asperges-gerookte-zalm

Gebakken zeebaars met asperges

4 personen
30 min.

INGREDIËNTEN

4 stukken zeebaars met vel
100 g grijze garnalen
2 bussels witte asperges
800 g aardappelen (puree)
1 dl melk
1 dl room
60 g + 1 el boter
1 doosje mosterdcress
1 brikje hollandaisesaus (Knorr)
snufje nootmuskaat
peper van de molen en zout

BEREIDING

Schil de asperges en snij de houtachtige uiteinden eraf. Neem een grote pot met water, doe er de asperges in en kook er de asperges in gaar.

Schil de aardappelen en kook ze gaar in kokend gezouten water. Giet af en laat drogen op het vuur. Draai de aardappelen door een roerzeef zodat je een zachte puree krijgt. Meng er de room, de melk en de boter door en breng verder op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

Laat een lepel boter smelten in een pan en bak de zeebaars op het vel gedurende enkele minuten of tot de vis niet meer glazig is.

Lepel een flinke schep aardappelcrème op het bord en schik er de asperges bij. Snij de zeebaars in stukken en dresseer ze op het bord. Werk af met de grijze garnalen en de mosterdcress. Lepel er de hollandaisesaus bij.

Mosselen met verse kruidenolie op de BBQ

Maak eerst de olie met verse tuinkruiden. Snipper de ui en de look fijn. Was en snipper de andere kruiden, rits de tijm en meng alles samen met de olijfolie ...

recepten

Camembert op de BBQ

Snij de rode vruchten in kleine stukjes en laat gedurende 2 uur marineren in een zoete wijn (bijvoorbeeld Château La Forêt). Maak een insnijding in de kaas en vul hem op met de gemarineerde vruchtjes.

recepten

Varkenshaasje met pastinaakstoemp

Haal het varkenshaasje een half uur op voorhand uit de koelkast...

recepten

Tartaar van sint-jakobsvruchten

Roer de wasabi en het limoensap door de mayonaise. Doe in een kleine spuitzakje en zet even apart...

recepten

Salade van rode biet

Meng voor de dressing alle ingrediënten in een bokaal en schud eens stevig...

recepten