krokante-tofu-detail

Krokante tofu met gebakken zoete aardappel, geroosterde bloemkool en kruidige quinoa

4 personen
30 min.

INGREDIËNTEN

270 g tofu
2 zoete aardappelen
4 minibloemkooltjes
15 g peterselie
5 g bieslook
sap van 1 citroen
1 ei
1 brikje blankebotersaus
100 g quinoa
2 el bloem
4 el panko
1 el olijfolie
1 el boter
1 el echte boter
peper van de molen en zout


ZO GEMAAKT

Kook de quinoa gaar volgens de instructies op de verpakking. Laat goed afkoelen, besprenkel met olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Hak er 10 g peterselie en de bieslook bij.

Kook de zoete aardappelen beetgaar in ongeveer 20 minuten in gezouten water. Giet af, laat afkoelen en haal de schil eraf. Snij in dikke plakken van ongeveer ½ cm dik en snij deze dan eventueel nog eens in de helft.

Blancheer de minibloemkooltjes 5 minuten in kokend gezouten water. Giet af, schik in een ovenschaaltje, kruid met peper en zout en besprenkel met olijfolie.

Hak de bieslook en 5 g peterselie fijn, meng onder de panko en kruid met peper en zout. Zet nog een diep bord klaar met de bloem en een ander bord met het losgeklopte ei. Snij de tofu in dikke plakken van ongeveer 1 ½ cm dik en snij deze daarna in staafjes van ongeveer 1 ½ cm breed. Wentel de staafjes tofu eerst in de bloem, daarna in het losgeklopte ei en tot slot in de gekruide panko.

Verwarm de oven voor op grillstand. Neem de ovenschaal met de bloemkooltjes en rooster ze nog even tot ze wat kleur hebben.

Zet een pan op het vuur met olijfolie en bak de staafjes tofu rondom rond krokant. Laat even uitlekken op een vel keukenpapier.

Zet nog een pannetje op het vuur met wat boter en bak er de zoete aardappel even in op. Breng op smaak met peper en zout.

Warm de blankebotersaus op volgens de instructies op de verpakking.

Laat de echte boter smelten en roer er het citroensap onder, giet dit over de quinoa.

Schik het bloemkooltje, de krokante tofu en de gebakken zoete aardappel op een bord en lepel er wat warme quinoa bij. Werk af met de blankebotersaus.