gemengde-salade-kalkoen-feta-detail

Gemengde salade met kalkoen en feta

4 personen
25 min. + 40 min. in de oven

INGREDIËNTEN

800 g kalkoenfilet
200 g gemengde sla
200 g kerstomaatjes
1 granaatappel
1 pakje fetakaas
100 g grote groene olijven
1 ciabatta
1 el boter
2 el olijfolie
peper van de molen en zout

Voor de vinaigrette:
4 el olijfolie
sap van ½ citroen
1 kl honing
1 kl mosterd

BEREIDING

Verwarm de oven voor op 180°C.

Kruid de kalkoenfilet met peper en zout en leg in een ingevette ovenschaal. Schik er nog enkele klontjes boter rond. Bak de kalkoen gaar in 40 minuten. Haal hem uit de oven, dek af met een vel aluminiumfolie en laat nog een half uurtje rusten. Snij de kalkoen vervolgens in hapklare stukken. Bak de ciabatta gaar in de oven volgens de instructies op de verpakking.

Spoel de sla en de tomaatjes en zwier ze droog. Stel een salade samen van de gemengde sla, de kerstomaatjes, de groene olijven, de granaatappelpitjes en brokkel er de feta over.
Leg er de stukjes kalkoen op.

Meng de ingrediënten voor de vinaigrette en besprenkel er de salade mee. Serveer er wat ciabatta bij.

Black Friday

Deze Black Friday is de ideale gelegenheid voor een gezellige en originele maaltijd in contrasterende kleuren. Het witte van de inktvis – het is er het seizoen voor – vormt een schitterend contrast met de donkere kleur van de inktvisinkt, de bloedworst en de kaviaar. Klaar voor een black & white feestje met intense smaken?

Cook like a pro

Maak werk van je werkplek thuis

De laatste maanden is onze manier van leven en werken grondig veranderd. Wie had ooit gedacht dat werken van thuis uit misschien wel de norm wordt in plaats van de uitzondering? Wij kunnen je helpen om zonder veel moeite en met weinig middelen je eigen homeoffice in te richten. We zijn immers begaan met veilig en efficiënt werken!

Oranje droom

Amper een halve eeuw geleden vond de kastanjepompoen zijn weg van het eiland Hokkaido in het noorden van Japan naar Europa. Deze prachtige vrucht is niet tevreden met een rolletje als bijgerecht. Ze speelt met plezier de hoofdrol. Het bewijs in vier recepten.

Cook like a pro

Hemelse sint-jakobsschelpen

Verwar een echte sint-jakobsschelp niet met zijn kleine en minder smaakvolle broertje, de bonte kamschelp. Om de enige echte te herkennen, let je op drie elementen: de platte bovenkant, de genereuze omvang en de diepe groeven. Rauw of heel kort aangeschroeid, met dit topproduct kun je alle kanten uit!

Cook like a pro

Tips om je 'Leuk Steuntje' shoptegoed te verzilveren!

Op 31 juli liep het eerste spaarjaar voor verenigingen af. Leden, vrienden, familie en sympathisanten hebben zich al die tijd ingezet om jullie kas te helpen spijzen via hun aankopen. Nu is het tijd om volop van dit shoptegoed te genieten!