prikker-met-cavaillon-minimozzarella-gerookte-ham-en-verse-vijg

Prikker met cavaillon, minimozzarella, gerookte ham en verse vijg

20 stuks
10 min.

 

INGREDIËNTEN

  • 20 minimozzarellabolletjes
  • 1 cavaillon
  • 5 verse vijgen
  • 10 sneetjes gerookte ham
  • 20 blaadjes basilicum

 

ZO GEMAAKT

Snij de verse vijgen in 4 partjes. Snij de cavaillon in de helft, lepel de pitjes eruit en lepel er met een parisiennelepel bolletjes van 2 cm diameter uit. Snij de plakjes gerookte ham in de helft. Laat de mozzarellabolletjes goed uitlekken en rijg afwisselend een mozzarellabolletje, een partje vijg, een meloenbolletje, een blaadje basilicum en een ‘roosje’ ham op een satéprikker.


Foie gras met peperkoek, mango en passievruchtenpulp

Schil de mango en snij het vruchtvlees in dunne plakken van ongeveer ½ cm dikte...

aperitiefhapjes recepten aperitiefhapjes fruit recepten fruit eten

Blini’s met zalm, lompviseitjes en dille

Snij de sneetjes zalm in de helft, vorm er een ‘roosje’ van en schik op de blini’s. Roer de zure room los met enkele druppels citroensap en breng op smaak met peper en zout.

aperitiefhapjes recepten aperitiefhapjes zalmterrine

Pintxos met rillettes van Le Mans, spek en gedroogde abrikoos

Een lekkere snack uit het Baskenland (Spanje): Pintxos met rillettes van Le Mans, spek en gedroogde abrikoos

amusehapjes aperitiefhapjes aperitiefhapjes recepten pintxos

Pintxos met kruidig lamsgehakt met morilles en tomaat

Een lekkere snack uit het Baskenland (Spanje): Pintxos met kruidig lamsgehakt met morilles en tomaat

amusehapjes aperitiefhapjes aperitiefhapjes recepten pintxos

Pintxos met forelhaasje, fijne peterselie en ei

Een lekkere snack uit het Baskenland (Spanje): Pintxos met forelhaasje, fijne peterselie en ei

amusehapjes aperitiefhapjes aperitiefhapjes recepten pintxos