lamskoteletjes-portabella-detail

Lamskoteletjes, portabella met quinoa, roze pompelmoes en verse munt

4 personen
30 min.

INGREDIËNTEN

Voor de lamskoteletjes:
2 stukken lamskroon (achteraf te versnijden)
1 el mosterd
4 el panko
10 g peterselie
1 el boter
1 el olijfolie
peper van de molen en zout

4 portabella’s
½ rode ui
250 g quinoa (eventueel kan je ook couscous gebruiken)
20 g verse munt
20g platte peterselie
2 el gedroogde veenbessen
2 el ongezouten pistachenoten
1 roze pompelmoes
sap van ½ citroen
2 el olijfolie
peper van de molen en zout

Voor de saus:
2 sjalotten
4 dl lamsbouillon
enkele takjes tijm
enkele takjes rozemarijn
2 teentjes knoflook
40 g boter
peper van de molen en zout


ZO GEMAAKT

Verwarm de oven voor op 180°C.

Zet een pan op het vuur met wat olie en boter en schroei er rondom rond de lamskroon in dicht. Schik de kroontjes in een ovenschaaltje en bak ze verder gaar in de hete oven gedurende 10 minuten.

Blus ondertussen de pan met de lamsbouillon. Pel de sjalot en de knoflook, snipper fijn en voeg bij de saus samen met de kruiden. Laat inkoken tot de helft en monteer met de boter. Breng op smaak met peper en zout.

Zet de oven op grillstand.

Snipper de peterselie fijn en meng onder de panko, peper en zout. Besmeer de lamskroon met mosterd en bestrooi met de gekruide panko. Zet nog eventjes onder de grill zodat het korstje krokant is. Haal uit de oven, wikkel in een vel aluminiumfolie en laat nog 10 minuten rusten alvorens aan te snijden.

Start ondertussen met de portabella’s. Haal het steeltje uit de paddenstoelen, besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout en schik op een bakplaat. Bak gedurende 15 minuten in de hete oven.

Bereid ondertussen de vulling. Kook hiervoor de quinoa gaar volgens de instructies op de verpakking. Pel en snipper de rode ui fijn en hak de pistachenoten grof. Snij de pompoelmoes à vis, en snij de partjes verder fijn. Hou enkele blaadjes munt apart voor de afwerking en snipper de rest fijn, samen met de platte peterselie.

Meng de gedroogde veenbessen, de gehakte pistachenoten, de pompelmoes, de rode ui, het citroensap en de verse kruiden onder de quinoa.

Haal de portabella’s uit de oven en vul ze met de quinoa. Snij de lamskroon tussen de beentjes, schik de koteletjes op een bord en schik de gevulde portabella’s erbij. Serveer met de saus.

Magic mushrooms

Het paddenstoelenseizoen is kort maar krachtig en geeft het bos altijd een sprookjesachtig uitzicht. Een zaligheid voor iedere kok, want dit is het moment waarop naar hartenlust kan worden geëxperimenteerd met die oneindige waaier aan vormen en texturen met rijke umamismaken.

Cook like a pro

Een zee aan mogelijkheden

Vissoep is als een schildersdoek waarop ieder zijn eigen kleuren en voorkeuren aanbrengt afhankelijk van de seizoenen en de getijden. Het is ook een heerlijk harmonieus gerecht waarbij het zalig spelen is met texturen.

Cook like a pro

Groetjes uit Saint-Buro

Telewerken vergt discipline, zoveel is zeker. Hoe lang werken? Hoe werk en privé gescheiden houden…? Met onderstaande tips wordt jouw thuiskantoor een schoolvoorbeeld van efficiëntie.

Groetjes uit Kastelona

Nu we met z’n allen steeds kleiner en compacter gaan wonen, vormt voldoende en efficiënte kastruimte vaak een uitdaging. Voor gezinnen met kinderen wordt het nog prangender, omdat naast de kleren ook het speelgoed een eigen plaatsje moet krijgen. Niemand wil een rommelig huis, toch?

New York Brunch

Zelfs met de klassieke ingrediënten van een New-Yorkse brunch kan je verrassende combinaties creëren en de smaakpapillen van je gasten prikkelen. Door met de kruiden uit het pastramirecept te spelen, een emulsie te maken van zachte mosterd en roomkaas, of pickles als zure toets te gebruiken.