bbq-mosselen

Mosselen met verse kruidenolie op de BBQ

Ingrediënten

1 kg mosselen hangcultuur
1 rode ui
1 teentje look
een handvol bladpeterselie
een handvol bieslook
een paar takjes tijm
enkele blaadjes basilicum
een koffielepel mosselkruiden
een flinke scheut goede olijfolie

Bereiding

  1. Maak eerst de olie met verse tuinkruiden. Snipper de ui en de look fijn. Was en snipper de andere kruiden, rits de tijm en meng alles samen met de olijfolie in een kommetje of gietbeker.

  2. Was de mosselen enkele keren in helder water.

  3. Leg de gewassen mosselen naast elkaar in een aluminiumschaal, of maak zelf een schaaltje van enkele lagen zilverpapier waarvan je de randen rechtzet.

  4. Zet de mosselen op een heet vuur. Al na enkele minuten gaan de mosselen open.

  5. Overgiet de mosselen met de kruidenolie en dien op.

 


Camembert op de BBQ

Snij de rode vruchten in kleine stukjes en laat gedurende 2 uur marineren in een zoete wijn (bijvoorbeeld Château La Forêt). Maak een insnijding in de kaas en vul hem op met de gemarineerde vruchtjes.

recepten

Varkenshaasje met pastinaakstoemp

Haal het varkenshaasje een half uur op voorhand uit de koelkast...

recepten

Tartaar van sint-jakobsvruchten

Roer de wasabi en het limoensap door de mayonaise. Doe in een kleine spuitzakje en zet even apart...

recepten

Salade van rode biet

Meng voor de dressing alle ingrediënten in een bokaal en schud eens stevig...

recepten

Rainbow veggie spring rolls

Zet een pannetje op het vuur met de sesamolie, sojasaus en gembersiroop en laat kort inkoken. Haal van het vuur en laat afkoelen...

recepten