luxetagliatelle-met-kreeft

Luxetagliatelle met kreeft

4 personen
35 min.

INGREDIËNTEN

Voor de court-bouillon:
4 l water
2 uien
2 teentjes knoflook
2 wortelen
1 stengel prei
2 stengels selder
1 kruidenboeket
zout

4 kreeften van 500 g
4 l groentebouillon
500 g tagliatelle
2 courgettes
4 citroenen
enkele takjes dille
saffraandraadjes
100 g boter
peper van de molen en zout

BEREIDING


Kook de pasta gaar volgens de instructies op de verpakking.

Spoel de courgettes en snij ze met behulp van een mandoline in lange dunne spaghettislierten. Blancheer de slierten 15 seconden in kokend gezouten water.

Neem een grote pot met 4 liter water. Maak de groenten voor de court-bouillon schoon, snij ze in grove stukken en doe ze in het water, samen met het zout en het kruidenboeket. Breng aan de kook en laat 15 minuten koken zodat de groenten hun smaak kunnen afgeven.
Kook er de kreeften in gaar gedurende 8 minuten. Haal de kreeften uit het water en snij ze twee.

Laat de boter smelten in een steelpannetje op een zacht vuur en doe er de saffraandraadjes bij. Pers de citroenen uit en doe het sap bij de boter.

Meng de courgetteslierten onder de tagliatelle en roer er voorzichtig de gesmolten citroenboter onder. Serveer de kreeft met de courgette-citroenpasta en werk af met enkele takjes dille. Breng op smaak met peper en zout.

Mosselen met verse kruidenolie op de BBQ

Maak eerst de olie met verse tuinkruiden. Snipper de ui en de look fijn. Was en snipper de andere kruiden, rits de tijm en meng alles samen met de olijfolie ...

recepten

Camembert op de BBQ

Snij de rode vruchten in kleine stukjes en laat gedurende 2 uur marineren in een zoete wijn (bijvoorbeeld Château La Forêt). Maak een insnijding in de kaas en vul hem op met de gemarineerde vruchtjes.

recepten

Varkenshaasje met pastinaakstoemp

Haal het varkenshaasje een half uur op voorhand uit de koelkast...

recepten

Tartaar van sint-jakobsvruchten

Roer de wasabi en het limoensap door de mayonaise. Doe in een kleine spuitzakje en zet even apart...

recepten

Salade van rode biet

Meng voor de dressing alle ingrediënten in een bokaal en schud eens stevig...

recepten