poke-bowl-detail

Poké bowl met edamame, broccolini en radijsjes

4 personen
15 min.

INGREDIËNTEN

250 g sushirijst
1,2 dl rijstazijn
½ komkommer
1 pakje radijsscheuten
400 g edamamebonen
400 g broccolini
½ bussel radijzen
1 venkel
enkele takjes koriander
2 el sojasaus
2 limoenen

BEREIDING

Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking. Roer 2/3 van de rijstazijn door de rijst als deze nog warm is. Laat de rijst 1 uur afkoelen op een groot plat bord.

Spoel de komkommer, snij overlangs in de helft en snij er fijne halve maantjes van. Snij de venkel en de radijsjes met de mandoline in flinterdunne plakjes. Spoel de broccolini en pocheer beetgaar in kokend gezouten water. Doe hetzelfde met de bonen. Giet beiden af en laat schrikken onder ijskoud water.

Verdeel de rijst over de kommetjes en besprenkel met de resterende rijstazijn. Schik de groentjes mooi op de rijst, werk af met enkele plukjes koriander en wat radijsscheuten. Serveer er sojasaus en limoen bij.

Black Friday

Deze Black Friday is de ideale gelegenheid voor een gezellige en originele maaltijd in contrasterende kleuren. Het witte van de inktvis – het is er het seizoen voor – vormt een schitterend contrast met de donkere kleur van de inktvisinkt, de bloedworst en de kaviaar. Klaar voor een black & white feestje met intense smaken?

Cook like a pro

Maak werk van je werkplek thuis

De laatste maanden is onze manier van leven en werken grondig veranderd. Wie had ooit gedacht dat werken van thuis uit misschien wel de norm wordt in plaats van de uitzondering? Wij kunnen je helpen om zonder veel moeite en met weinig middelen je eigen homeoffice in te richten. We zijn immers begaan met veilig en efficiënt werken!

Oranje droom

Amper een halve eeuw geleden vond de kastanjepompoen zijn weg van het eiland Hokkaido in het noorden van Japan naar Europa. Deze prachtige vrucht is niet tevreden met een rolletje als bijgerecht. Ze speelt met plezier de hoofdrol. Het bewijs in vier recepten.

Cook like a pro

Hemelse sint-jakobsschelpen

Verwar een echte sint-jakobsschelp niet met zijn kleine en minder smaakvolle broertje, de bonte kamschelp. Om de enige echte te herkennen, let je op drie elementen: de platte bovenkant, de genereuze omvang en de diepe groeven. Rauw of heel kort aangeschroeid, met dit topproduct kun je alle kanten uit!

Cook like a pro

Tips om je 'Leuk Steuntje' shoptegoed te verzilveren!

Op 31 juli liep het eerste spaarjaar voor verenigingen af. Leden, vrienden, familie en sympathisanten hebben zich al die tijd ingezet om jullie kas te helpen spijzen via hun aankopen. Nu is het tijd om volop van dit shoptegoed te genieten!