profiteroles-irish-coffee-detail

Profiteroles met chocolade, banketbakkersroom en rode vruchten

1 toren met 60 stuks
40 min. + 30 min. in de koelkast + 30 min. laten rusten

INGREDIËNTEN

60 minisoesjes
200 g donkere chocolade
1 l kant-en-klare banketbakkersroom
100 g frambozen
1 el poedersuiker

Voor de eetbare ‘lijm’:
100 g donkere chocolade
100 g poedersuiker

BEREIDING

Smelt 200 g donkere chocolade au bain-marie.

Vul ondertussen de soesjes. Maak hiervoor met behulp van een scherp mes een klein gaatje in de onderkant van elk soesje. Vul een spuitzak met de banketbakkersroom, knip er een kleine opening in en spuit elk soesje op met de banketbakkersroom. Laat een halfuurtje opstijven in de koelkast. Dip daarna elk soesje met de bovenkant even in de gesmolten chocolade en laat de chocolade hard worden.

Smelt ondertussen nog 100 g donkere chocolade au bain-marie voor de ‘lijm’. Zeef er 80 g poedersuiker bij en roer goed zodat de suiker oplost. Neem een mooi bord, dip de soesjes één voor één in de chocolade en plaats op het bord. Start aan de buitenkant en werk naar binnen toe. Herhaal tot je een mooie toren hebt. Werk verder af met de frambozen en bestuif met poedersuiker voor een extra feestelijk effect.

Ontdek ook de Irish coffee !


Magic mushrooms

Het paddenstoelenseizoen is kort maar krachtig en geeft het bos altijd een sprookjesachtig uitzicht. Een zaligheid voor iedere kok, want dit is het moment waarop naar hartenlust kan worden geëxperimenteerd met die oneindige waaier aan vormen en texturen met rijke umamismaken.

Cook like a pro

Een zee aan mogelijkheden

Vissoep is als een schildersdoek waarop ieder zijn eigen kleuren en voorkeuren aanbrengt afhankelijk van de seizoenen en de getijden. Het is ook een heerlijk harmonieus gerecht waarbij het zalig spelen is met texturen.

Cook like a pro

Groetjes uit Saint-Buro

Telewerken vergt discipline, zoveel is zeker. Hoe lang werken? Hoe werk en privé gescheiden houden…? Met onderstaande tips wordt jouw thuiskantoor een schoolvoorbeeld van efficiëntie.

Groetjes uit Kastelona

Nu we met z’n allen steeds kleiner en compacter gaan wonen, vormt voldoende en efficiënte kastruimte vaak een uitdaging. Voor gezinnen met kinderen wordt het nog prangender, omdat naast de kleren ook het speelgoed een eigen plaatsje moet krijgen. Niemand wil een rommelig huis, toch?

New York Brunch

Zelfs met de klassieke ingrediënten van een New-Yorkse brunch kan je verrassende combinaties creëren en de smaakpapillen van je gasten prikkelen. Door met de kruiden uit het pastramirecept te spelen, een emulsie te maken van zachte mosterd en roomkaas, of pickles als zure toets te gebruiken.