gegrilde-tonijn

Gegrilde tonijn

4 personen
20 min. + 30 min. afkoelen

INGREDIËNTEN

600 g verse tonijn
600 g vastkokende aardappelen
1 bussel radijsjes
1 bussel waterkers
5 g bieslook
5 g platte peterselie
2 el zure room
1 el kappertjes
2 el olijfolie
peper van de molen en zout

BEREIDING

Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Giet af en laat goed afkoelen.
Snij de aardappelen in blokjes van 1 op 1 cm.

Maak de radijsjes schoon en halveer ze. Hak de bieslook en de platte peterselie fijn en meng ze samen met de zure room en de radijsjes onder de aardappeltjes. Breng op smaak met peper en zout.

Zet een pan of een grillpan met wat olijfolie op het vuur en schroei er de tonijn in dicht, 2 minuten per kant. Snij de tonijn in fijne repen.

Schik de tonijn op een bord en schep er de aardappelsla bij. Werk verder af met kappertjes en enkele plukjes waterkers.

Mosselen met verse kruidenolie op de BBQ

Maak eerst de olie met verse tuinkruiden. Snipper de ui en de look fijn. Was en snipper de andere kruiden, rits de tijm en meng alles samen met de olijfolie ...

recepten

Camembert op de BBQ

Snij de rode vruchten in kleine stukjes en laat gedurende 2 uur marineren in een zoete wijn (bijvoorbeeld Château La Forêt). Maak een insnijding in de kaas en vul hem op met de gemarineerde vruchtjes.

recepten

Varkenshaasje met pastinaakstoemp

Haal het varkenshaasje een half uur op voorhand uit de koelkast...

recepten

Tartaar van sint-jakobsvruchten

Roer de wasabi en het limoensap door de mayonaise. Doe in een kleine spuitzakje en zet even apart...

recepten

Salade van rode biet

Meng voor de dressing alle ingrediënten in een bokaal en schud eens stevig...

recepten