profiteroles-irish-coffee-detail

Profiteroles met chocolade, banketbakkersroom en rode vruchten

1 toren met 60 stuks
40 min. + 30 min. in de koelkast + 30 min. laten rusten

INGREDIËNTEN

60 minisoesjes
200 g donkere chocolade
1 l kant-en-klare banketbakkersroom
100 g frambozen
1 el poedersuiker

Voor de eetbare ‘lijm’:
100 g donkere chocolade
100 g poedersuiker

BEREIDING

Smelt 200 g donkere chocolade au bain-marie.

Vul ondertussen de soesjes. Maak hiervoor met behulp van een scherp mes een klein gaatje in de onderkant van elk soesje. Vul een spuitzak met de banketbakkersroom, knip er een kleine opening in en spuit elk soesje op met de banketbakkersroom. Laat een halfuurtje opstijven in de koelkast. Dip daarna elk soesje met de bovenkant even in de gesmolten chocolade en laat de chocolade hard worden.

Smelt ondertussen nog 100 g donkere chocolade au bain-marie voor de ‘lijm’. Zeef er 80 g poedersuiker bij en roer goed zodat de suiker oplost. Neem een mooi bord, dip de soesjes één voor één in de chocolade en plaats op het bord. Start aan de buitenkant en werk naar binnen toe. Herhaal tot je een mooie toren hebt. Werk verder af met de frambozen en bestuif met poedersuiker voor een extra feestelijk effect.

Ontdek ook de Irish coffee !


Inspecteur Magret

Gebakken of rauw – ja, eendenborst kan je ook rauw eten –, eendenborst ontgoochelt nooit. De mogelijke smaakcombinaties zijn nagenoeg eindeloos en kunnen zoete en hartige toetsen, ingrediënten uit de zee en tal van verschillende kruiden en specerijen omvatten!

Cook like a pro

5 tips om leuksteuntje.be optimaal te promoten

Hoe leuksteuntje.be promoten? Ontdek het in deze blog!

Feestelijke foie gras

Een terrine van foie gras op een toastje is altijd een succes. Maar laat er gerust je creativiteit op los en tover deze onmisbare eindejaarsparel om tot een origineel gerecht.

Cook like a pro

Zalige Zakouski

Zakouski is een typisch Russische specialiteit. Deze Slavische aperitiefhapjes zijn een ode aan de gastvrijheid en aan het plezier om samen te genieten en het glas te heffen.

Cook like a pro

Black Friday

Deze Black Friday is de ideale gelegenheid voor een gezellige en originele maaltijd in contrasterende kleuren. Het witte van de inktvis – het is er het seizoen voor – vormt een schitterend contrast met de donkere kleur van de inktvisinkt, de bloedworst en de kaviaar. Klaar voor een black & white feestje met intense smaken?

Cook like a pro