 | Matthias Van Makro
recepten