parelhoenboutjes-geroosterde-groenten-detail

Parelhoenboutjes met geroosterde groenten uit de oven

Hoofdgerecht

  • voor 4 personen
  • 30 minuten bereidingstijd
  • 45 minuten oventijd

Ingrediënten

  • 1 - 2 eetlepels boter
  • 4 parelhoenboutjes
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 - 2 rode uien
  • 100 gram verse zilveruitjes of kleine sjalotten
  • 1 teen knoflook
  • 3 - 4 wortels
  • 1 - 2 smalle, stevige courgettes
  • 125 gram wortelpeterselie
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 50 ml droge witte wijn
  • 150 ml gevogeltefond
  • citroensap
  • aardappel- of maïszetmeel

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 °C. Laat de boter smelten in een braadpan en bak hierin de parelhoenboutjes rondom bruin. Neem de pan van het vuur en bestrooi de boutjes rondom met zout en peper. Voeg de rozemarijn toe. Zet de pan 25 minuten in de oven. Draai de boutjes af en toe om.

Pel intussen de rode uien en snijd ze in partjes. Verwijder het knisperende buitenste vlies van de uitjes of sjalotten en snijd de onder- en bovenkant netjes bij. Pel de knoflook en snijd in vieren. Schil de wortels met een dunschiller en snijd ze in stukken. Snijd de courgettes in plakken van 2 cm dik. Was en halveer de wortelpeterselie. Meng alle gesneden groenten met de olijfolie, zout en versgemalen peper. Spreid ze uit over de bakplaat.

Neem de braadpan uit de oven en leg de parelhoenboutjes op de groenten. Schuif de bakplaat in de oven en rooster de groenten in 20 minuten gaar.
Schenk de wijn en de fond bij het bakvet in de braadpan. Roer met een spatel alle aanbaksels los. Breng op smaak met een kneep citroensap, zout en peper. Los een beetje zetmeel op in een scheut koud water en roer het papje dan door de jus. Laat nog 1-2 minuten zachtjes koken om tot gladde saus te binden.



Varkenslapjes met perzik en sugar snaps

Lekker snel: Varkenslapjes met perzik en sugar snaps

30 min chef recepten

Tarwesalade met worteltjes + yoghurtdip en hamrolletjes

Voorbereiding: 15 min. • Bereiding: 15 min

recepten