lamsrugfilet-met-spliterwten

Lamsrugfilet met spliterwten

4 personen
40 min.

INGREDIËNTEN

4 lamsrugfilets

Voor de lamsmarinade:
4 dl kokosmelk
100 g rodecurrypasta
4 el sojasaus
sap van 2 limoenen
1 el rietsuiker
1 el sesamolie
peper en zout

Voor de groenten:
300 g sugar snaps
300 g prinsessenboontjes
400 g jonge worteltjes
1 rode ui
2 lente-uitjes
2 teentjes knoflook
10 g Thaise basilicum
1 el wittesesamzaadjes
1 Spaanse rode peper
1 limoen
300 g witte rijst
2 el sesamolie
1 el olijfolie
1 el boter
peper van de molen en zout

BEREIDING

Meng alle ingrediënten voor de marinade en marineer er de lamsrugfilets een kwartiertje in.

Zet een pan met olijfolie en boter op het vuur en laat heet worden. Bak er de lamsrugfilets gedurende 3 à 4 minuten in per zijde. Pak de filets daarna in een vel aluminiumfolie in en laat 10 minuten rusten. Zet ondertussen een pannetje met de marinade op het vuur en laat even inkoken.

Pel de rode ui en snij hem in fijne ringen. Pel en snipper de knoflook fijn en fruit hem samen met de rode ui kort aan in een wok met sesamolie. Voeg de andere groenten toe en wok nog even verder. Breng op smaak met peper en zout en pers er de limoen over. Kook de rijst gaar volgens de instructies op de verpakking.

Verdeel de rijst over de borden, schep er de groentjes op en giet er wat kokos-currysaus over. Snij de lamsrugfilets in plakken van 1 cm dik en leg ze naast de rijst. Werk af met Spaanse rode peper, sesamzaadjes en Thaise basilicum.

Mosselen met verse kruidenolie op de BBQ

Maak eerst de olie met verse tuinkruiden. Snipper de ui en de look fijn. Was en snipper de andere kruiden, rits de tijm en meng alles samen met de olijfolie ...

recepten

Camembert op de BBQ

Snij de rode vruchten in kleine stukjes en laat gedurende 2 uur marineren in een zoete wijn (bijvoorbeeld Château La Forêt). Maak een insnijding in de kaas en vul hem op met de gemarineerde vruchtjes.

recepten

Varkenshaasje met pastinaakstoemp

Haal het varkenshaasje een half uur op voorhand uit de koelkast...

recepten

Tartaar van sint-jakobsvruchten

Roer de wasabi en het limoensap door de mayonaise. Doe in een kleine spuitzakje en zet even apart...

recepten

Salade van rode biet

Meng voor de dressing alle ingrediënten in een bokaal en schud eens stevig...

recepten