bbq-mosselen

Mosselen met verse kruidenolie op de BBQ

Dit heb je nodig

1 kg hangcultuurmosselen
1 rode ui
1 teentje look
een handvol bladpeterselie
een handvol bieslook
een paar takjes tijm
enkele blaadjes basilicum
een koffielepel mosselkruiden
een flinke scheut goede olijfolie

Zo maak je het

  1. Maak eerst de olie met verse tuinkruiden. Snipper de ui en de look fijn. Was en snipper de andere kruiden, rits de tijm en meng alles samen met de olijfolie in een kommetje of gietbeker.

  2. Was de mosselen enkele keren in helder water.

  3. Leg de gewassen mosselen naast elkaar in een aluminiumschaal, of maak zelf een schaaltje van enkele lagen zilverpapier waarvan je de randen rechtzet.

  4. Zet de mosselen op een heet vuur. Al na enkele minuten gaan de mosselen open.

  5. Overgiet de mosselen met de kruidenolie en dien op.

 


Ribeye op de rooster met salie en knoflook

Laat je inspireren: Ribeye op de rooster met salie en knoflook

vlees eten recepten

Gevulde sardines met olijven en olijfkruid

Laat je inspireren: Gevulde sardines met olijven en olijfkruid

vis visgerechten recepten

Côte à l'os BBQ met chimichurri en salade van quinoa met kerstomaten

Lekker snel: Côte à l'os BBQ met chimichurri en salade van quinoa met kerstomaten

30 min chef recepten

Camembert op de BBQ

Snij de rode vruchten in kleine stukjes en laat gedurende 2 uur marineren in een zoete wijn (bijvoorbeeld Château La Forêt). Maak een insnijding in de kaas en vul hem op met de gemarineerde vruchtjes.

recepten

Parelhoenboutjes met geroosterde groenten uit de oven

Verwarm de oven voor op 180 °C. Laat de boter smelten in een braadpan en bak hierin de parelhoenboutjes rondom bruin...

recepten