luxetagliatelle-met-kreeft

Luxetagliatelle met kreeft

4 personen
35 min.

INGREDIËNTEN

Voor de court-bouillon:
4 l water
2 uien
2 teentjes knoflook
2 wortelen
1 stengel prei
2 stengels selder
1 kruidenboeket
zout

4 kreeften van 500 g
4 l groentebouillon
500 g tagliatelle
2 courgettes
4 citroenen
enkele takjes dille
saffraandraadjes
100 g boter
peper van de molen en zout

BEREIDING


Kook de pasta gaar volgens de instructies op de verpakking.

Spoel de courgettes en snij ze met behulp van een mandoline in lange dunne spaghettislierten. Blancheer de slierten 15 seconden in kokend gezouten water.

Neem een grote pot met 4 liter water. Maak de groenten voor de court-bouillon schoon, snij ze in grove stukken en doe ze in het water, samen met het zout en het kruidenboeket. Breng aan de kook en laat 15 minuten koken zodat de groenten hun smaak kunnen afgeven.
Kook er de kreeften in gaar gedurende 8 minuten. Haal de kreeften uit het water en snij ze twee.

Laat de boter smelten in een steelpannetje op een zacht vuur en doe er de saffraandraadjes bij. Pers de citroenen uit en doe het sap bij de boter.

Meng de courgetteslierten onder de tagliatelle en roer er voorzichtig de gesmolten citroenboter onder. Serveer de kreeft met de courgette-citroenpasta en werk af met enkele takjes dille. Breng op smaak met peper en zout.

Varkenslapjes met perzik en sugar snaps

Lekker snel: Varkenslapjes met perzik en sugar snaps

30 min chef recepten

Tarwesalade met worteltjes + yoghurtdip en hamrolletjes

Voorbereiding: 15 min. • Bereiding: 15 min

recepten