erwt-aspergesoep

Erwt-aspergesoep

4 personen
30 min.

INGREDIËNTEN


200 g groene miniasperges
1 bussel groene asperges
500 g erwtjes
1 stengel prei
4 sjalotten
2 teentjes knoflook
1,5 l groentebouillon
2 dl kokosmelk
1 kruidenboeket
10 g erwt-aspergescheuten
enkele blaadjes verse munt
1 el maanzaadjes
1 el boter
2 el olijfolie
peper van de molen en zout

BEREIDING

Pel de knoflook en de sjalot en snipper ze fijn. Maak de prei schoon en hak in grove stukken. Zet een pot met de boter en olijfolie op het vuur en fruit er enkele minuten de knoflook en de sjalot in. Voeg de prei toe en fruit nog even verder.

Spoel de groene asperges en snij het uiteinde eraf. Snij de grote groene asperges in stukken en voeg bij de soep. Hou een handvol erwtjes opzij voor de afwerking en doe de rest bij de soep. Laat de groenten hun smaak afgeven en giet er na 5 minuten de groentebouillon bij. Doe er ook het kruidenboeket bij, breng aan de kook en laat 20 minuten doorkoken op een zacht vuurtje. Verwijder het kruidenboeket en mix de soep glad. Breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de soep over 4 kommetjes en werk af met de erwtjes, de groene miniasperges, erwt-aspergescheuten, verse muntblaadjes en maanzaadjes. Serveer meteen. Geef er wat kokosmelk bij voor de kokosliefhebbers.

Mosselen met verse kruidenolie op de BBQ

Maak eerst de olie met verse tuinkruiden. Snipper de ui en de look fijn. Was en snipper de andere kruiden, rits de tijm en meng alles samen met de olijfolie ...

recepten

Camembert op de BBQ

Snij de rode vruchten in kleine stukjes en laat gedurende 2 uur marineren in een zoete wijn (bijvoorbeeld Château La Forêt). Maak een insnijding in de kaas en vul hem op met de gemarineerde vruchtjes.

recepten

Varkenshaasje met pastinaakstoemp

Haal het varkenshaasje een half uur op voorhand uit de koelkast...

recepten

Tartaar van sint-jakobsvruchten

Roer de wasabi en het limoensap door de mayonaise. Doe in een kleine spuitzakje en zet even apart...

recepten

Salade van rode biet

Meng voor de dressing alle ingrediënten in een bokaal en schud eens stevig...

recepten