foie-gras-met-peperkoek-mango-en-passievruchtenpulp

Foie gras met peperkoek, mango en passievruchtenpulp

10 stuks
10 min.

INGREDIËNTEN

20 sneetjes peperkoek
10 plakjes foie gras
10 hartjes foie gras (kant-en-klaar of uit te steken met een uitsteekvorm uit 10 plakjes foie gras)
2 rijpe mango’s
2 passievruchten

ZO GEMAAKT

Schil de mango en snij het vruchtvlees in dunne plakken van ongeveer ½ cm dikte. Steek met een gekartelde uitsteekvorm van 5 cm diameter 10 rondjes uit de plakjes foie gras, snij 20 rondjes uit de plakken mango en 20 rondjes uit de plakken peperkoek.

Maak torentjes. Begin met een schijfje peperkoek, gevolgd door een schijfje foie gras en mango en vervolgens opnieuw peperkoek en mango. Plaats bovenaan het torentje een hartje van foie gras en wat passievruchtenpulp.

Prikker met cavaillon, minimozzarella, gerookte ham en verse vijg

Snij de verse vijgen in 4 partjes. Snij de cavaillon in de helft, lepel de pitjes eruit en lepel er met een parisiennelepel bolletjes van 2 cm diameter uit.

aperitiefhapjes recepten aperitiefhapjes

Blini’s met zalm, lompviseitjes en dille

Snij de sneetjes zalm in de helft, vorm er een ‘roosje’ van en schik op de blini’s. Roer de zure room los met enkele druppels citroensap en breng op smaak met peper en zout.

aperitiefhapjes recepten aperitiefhapjes zalmterrine

Pintxos met roquefort, gekaramelliseerde ui en vijg

Een lekkere snack uit het Baskenland (Spanje): Pintxos met roquefort, gekaramelliseerde ui en vijg

amusehapjes aperitiefhapjes aperitiefhapjes recepten pintxos

Bruschetta met tomaat

Italiaans hapje bestaande uit warme toast, fijne tomatenblokjes en olijfolie met basilicumblaadjes.

aperitiefhapjes fingerfood tomaten

Tempura van asperges

Tempura is een Japanse bereidingswijze. Op deze manier kun je verschillende ingrediënten zoals vlees, vis of groenten in een beslag rollen en kort frituren tot hapje met een heel dun korstje. Ideaal als snack met een lekker dipsausje. En eerlijk? Wie houdt er nu niet van hapjes met een crunchy korstje?

aperitiefhapjes asperges klaarmaken