Prikker met cavaillon, minimozzarella, gerookte ham en verse vijg
26. november 2018 | Matthias Van Makro
20 stuks
10 min.
INGREDIËNTEN
- 20 minimozzarellabolletjes
- 1 cavaillon
- 5 verse vijgen
- 10 sneetjes gerookte ham
- 20 blaadjes basilicum
ZO GEMAAKT
Snij de verse vijgen in 4 partjes. Snij de cavaillon in de helft, lepel de pitjes eruit en lepel er met een parisiennelepel bolletjes van 2 cm diameter uit. Snij de plakjes gerookte ham in de helft. Laat de mozzarellabolletjes goed uitlekken en rijg afwisselend een mozzarellabolletje, een partje vijg, een meloenbolletje, een blaadje basilicum en een ‘roosje’ ham op een satéprikker.
Snij de sneetjes zalm in de helft, vorm er een ‘roosje’ van en schik op de blini’s. Roer de zure room los met enkele druppels citroensap en breng op smaak met peper en zout.
26. november 2018 | Matthias Van Makro
aperitiefhapjes recepten
aperitiefhapjes
zalmterrine