lamsrugfilet-met-spliterwten

Lamsrugfilet met spliterwten

4 personen
40 min.

INGREDIËNTEN

4 lamsrugfilets

Voor de lamsmarinade:
4 dl kokosmelk
100 g rodecurrypasta
4 el sojasaus
sap van 2 limoenen
1 el rietsuiker
1 el sesamolie
peper en zout

Voor de groenten:
300 g sugar snaps
300 g prinsessenboontjes
400 g jonge worteltjes
1 rode ui
2 lente-uitjes
2 teentjes knoflook
10 g Thaise basilicum
1 el wittesesamzaadjes
1 Spaanse rode peper
1 limoen
300 g witte rijst
2 el sesamolie
1 el olijfolie
1 el boter
peper van de molen en zout

BEREIDING

Meng alle ingrediënten voor de marinade en marineer er de lamsrugfilets een kwartiertje in.

Zet een pan met olijfolie en boter op het vuur en laat heet worden. Bak er de lamsrugfilets gedurende 3 à 4 minuten in per zijde. Pak de filets daarna in een vel aluminiumfolie in en laat 10 minuten rusten. Zet ondertussen een pannetje met de marinade op het vuur en laat even inkoken.

Pel de rode ui en snij hem in fijne ringen. Pel en snipper de knoflook fijn en fruit hem samen met de rode ui kort aan in een wok met sesamolie. Voeg de andere groenten toe en wok nog even verder. Breng op smaak met peper en zout en pers er de limoen over. Kook de rijst gaar volgens de instructies op de verpakking.

Verdeel de rijst over de borden, schep er de groentjes op en giet er wat kokos-currysaus over. Snij de lamsrugfilets in plakken van 1 cm dik en leg ze naast de rijst. Werk af met Spaanse rode peper, sesamzaadjes en Thaise basilicum.

Varkenslapjes met perzik en sugar snaps

Lekker snel: Varkenslapjes met perzik en sugar snaps

30 min chef recepten

Tarwesalade met worteltjes + yoghurtdip en hamrolletjes

Voorbereiding: 15 min. • Bereiding: 15 min

recepten