parelhoenboutjes-geroosterde-groenten-detail

Parelhoenboutjes met geroosterde groenten uit de oven

Hoofdgerecht

  • voor 4 personen
  • bereidingstijd: 30 min.
  • oventijd: 45 min.

Ingrediënten

  • 1 à 2 eetlepels boter
  • 4 parelhoenboutjes
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 à 2 rode uien
  • 100 g verse zilveruitjes of kleine sjalotten
  • 1 teentje knoflook
  • 3 à 4 wortelen
  • 1 à 2 smalle, stevige courgette(s)
  • 125 g wortelpeterselie
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 50 ml droge witte wijn
  • 150 ml gevogeltefond
  • citroensap
  • aardappel- of maïszetmeel
  • zout en peper van de molen

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180°C. Laat de boter smelten in een braadpan en bak hierin de parelhoenboutjes rondom bruin. Neem de pan van het vuur en kruid de boutjes met peper en zout. Voeg het takje rozemarijn toe. Zet de pan 25 minuten in de oven. Draai de boutjes af en toe om.

Pel intussen de rode uien en snij ze in partjes. Verwijder het knisperende buitenste vlies van de uitjes of sjalotten en snij de onder- en bovenkant netjes bij. Pel de knoflook en snij in vieren. Schil de wortelen met een dunschiller en snij ze in stukken. Was en snij de courgettes in plakken van 2 cm dik. Was en halveer de wortelpeterselie. Meng alle gesneden groenten met de olijfolie, het zout en de versgemalen peper. Spreid ze uit over de bakplaat.

Neem de braadpan uit de oven en leg de parelhoenboutjes op de groenten. Schuif de bakplaat in de oven en rooster de groenten in 20 minuten gaar. Schenk ondertussen de wijn en de fond bij het bakvet in de braadpan. Roer met een spatel alle aanbaksels los. Breng op smaak met citroensap, zout en peper. Los een beetje zetmeel op in een scheutje koud water en roer het papje dan door de saus. Laat nog 1 à 2 minuten zachtjes koken om een gladde saus te krijgen. Haal de bakplaat uit de oven en schik de groenten en de boutjes op de borden. Giet er voor het opdienen nog wat saus over.


Mosselen met verse kruidenolie op de BBQ

Maak eerst de olie met verse tuinkruiden. Snipper de ui en de look fijn. Was en snipper de andere kruiden, rits de tijm en meng alles samen met de olijfolie ...

recepten

Camembert op de BBQ

Snij de rode vruchten in kleine stukjes en laat gedurende 2 uur marineren in een zoete wijn (bijvoorbeeld Château La Forêt). Maak een insnijding in de kaas en vul hem op met de gemarineerde vruchtjes.

recepten

Varkenshaasje met pastinaakstoemp

Haal het varkenshaasje een half uur op voorhand uit de koelkast...

recepten

Tartaar van sint-jakobsvruchten

Roer de wasabi en het limoensap door de mayonaise. Doe in een kleine spuitzakje en zet even apart...

recepten

Salade van rode biet

Meng voor de dressing alle ingrediënten in een bokaal en schud eens stevig...

recepten