profiteroles-irish-coffee-detail

Profiteroles met chocolade, banketbakkersroom en rode vruchten

1 toren met 60 stuks
40 min. + 30 min. in de koelkast + 30 min. laten rusten

INGREDIËNTEN

60 minisoesjes
200 g donkere chocolade
1 l kant-en-klare banketbakkersroom
100 g frambozen
1 el poedersuiker

Voor de eetbare ‘lijm’:
100 g donkere chocolade
100 g poedersuiker

BEREIDING

Smelt 200 g donkere chocolade au bain-marie.

Vul ondertussen de soesjes. Maak hiervoor met behulp van een scherp mes een klein gaatje in de onderkant van elk soesje. Vul een spuitzak met de banketbakkersroom, knip er een kleine opening in en spuit elk soesje op met de banketbakkersroom. Laat een halfuurtje opstijven in de koelkast. Dip daarna elk soesje met de bovenkant even in de gesmolten chocolade en laat de chocolade hard worden.

Smelt ondertussen nog 100 g donkere chocolade au bain-marie voor de ‘lijm’. Zeef er 80 g poedersuiker bij en roer goed zodat de suiker oplost. Neem een mooi bord, dip de soesjes één voor één in de chocolade en plaats op het bord. Start aan de buitenkant en werk naar binnen toe. Herhaal tot je een mooie toren hebt. Werk verder af met de frambozen en bestuif met poedersuiker voor een extra feestelijk effect.

Ontdek ook de Irish coffee !


Wat een kaas

Frankrijk zou Frankrijk niet zijn zonder … camembert. Een rustieke en heel alledaagse kaas. Wat een verrassing als hij op de juiste temperatuur en rijping zijn volle smaakpallet ontvouwt: tegelijk zacht en krachtig. En laat je deze kerel smelten in de oven of op de BBQ, dan wachten je weer nieuwe smaaksensaties.

Cook like a pro

Heek van de week

Het is een van de meest gevangen vis in Europa. Een populariteit die je soms de culinaire kwaliteiten doet vergeten. Met zijn mager en stevig vlees doet de heek – die ook wel eens ‘mooie meid’ wordt genoemd – wonderen in klassieke gerechten en streetfoodrecepten.

Cook like a pro

Zalig lekker lam

Zondag is de dag voor een lekker malse lamsbout! Een ritueel dat doet denken aan je kindertijd, met langgerekte zondaglunches in de lente. Kies een lekker stuk met vlees eraan. En dan snel de keuken in om het smakelijk te kruiden en te braden. En je alvast te verlekkeren op wat er straks op je bord zal verschijnen. Dat wordt een lamsbout om vingers en duimen van af te likken!

Cook like a pro

Te land en ter zee

Producten uit de zee combineren met ingrediënten van op het land is een kunst waarmee koks van alle strekkingen zich al eeuwenlang bezighouden. Bij zowel klassieke combinaties als meer gewaagde contrasten zijn het de subtiele nuances van vet en ziltig die voor vuurwerk zorgen in een haast oneindig universum waarvan je moeilijk afscheid kunt nemen eens je ervan geproefd hebt.

Cook like a pro

Belgischer wordt het niet

Asperges zijn – net als witloof – een van die nationale parels aan onze Belgische culinaire kroon. Ondanks hun discrete en onopvallende verschijning kondigen witte asperges – nog meer dan zwaluwen – de langverwachte terugkeer van de lente aan.

Cook like a pro