knolselder-vanille-sinaasappel

Knolseldersoep met vanille en sinaasappel

6 personen
30 minuten

INGREDIËNTEN

  • 800 g knolselder
  • 200 g grijze garnalen
  • Zeste van 1 sinaasappel
  • 10 g platte peterselie
  • ¼ vanillestokje
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 el olijfolie
  • 1 kruidenboeket
  • 1,2 l groentebouillon
  • Peper van de molen en zout

BEREIDING

Schil de knolselder en snij in grove stukken. Pel de ui en de knoflook en stoof in wat olijfolie. Voeg de knolselder toe en laat nog even mee sudderen. Giet de groentebouillon erbij, doe het kruidenboeket erbij en breng aan de kook. Kook de soep gaar gedurende 20 min. Verwijder het kruidenboeket en mix de soep glad. Breng op smaak met peper en zout en de vanillezaadjes. Werk af met grijze garnalen, sinaasappelzeste en een plukje platte peterselie.