gegrilde-tonijn

Gegrilde tonijn

4 personen
20 min. + 30 min. afkoelen

INGREDIËNTEN

600 g verse tonijn
600 g vastkokende aardappelen
1 bussel radijsjes
1 bussel waterkers
5 g bieslook
5 g platte peterselie
2 el zure room
1 el kappertjes
2 el olijfolie
peper van de molen en zout

BEREIDING

Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Giet af en laat goed afkoelen.
Snij de aardappelen in blokjes van 1 op 1 cm.

Maak de radijsjes schoon en halveer ze. Hak de bieslook en de platte peterselie fijn en meng ze samen met de zure room en de radijsjes onder de aardappeltjes. Breng op smaak met peper en zout.

Zet een pan of een grillpan met wat olijfolie op het vuur en schroei er de tonijn in dicht, 2 minuten per kant. Snij de tonijn in fijne repen.

Schik de tonijn op een bord en schep er de aardappelsla bij. Werk verder af met kappertjes en enkele plukjes waterkers.

Varkenslapjes met perzik en sugar snaps

Lekker snel: Varkenslapjes met perzik en sugar snaps

30 min chef recepten

Tarwesalade met worteltjes + yoghurtdip en hamrolletjes

Voorbereiding: 15 min. • Bereiding: 15 min

recepten