bbq-mosselen

Mosselen met verse kruidenolie op de BBQ

Ingrediënten

1 kg mosselen hangcultuur
1 rode ui
1 teentje look
een handvol bladpeterselie
een handvol bieslook
een paar takjes tijm
enkele blaadjes basilicum
een koffielepel mosselkruiden
een flinke scheut goede olijfolie

Bereiding

  1. Maak eerst de olie met verse tuinkruiden. Snipper de ui en de look fijn. Was en snipper de andere kruiden, rits de tijm en meng alles samen met de olijfolie in een kommetje of gietbeker.

  2. Was de mosselen enkele keren in helder water.

  3. Leg de gewassen mosselen naast elkaar in een aluminiumschaal, of maak zelf een schaaltje van enkele lagen zilverpapier waarvan je de randen rechtzet.

  4. Zet de mosselen op een heet vuur. Al na enkele minuten gaan de mosselen open.

  5. Overgiet de mosselen met de kruidenolie en dien op.

 


Freakshake

Laat de chocolade smelten au bain-marie...

recepten

Tartaar van sint-jakobsvruchten

Roer de wasabi en het limoensap door de mayonaise. Doe in een kleine spuitzakje en zet even apart...

recepten

Cloud egg

Split de eieren in dooiers en witten. Klop de eiwitten zeer stijf. Bekleed een bakplaat met een vel bakpapier en schep er 4 ‘wolkjes’ eiwit op...

recepten

Parelhoenfilet met groene groentjes

Voorverwarm de oven op 180°C. Snij de sperziebonen in fijne ringetjes. Blancheer de sperziebonen, de tuinbonen en de erwtjes in kokend gezouten water...

recepten

Gebakken zeebaars met asperges

Schil de asperges en snij de houtachtige uiteinden eraf...

recepten asperges klaarmaken zeebaars recept