profiteroles-irish-coffee-detail

Profiteroles met chocolade, banketbakkersroom en rode vruchten

1 toren met 60 stuks
40 min. + 30 min. in de koelkast + 30 min. laten rusten

INGREDIËNTEN

60 minisoesjes
200 g donkere chocolade
1 l kant-en-klare banketbakkersroom
100 g frambozen
1 el poedersuiker

Voor de eetbare ‘lijm’:
100 g donkere chocolade
100 g poedersuiker

BEREIDING

Smelt 200 g donkere chocolade au bain-marie.

Vul ondertussen de soesjes. Maak hiervoor met behulp van een scherp mes een klein gaatje in de onderkant van elk soesje. Vul een spuitzak met de banketbakkersroom, knip er een kleine opening in en spuit elk soesje op met de banketbakkersroom. Laat een halfuurtje opstijven in de koelkast. Dip daarna elk soesje met de bovenkant even in de gesmolten chocolade en laat de chocolade hard worden.

Smelt ondertussen nog 100 g donkere chocolade au bain-marie voor de ‘lijm’. Zeef er 80 g poedersuiker bij en roer goed zodat de suiker oplost. Neem een mooi bord, dip de soesjes één voor één in de chocolade en plaats op het bord. Start aan de buitenkant en werk naar binnen toe. Herhaal tot je een mooie toren hebt. Werk verder af met de frambozen en bestuif met poedersuiker voor een extra feestelijk effect.

Ontdek ook de Irish coffee !


Groetjes uit Fuerta Adventura

Hallo, hoe gaat het nog met jullie? Ook lekker thuis aan het genieten? Wij maken alvast de tijd van ons leven mee in Fuerta Adventura!

De kunst van het baden

Een aangename omgevingstemperatuur, een zacht muziekje, gedempt licht, enkele (geur)kaarsen en, waarom niet, een glaasje bubbels zorgen voor een heerlijk ontspannen kader en gevoel. Zo zal je gegarandeerd nog meer van je bad genieten en volledig tot rust kunnen komen.

Nuri, de koning onder de sardienen

Sublieme Nuri-kwaliteitssardienen doen het overal even goed

Eryngii, de paddenstoel met de vele gezichten

De vrij onbekende Japanse paddenstoel eryngii geeft zijn subtiele smaken prijs

Obsiblue, een garnaal als geen ander

Met hun blauwige schaal, lekkere vlees en ongezien fijne jodiumsmaak doen de Obsiblue-garnalen je meteen dromen van tropische stranden en verafgelegen gebieden.