asperges-gerookte-zalm

Gebakken zeebaars met asperges

4 personen
30 min.

INGREDIËNTEN

4 stukken zeebaars met vel
100 g grijze garnalen
2 bussels witte asperges
800 g aardappelen (puree)
1 dl melk
1 dl room
60 g + 1 el boter
1 doosje mosterdcress
1 brikje hollandaisesaus (Knorr)
snufje nootmuskaat
peper van de molen en zout

BEREIDING

Schil de asperges en snij de houtachtige uiteinden eraf. Neem een grote pot met water, doe er de asperges in en kook er de asperges in gaar.

Schil de aardappelen en kook ze gaar in kokend gezouten water. Giet af en laat drogen op het vuur. Draai de aardappelen door een roerzeef zodat je een zachte puree krijgt. Meng er de room, de melk en de boter door en breng verder op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

Laat een lepel boter smelten in een pan en bak de zeebaars op het vel gedurende enkele minuten of tot de vis niet meer glazig is.

Lepel een flinke schep aardappelcrème op het bord en schik er de asperges bij. Snij de zeebaars in stukken en dresseer ze op het bord. Werk af met de grijze garnalen en de mosterdcress. Lepel er de hollandaisesaus bij.

Varkenslapjes met perzik en sugar snaps

Lekker snel: Varkenslapjes met perzik en sugar snaps

30 min chef recepten

Tarwesalade met worteltjes + yoghurtdip en hamrolletjes

Voorbereiding: 15 min. • Bereiding: 15 min

recepten