lamskoteletjes-portabella-detail

Lamskoteletjes, portabella met quinoa, roze pompelmoes en verse munt

4 personen
30 min.

INGREDIËNTEN

Voor de lamskoteletjes:
2 stukken lamskroon (achteraf te versnijden)
1 el mosterd
4 el panko
10 g peterselie
1 el boter
1 el olijfolie
peper van de molen en zout

4 portabella’s
½ rode ui
250 g quinoa (eventueel kan je ook couscous gebruiken)
20 g verse munt
20g platte peterselie
2 el gedroogde veenbessen
2 el ongezouten pistachenoten
1 roze pompelmoes
sap van ½ citroen
2 el olijfolie
peper van de molen en zout

Voor de saus:
2 sjalotten
4 dl lamsbouillon
enkele takjes tijm
enkele takjes rozemarijn
2 teentjes knoflook
40 g boter
peper van de molen en zout


ZO GEMAAKT

Verwarm de oven voor op 180°C.

Zet een pan op het vuur met wat olie en boter en schroei er rondom rond de lamskroon in dicht. Schik de kroontjes in een ovenschaaltje en bak ze verder gaar in de hete oven gedurende 10 minuten.

Blus ondertussen de pan met de lamsbouillon. Pel de sjalot en de knoflook, snipper fijn en voeg bij de saus samen met de kruiden. Laat inkoken tot de helft en monteer met de boter. Breng op smaak met peper en zout.

Zet de oven op grillstand.

Snipper de peterselie fijn en meng onder de panko, peper en zout. Besmeer de lamskroon met mosterd en bestrooi met de gekruide panko. Zet nog eventjes onder de grill zodat het korstje krokant is. Haal uit de oven, wikkel in een vel aluminiumfolie en laat nog 10 minuten rusten alvorens aan te snijden.

Start ondertussen met de portabella’s. Haal het steeltje uit de paddenstoelen, besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout en schik op een bakplaat. Bak gedurende 15 minuten in de hete oven.

Bereid ondertussen de vulling. Kook hiervoor de quinoa gaar volgens de instructies op de verpakking. Pel en snipper de rode ui fijn en hak de pistachenoten grof. Snij de pompoelmoes à vis, en snij de partjes verder fijn. Hou enkele blaadjes munt apart voor de afwerking en snipper de rest fijn, samen met de platte peterselie.

Meng de gedroogde veenbessen, de gehakte pistachenoten, de pompelmoes, de rode ui, het citroensap en de verse kruiden onder de quinoa.

Haal de portabella’s uit de oven en vul ze met de quinoa. Snij de lamskroon tussen de beentjes, schik de koteletjes op een bord en schik de gevulde portabella’s erbij. Serveer met de saus.

Theegeheimen: ontdek de exotische wereld van thee

Vroeger dronk je een kop thee bij een zere keel. Tegenwoordig is thee drinken een echte trend. Naast de barista die experimenteert met koffie, zijn er ook heuse theesommeliers die een hele wereld aan kruiden en smaken laten open gaan. Zelfs doorwinterde koffiedrinkers zullen zich aan een tas thee wagen na het lezen van deze blog!

Koffiegeheimen: alles wat je moet weten over het zwarte goud!

Espresso, dopio, latte, cappuccino, of gewoon een simpele kop zwarte koffie. Tegenwoordig bestaan er zo veel varianten en smaken dat we soms eens back to basics willen. Maar dan nog, kies je voor mild of intens? Slow of express? Wij helpen je met je keuzestress!

Tournée Minérale: 4 alcoholvrije (en even lekkere) alternatieven

Voor wie het niet gewoon bij een colaatje wil houden of wel eens vaker de frisse pint wil inruilen voor een alcoholvrij alternatief, hebben wij alvast enkele voorstellen.

Het jaar van de rat: 4 recepten voor Chinees nieuwjaar

Het nieuwe jaar vieren kan natuurlijk niet zonder een uitgebreid feestmaal. En omdat ook wij steeds meer fan zijn van de wereldkeuken, hebben we 4 Chinese klassiekers op ons menu staan!

5 tips voor een optimale verlichting in huis

Omdat iedereen zijn eigen smaak heeft, kan je bij MAKRO je licht opsteken voor de gepaste oplossing in elke kamer.