everzwijngoulash-stoofappeltje-detail

Everzwijngoulash met stoofappeltje met veenbessensaus en aardappelgratin

4 personen
25 min. + 2 u garen

INGREDIËNTEN
Voor de goulash:
200 g spekblokjes
1 kg everzwijngoulash
2 sjalotten
2 takjes tijm
2 takjes rozemarijn
1 teentje knoflook
1 kruidenboeket
enkele takjes verse tijm
1 steranijs
2 kruidnagels
5 jeneverbessen
2 el scherpe mosterd
2 sneetjes brood
80 g pure chocolade
2 dl wildfond
2 dl rode wijn
1 el boter
peper en zout

4 stoofappelen (kant-en-klaar)
400 g veenbessen
600 g gratinaardappelen

ZO GEMAAKT

Zet een stoofpot met dikke bodem op het vuur en smelt er de boter in. Kruid de stukken everzwijn met peper en zout en korst ze in een paar minuten langs elke zijde. Bak in enkele keren zodat ieder stukje een korstje krijgt.

Pel de sjalotten en snipper ze grof. Schep het vlees uit de pan, verzamel in een kookpot en stoof de gesnipperde ui in het braadvet van het vlees.

Pel het teentje knoflook en snij het in de helft. Voeg de knoflook, de jeneverbessen, de steranijs, de kruidnagels, het kruidenboeket en het vlees bij de gestoofde ui. Zet de pot op een zacht vuur en bestrooi met de bloem. Roer en laat de bloem kort meebakken.

Giet de rode wijn en de wildfond bij het vlees en breek de chocolade erover.
Besmeer de sneetjes brood met de mosterd en leg deze met de mosterdkant op het vlees. Zet het deksel op de pot en stoof het vlees gaar op een zacht vuur gedurende ongeveer twee uur tot het vlees zacht is en de saus ingedikt. Indien nodig, kan je altijd wat wijn of wildfond toevoegen.

Verwarm de oven voor op 200°C.

Warm de appelen even op volgens de instructies op de verpakking. Open het blik bereide veenbessen, warm ze even op in een steelpannetje met een scheutje water en vul de warme appelen ermee op.

Vet enkele kleine ovenschaaltjes in met wat olijfolie en vul ze met de gratinaardappelschijfjes. Kruid met peper en zout en korst ze gedurende 10 minuten in de oven.

Serveer de everzwijngoulash met de gratinaardappelen en de stoofappeltjes met veenbessensaus en werk af met enkele takjes verse tijm.

Black Friday

Deze Black Friday is de ideale gelegenheid voor een gezellige en originele maaltijd in contrasterende kleuren. Het witte van de inktvis – het is er het seizoen voor – vormt een schitterend contrast met de donkere kleur van de inktvisinkt, de bloedworst en de kaviaar. Klaar voor een black & white feestje met intense smaken?

Cook like a pro

Maak werk van je werkplek thuis

De laatste maanden is onze manier van leven en werken grondig veranderd. Wie had ooit gedacht dat werken van thuis uit misschien wel de norm wordt in plaats van de uitzondering? Wij kunnen je helpen om zonder veel moeite en met weinig middelen je eigen homeoffice in te richten. We zijn immers begaan met veilig en efficiënt werken!

Oranje droom

Amper een halve eeuw geleden vond de kastanjepompoen zijn weg van het eiland Hokkaido in het noorden van Japan naar Europa. Deze prachtige vrucht is niet tevreden met een rolletje als bijgerecht. Ze speelt met plezier de hoofdrol. Het bewijs in vier recepten.

Cook like a pro

Hemelse sint-jakobsschelpen

Verwar een echte sint-jakobsschelp niet met zijn kleine en minder smaakvolle broertje, de bonte kamschelp. Om de enige echte te herkennen, let je op drie elementen: de platte bovenkant, de genereuze omvang en de diepe groeven. Rauw of heel kort aangeschroeid, met dit topproduct kun je alle kanten uit!

Cook like a pro

Tips om je 'Leuk Steuntje' shoptegoed te verzilveren!

Op 31 juli liep het eerste spaarjaar voor verenigingen af. Leden, vrienden, familie en sympathisanten hebben zich al die tijd ingezet om jullie kas te helpen spijzen via hun aankopen. Nu is het tijd om volop van dit shoptegoed te genieten!