polentaboompjes-met-broccolini-detail

Polentaboompjes met broccolini, morieljes en gorgonzola

4 personen
45 min.

INGREDIËNTEN

170 g polenta
5 dl water
2 dl melk
400 g broccolini
enkele takjes marjolein
enkele takjes tijm
enkele takjes rozemarijn
1 ½ dl room
180 g gorgonzola (of andere schimmelkaas)
100 g geraspte parmezaan
½ dl droge witte wijn
30 g gedroogde morieljes
2 el boter
2 el olijfolie
peper van de molen en zout

ZO GEMAAKT

Vul een pan met een dikke bodem met het water, de melk en zout en breng aan de kook. Roer de polenta onder de hete vloeistof en roer stevig. Draai het vuur lager en laat de polenta nog enkele minuten sudderen. Roer regelmatig zodat de bodem niet aanbrandt. Meng er de geraspte parmezaan door en wat fijngesnipperde bieslook. Spreid de polenta uit over een vel bakpapier, druk even aan en laat volledig afkoelen.

Doe de morieljes in een kom, zet ze net onder koud water en laat ze 30 minuten weken. Giet af, maar hou het vocht bij en laat de morieljes vervolgens goed uitlekken. Bak de paddenstoelen kort op in wat boter, blus met de witte wijn en 1 dl van het morieljesvocht. Voeg de tijm, rozemarijn en marjolein toe en laat inkoken tot de helft. Giet er dan de room bij en laat nog even inkoken.

Blancheer de broccolini 2 minuten, giet af en laat schrikken onder ijskoud water.

Steek met een uitsteekvorm (in de vorm van bijvoorbeeld een kerstboom of sterretje) porties uit de polenta. Zet een pan op het vuur met 1 el boter en bak de polentaboompjes krokant langs beide zijden. Bak de broccolini ook even op in wat olijfolie en kruid met peper en zout. Serveer de polentakerstboompjes met de broccolini en de saus met de morieljes. Werk af met enkele blokjes gorgonzola.

Black Friday

Deze Black Friday is de ideale gelegenheid voor een gezellige en originele maaltijd in contrasterende kleuren. Het witte van de inktvis – het is er het seizoen voor – vormt een schitterend contrast met de donkere kleur van de inktvisinkt, de bloedworst en de kaviaar. Klaar voor een black & white feestje met intense smaken?

Cook like a pro

Maak werk van je werkplek thuis

De laatste maanden is onze manier van leven en werken grondig veranderd. Wie had ooit gedacht dat werken van thuis uit misschien wel de norm wordt in plaats van de uitzondering? Wij kunnen je helpen om zonder veel moeite en met weinig middelen je eigen homeoffice in te richten. We zijn immers begaan met veilig en efficiënt werken!

Oranje droom

Amper een halve eeuw geleden vond de kastanjepompoen zijn weg van het eiland Hokkaido in het noorden van Japan naar Europa. Deze prachtige vrucht is niet tevreden met een rolletje als bijgerecht. Ze speelt met plezier de hoofdrol. Het bewijs in vier recepten.

Cook like a pro

Hemelse sint-jakobsschelpen

Verwar een echte sint-jakobsschelp niet met zijn kleine en minder smaakvolle broertje, de bonte kamschelp. Om de enige echte te herkennen, let je op drie elementen: de platte bovenkant, de genereuze omvang en de diepe groeven. Rauw of heel kort aangeschroeid, met dit topproduct kun je alle kanten uit!

Cook like a pro

Tips om je 'Leuk Steuntje' shoptegoed te verzilveren!

Op 31 juli liep het eerste spaarjaar voor verenigingen af. Leden, vrienden, familie en sympathisanten hebben zich al die tijd ingezet om jullie kas te helpen spijzen via hun aankopen. Nu is het tijd om volop van dit shoptegoed te genieten!