profiteroles-irish-coffee-detail

Klassieke Irish coffee

1 persoon
5 min.

INGREDIËNTEN

2 el suiker
6 cl whisky
6 cl koffie
3 el room

ZO GEMAAKT

Warm de whisky op in een pannetje. Voeg de suiker toe en roer tot de suiker volledig is opgelost. Neem een glas en giet de stroperige whisky erin. Neem een lepel en steek deze in het glas met de onderkant naar boven. Giet de koffie voorzichtig op de lepel zodat de whisky en de koffie zich niet volledig vermengen. Klop de room half op en giet deze voorzichtig op de koffie. Gebruik hier eveneens de achterkant van een lepel voor. Serveer meteen.

Ontdek ook de profiteroles met chocolade, banketbakkersroom en rode vruchten!


Tips voor een zuiniger huis

Mag het een beetje minder zijn? Minder verbruiken én minder betalen! Dat willen we allemaal, natuurlijk. Maar hoe doe je dat zonder al te veel moeite? MAKRO pakt deze maand uit met een hoop slimme tips waardoor je minder water, elektriciteit en gas verbruikt. Niet alleen vandaag, maar elke dag van het jaar.

11 tips voor een sinterklaasfeestje waar de Kerstman jaloers op wordt!

Een sinterklaasfeestje organiseren, hoe begin je er eigenlijk aan? Het moet onvergetelijk zijn voor jouw kinderen, hun vriendjes én hun ouders. Zo’n feestje waar zelfs de Kerstman (en de paashaas) jaloers op zijn. Met deze 11 tips slaag je daar sowieso in.

Lekker wild, sappig en mals klaargemaakt

Hier zie je per wildsoort de aanbevolen bereidingswijze en -tijd.

Zo maak je zeevruchten klaar

Twijfel je nog hoe lang je de langoustines, gamba’s, scampi’s en kreukels mag laten koken in een flink gezouten groentebouillon?

De grote gezellige-winter-checklist: 9 tips voor een geslaagde winter

De winter is koud, vaak nat en vooral erg donker. Maar daarom niet minder leuk! Werk je deze checklist af, dan garanderen wij je een ultragezellige winter.