bbq-mosselen

Mosselen met verse kruidenolie op de BBQ

Ingrediënten

1 kg mosselen hangcultuur
1 rode ui
1 teentje look
een handvol bladpeterselie
een handvol bieslook
een paar takjes tijm
enkele blaadjes basilicum
een koffielepel mosselkruiden
een flinke scheut goede olijfolie

Bereiding

  1. Maak eerst de olie met verse tuinkruiden. Snipper de ui en de look fijn. Was en snipper de andere kruiden, rits de tijm en meng alles samen met de olijfolie in een kommetje of gietbeker.

  2. Was de mosselen enkele keren in helder water.

  3. Leg de gewassen mosselen naast elkaar in een aluminiumschaal, of maak zelf een schaaltje van enkele lagen zilverpapier waarvan je de randen rechtzet.

  4. Zet de mosselen op een heet vuur. Al na enkele minuten gaan de mosselen open.

  5. Overgiet de mosselen met de kruidenolie en dien op.

 


Varkenslapjes met perzik en sugar snaps

Lekker snel: Varkenslapjes met perzik en sugar snaps

30 min chef recepten

Tarwesalade met worteltjes + yoghurtdip en hamrolletjes

Voorbereiding: 15 min. • Bereiding: 15 min

recepten